A Bravo Ottón tényleg celebnek érezhették magukat a celebek, ennyi visító lányt nagyon ritkán látni egyszerre. A legtöbben elzárkóznak a rajongóik felszedésétől, de a No Alibinél azért van esély egy skalpra.

A Bravo magazin idén nem csak az Otto díjat adta át, hanem saját magát is ünnepelte, mivel már huszadik éve okoznak felejthetetlen pillanatokat a Szex, szerelem, gyengédség és egyéb levelezőrovatokkal. 18 év feletti ember nehezen tudja elképzelni, hogy hol létezhet az Otto közönsége a hétköznapokban, meg úgy általában mindig meglepő, hogy Magyarországon annyira él a celebkultusz bizonyos körökben, hogy akár egy Anti Fitness Tomi közeledésére fürtökben kezdenek lógni a korláton a rajongók egy aláírásért.

Mindenkitől kell aláírás

Gréti és Réka például annyira fanatikusak, hogy a koncerteken elfoglalt előkelő pozíciót feladva többedmagukkal tömörültek a VIP mellé annak érdekében, hogy a lehető legtöbb bugyinedvesítő férfi írhassa alá papírjaikat. Mindketten nagyon szeretik Fluor Tomit, de szinte mindenkit imádnak. “Egy teljes fiókom van otthon autogramkártyákkal. Néha szoktam nézegetni” - mondta Gréti. Réka inkább közös képeket szeret csinálni rajongásának tárgyaival. “Megcsinálom őket, aztán felnyomom Facebookra. A legbüszkébb arra vagyok, hogy egy héttel ezelőtt voltunk Animal Cannibals koncerten, és sikerült Qka MC-vel közös képet készíteni.” Gréti erre megint rálicitált: “Nekem még a Megasztárosokkal is van egy képem, öten vagyunk rajta” - mesélte el legnagyobb büszkeségét.

Szomorúan dübörög a ház

A tömegek érkezése persze biztosítva volt azzal, hogy ingyenessé tették a rendezvényt, így aztán a magazin mai olvasótábora, az ő szüleik mellé megjelent az a réteg, aki azért jött el, mert rendezvény van, egy ingyen koncert pedig mindig jól jön. Pláne, ha már rögtön az Emergency House 2012 nevű formáció nyitja dalával a programot. Ez leginkább abban különbözik az eredeti Emergency House-tól, hogy MC Ducky már nem merte bevállalni a produkciót, illetve hogy a vicces tekintetű fiatalokból kicsit megtört középkorúakká vált a társaság. Ez a zenén is hallatszott, ahhoz képest, hogy a Dübörög a ház a mai napig minden suttyódiszkó alapja, sikerült annyira szomorúan elénekelni a lelassított alapra, hogy az még a Depeche Mode-klubokból sem lógna ki nagyon.

Csak lányok

Ebben a remek hangulatban kezdődött a tényleges díjosztás. A gálát a legjobb focistabarátnő, Dukai Regina és Steiner Kristóf vezette, bár igazából inkább Steiner nosztalgiázása volt ez arról, hogy mennyire szerette a Spice Girlst, és persze a Bravót, mert onnan voltak az első Spice Girls-poszterei. Az rövid idő alatt kiderült, hogy a közönségben gyakorlatilag csak lányok vannak, hiszen ameddig SP-nek már a képe feltűnésekor is óriási visítás járt, Steiner azon ötletét, hogy Dukai igazán felvehetné fordítva is a hátánál mélyen kivágott felsőjét mély hallgatás fogadta.

Expandables

A buli koncepciója egyébként az volt, hogy az 1990-es évek szuperprodukciói váltják egymást az idei csúcsokkal, így fordulhatott elő egy olyan zenei Expandables, mint a Happy Gang közös produkciója az Apollo 23-al, Tóth Gabi néha dubstepes vadulása Zoltán Erikával vagy SP performansza a szétgyúrttá változott Hip Hop Boyzzal. Egyedül a Bestiák és a Fresh közösködése lógott ki, de itt nyilván arról van szó, hogy jelenleg egyetlen népszerű lányzenekar sincs. Szerencsére Kozsó már dolgozik az ügyön.

Ákos Amszterdamban ünnepelt

A legkeményebb pillanat kategóriáért két versenyző száll versenybe. Az egyik Steiner Kristóf egészen megdöbbentő felvezetése Vastag Csaba és V-Tech Kefir közös dala előtt és után, amikor is közölte, hogy bár egy érzelmektől túlfűtött dalról van szó, a két férfi nem egymásnak énekli azt, később pedig azt, hogy ő azért mégis látott valami szikrát és talán mégis egymásnak élnekelték. Díjnyertes buzizás, de talán ez sem múlja felül a videóválogatást, ahogy híres zenészek beszélnek az életműdíjnak is felfogható Idol díjat megnyert Ákosról, világszínvonalat emlegetve. Ákos maga nem volt ott, mert épp Amszterdamban dolgozott valamit, de természetesen nagyon köszöni.

Baricz Gergő nem keserítené rajongói életét

Az este teljesen hivatalossá vált, hogy az általános és középiskolások abszolút sztárja még mindig SP. Nincs az a playback-gyanús koncert, ami ezen változtathat, de azért vannak trónkövetelők, például a zenekarával foglalatoskodó Baricz Gergő, aki korábban leginkább a testvérein keresztül került kapcsolatba a Bravóval, mert teleposzterezték a szobájukat. “Én annyira nem tapasztalom a lányok rajongását, mindig elvegyülök a tömegben, nem vagyok feltűnő. Mint újdonsült szingli, ez azért megnehezíti a párkapcsolatot, de jelenleg sokkal többet segít az egyedüllét. Ha meg akarok maradni a szakmában, akkor mindent bele kell adnom, és nem akarom senkinek sem megkeseríteni ezzel az életét” - mondta az énekes a Velvetnek arra a felvetésre, hogy akár be is csajozhat a rajongótáborából.

A dugás más tészta

A lányok megnyugodhatnak, nem mindenki vélekedik így, az általunk korábban egyáltalán nem ismert, de egy lánynak érintéssel sírógörcsöt okozó, számításuk szerint úgy 1500 autogrammkártyát kiosztó No Alibi együttes például kifejezetten lazán kezeli a dolgot. “Örülünk a rajongásnak, mert ilyenkor érezzük, hogy beérett a munkánk. Az első számú szabály, hogy rajongóval soha nem gabalyodunk össze belsőségesen. A dugás más tészta, az szóba jöhet” - mondta az énekes Simon Kolos pajkos mosollyal, úgyhogy itt úgy tűnik, van remény.

Mekkora bálvány a Compact Disco?

Az Eurovízióról nemrég érkező, mellesleg itt is jelölésekig jutó Compact Disco énekese, Walkó Csaba egészen máshogy éli meg a dolgot. “Nekünk ez a sztárság csak egy pillanatnyi állapot, személy szerint nem tűnik fel, hogy akkora tinisztár lennék. Úgy gondoltuk, ha nem jelenünk meg, az nagyképűség. Nyilván nem nyertünk semmit, ebből is látszik, mekkora bálványok vagyunk” - mondta az énekes Walkó Csaba.

Vastag Csaba különbulit tartott

A rajongóival legközelebbi kapcsolatot ápoló zenész egyébként egyértelműen Vastag Csaba, aki a rendezvény után a Westend előtti lépcsőn közös pezsgőbontást szervezett a kicsi, de fanatikus rajongótáborával. Ez a csoport annyira óvja kedvencét minden szóba jöhető rossztól, hogy többen is el akartak minket kergetni, nehogy valami rosszat írjunk róla, de szerencsére az első X-Faktor győztese őket is megnyugtatta azzal, hogy nem sározni érkeztünk.

A buli végével visszatérhettünk a valóságba, ahogy távolodtunk a helyszíntől, hogy lehettünk egyre biztosabbak benne, hogy a minket körülvevő embereknek már tényleg fogalmuk sincs róla, mi az a Children of Distance, és ez így nagyon megnyugtató.