A legkívánatosabb ronda színészek után most a nők listája következik: döntse el a felsorolt - Chloë Sevigny kifejezésével élve - szabálytalan szépségű sztárok közül, hogy melyik a legjobb csaj! Öt pontot adjon kedvencének!

1. Christina Ricci

A 32 éves színésznőnek nemcsak érdekesnek, sőt, furának is mondható fejszerkezetével kellett megbarátkoznia, hanem a tinédzserként ért, alakjára tett kritikákkal is. Christina Ricci korábban bevallotta, hogy túl sokat adott mások véleményére, épp ezért egy ideig étkezési zavarban szenvedett, de mostanra ismét elégedett a külsejével: „Én vagyok a leghiúbb ember a világon, de megtanultam ezt kezelni, így jobban tudom élvezni az életet” - mondta. Az önbizalma olyannyira megjött, hogy tavaly a Visionaire magazinnak le is dobálta a ruhát. Kinézete a szerepeitől függetlenül még mindig félelmetes egy kicsit, de szexis: meg is kapta az ezért járó díjat.

2. Noomi Rapace

A svéd színésznő már 30 éves volt, amikor a Tetovált lány című film karakterével, a biszexuális, széttetovált, piercinges, agresszív, punk hajú Lisbeth Salander megformálásával berobbant a köztudatba. A produkcióra Hollywood is lecsapott, így tavaly elkészült az amerikai változat is, amiben a főszerepet a babaarcú Rooney Mara játssza, a két színésznő közül viszont a Velvet olvasói úgy döntöttek, az eredeti néz ki jobban, így Noomi Rapace került be a listánkba.

3. Chloë Sevigny

Szűzies és prűd - így jellemezte egy divatlap a 37 éves színésznőt, aki szerepeiben meg általában pont a ló másik túloldalára esik. Chloë Sevigny-re 1995-ben a Kölykök című filmnek köszönhetően figyeltek fel, az önmagát "szabálytalan szépségűnek" (találó kifejezés a csúnyára) tartó sztár 2000-ben 84. lett a Maxim magazin a világ 100 legszexisebb nője listáján.

4. Emily Watson

Az 1967-es születésű színésznő sem az a típus, akit azzal lehetne vádolni, hogy a szépségével ért el sikereket többek között a Hullámtöréssel vagy a Kótyagos szerelemmel. "Nagy kár, hogy a nagyközönség nem az ilyen színésznőket hordozza a szívén" - fűzte adatlapjához az egyik kommentelő a Port.hu-n, ahol szépnek nem, viszont bájosnak tartják Emily Watsont.

5. Uma Thurman

„Kövér kisbaba voltam, nagy orral, szájjal és szemekkel, kisgyerekként pedig már nagyon fiatalon magas voltam, ráadásul vicces volt a nevem is” - nyilatkozta korábban a 42 éves színésznő azzal kapcsolatban, hogy mennyire csúnya gyerek is volt. A helyzet azóta se sokat változott, csak most már nem kövér, ennek ellenére modellként is dolgozott, az Empire Magazine pedig a filmtörténelem 100 legszexisebb sztárja közé sorolta Uma Thurmant.

6. Juliette Lewis

A 39 éves színésznő se a szépségéről, se az eszéről nem híres, sőt, igazán kiemelkedő színészi teljesítménye is talán csak a Született gyilkosokban volt, mégis sokan odáig vannak érte. Juliette Lewis meg minden bizonnyal tisztában is van adottságaival, hiszen kinyilatkozta, hogy szerinte a belső érték a fontos. "Szeretném, ha a csajok elkezdenék használni az agyukat, és azzal foglalkoznának, mit tegyenek a családjukért, másokért, a társadalomért. Oké, ha vonzó akarsz lenni a pasidnak, ez tökjó. De amikor emberek lecsiszoltatják az arcbőrüket és műanyag dolgokat építtetnek a mellükbe, hogy kívánatosabbak legyenek és azt állítják, ettől jobban érzik magukat... hát, ne már, tényleg?!" - tette föl az élet egyik fontos kérdését.

7. Alyson Hannigan

Alyson Hannigent leginkább a Buffy, a vámpírok réme című sorozatból, az Amerikai pitéből, illetve az Így jártam anyátokkal című komédiából ismerhetjük, és bár sokak szerint brutálszexi, nem véletlenül a vígjátékok jutnak róla mindenkinek először az eszébe. A 38 éves színésznő is inkább bájos, mint szép, sokszor pedig olyan, mintha saját maga karikatúrája lenne.

8. Hilary Swank

A kétszeres Oscar és kétszeres Golden Globe-díjas színésznő típusára szokták mondani, hogy bizony, lóarc ellen nincs orvosság. Nem meglepő hát, hogy Hilary Swank-et már annyiszor láthattuk férfi szerepben. A sztár Chloë Sevignyhez hasonlóan 2000-ben Maxim magazin a világ 100 legszexisebb nője listán szerepelt, 74. lett.