Szabó Zsófi és Horváth Éva úgy drukkol a magyar sportolóknak, hogy magáról posztol fotókat, mások meg a nyertesek képét teszik ki ujjongások közepette. Akad olyan is, aki csak egy szimpla "Respekt"-tel gratulál Facebookon az eddig elért eredményekhez. Megnéztük, mennyire foglalkoztatja az olimpia a hazai celebeket.

A londoni olimpián eddig 9 érmet szereztek a magyarok. Szilágyi Áron vívó, Gyurta Dániel úszó, Berki Krisztián tornász és Pars Krisztián kalapácsvető aranyérmet kapott, Ungvári Miklós cselgáncsban, Lőrinc Tamás birkózásban szerzett ezüstöt, Cseh László úszó, Módos Péter birkózó és Csernoviczki Éva cselgáncsozó pedig bronzéremmel térhet haza. A magyar celebek leginkább Gyurta Dániel sikerének örülnek a Facebookon, Pars Krisztiánnal szinte csak Hajdú Péter foglalkozott.

A VV4-es Simor Olivér kevesli az olimpiával foglalkozó cikkeket a bulvárlapokban, hangot is adott nemtetszésének, viszont azért nyilván gratulált is: “Gratulálunk Dani, IMÁDJUK A BÚRÁDAT!!!!!!!!!!!!" A nemrég diplomázott Éder Krisztián is csak Gyurta Dániel sikerének örült hivatalos oldalán, egy laza ‘Respekt'-et küldve neki. A glammodell-fotós Debreczeni Zita minden éremnek örül, de nem sok energiát fektet a posztolásba. Általában az olimpiával foglalkozó Facebook-oldalak képeit osztja meg felkiáltójelekkel és szmájlikkal felturbózva.

A modellek szmájlizva örülnek

Dukai Regina is rettentően el van foglalva a ruháival meg a saját sportolójával, így ő is Debreczeni példáját követi. Szintén más, olimpiával foglalkozó oldal posztját osztotta meg indokolatlanul sok szmájli kíséretében: "‎:)))))) Gratulálunk ugye mindannyian Gyurta Daninak??? :))))))) Szeretlek Magyar Csapat :)"

Horváth Éva modell-műsorvezető viszont ügyesen kihasználta az olimpiát: saját ruhájának reklámozásával kötötte egybe Berki Krisztiánnak szánt gratulációját. Az úszás és a kalapácsvetés valószínűleg nem érdekli túlzottan a műsorvezetőt, mert Berkin kívül csak Szilágyi Áronnak gratulált. Az X-Faktort megjárt Kováts Vera a szokásos, bájosan infantilis stílusában örült a hazai aranyérmeseknek: "MEEEEEEGVAAAAN A 3. MAGYAR ARANYÉREM!!!!!! :D NAGYON NAGYON NAGYON KÖSZÖNJÜK BERKI KRISZTIÁN!!!! ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ " A fiatal énekesnő egyébként most, 2 hónappal szakítása után próbálkozik egy szakítós-dal írásával.

Szinte Hajdú Péter volt az egyetlen, aki megemlítette Pars Krisztiánt, bár ő leginkább a közvetítéssel kapcsolatban problémázott: "Még mielőtt megtudtuk volna, hogy Pars Krisztián mekkorát dobott pontosan, átkapcsoltak a 100 méteres futásra, ahol még csak a versenyzők bemutatásánál tartottak és egy magyar sem versenyzett! Micsoda dolog ez mtv-s kollegák?????" – írta Facebook-oldalán. Kiss Ádám humorista erőltetett viccelődéssel reagált Gyurta győzelmére: "Ennyi idő alatt, ekkora távot, én lifttel sem teszek meg! Respekt Jurta Jani!!!!!!!"

Schoberték lájkokkal küldenek energiát

Scobert Norbert először lájkokkal próbált energiát küldeni Cseh Lacinak, majd Gyurta Dániellel kapcsolatban is leírta magvas gondolatait. “Ő jó példa arra, hogy nem kell amerikai, kínai, kokszos, kigyúrt csodagyereknek lenni, hanem a család szeretete, az alázat és a kitartás meghozza az eredményt. Lehet, hogy a Ti alábbi posztomhoz adott lelki támogatásotok is egy ezrelék volt a győzelem energiájához.” Az Update-atya felesége, Rubint Réka is hisz a lájkokkal küldött energiában, és büszke rá, hogy már találkozott Gyurtával. Fotók nélkül örjöng a közösségi oldalon VV Cristofel is, rajongóit szavaztatja, hogy szerintük lesz-e még érmünk és lájkokat gyűjt tőlük: “like, ha a mai napon is szurkolsz az OLIMPIÁN a MAGYAROKNAK!!!” Szabó Zsófi viszont továbbra is szereti fotózni magát és tényleg olimpiai lázban ég nemrég örökbe fogadott kutyájával együtt. Pózol az olimpiát közvetítő tévével, kutyájával és úszósapkában is.

Dopeman eggyé vált az olimpiával

Pityinger László Dopeman nemrég még Demjén-paródiát csinált, most pedig szinte már csak az olimpia körül forog az élete. Facebook-bejegyzéseinek 85 százaléka az ötkarikás játékokról szól. "Szenzációs ez a mai nap! Gratulálunk Ungvári Mikinek az ezüsthöz, Szilágyi Áron pedig úgy vívott, mint egy ördög és már a második napon megvan az első arany! Na, most büszke fél-ázsiai származék vagyok a sportolóinknak hála...:) Figyeljétek a közvetítést mert Varga Miki mindjárt bokszol. Szorítsatok neki...HAJRÁ!!!" Pityinger baráti társaságába tartozik az olimpián résztvevő Káté Gyula és Harcsa Zoltán ökölvívó is, így leginkább velük foglalkozott, de ugyanúgy örült Gyurta győzelmének is: "Danikám! Nincsen arra szó, hogy mit műveltél ma...:D! Nagyon nagyot úsztál...Gratulálok tiszta szívemből és remélem beugrik még, hogy miről beszélgettünk anno a palán...Ölellek téged és a családot is. Révbe értetek bajnok...:)" A rapper köztudottan óriási rajongója a női nemnek, amit az olimpia alatt is bőszen hangoztat: "Ez a brazil röplabdacsapat nagyon fain. Gangbangelni való az egész...kedvenceim! :D"