Az első hónapokat napi 24 órás hányingerrel küzdötte végig a műsorvezető, aztán meg, mivel a magzat még nem mozog, azon kezdett aggódni, hogy egyáltalán életben van-e. Férje, Juni György jól viseli a hangulatingadozásait, együtt röhögnek rajta, pedig elég szélsőségesek, Peller sokszor minden ok nélkül elsírja magát. A műsorvezető jövő év elejére várja első gyermekét.

„Hogyne, az első két és fél hónap úgy telt el, hogy úristen, most tényleg bennem fejlődik valaki? Jó ég, ez nagyon durva” – felelte a Velvetnek Peller Mariann arra a kérdésre, hogy volt-e Alien-élménye a várandósság alatt. A 29 éves műsorvezető titkos esküvőjének híre után négy hónappal jelentette be, hogy gyermeket várnak férjével, Juni György főszerkesztővel. Peller persze most mindent túlaggódik, első gyerek, ugye, például, miután már elmúlt a hányingere, azon kezdett izgulni, hogy ugye életben van-e a magzata.

„Habár természetes, hogy még nem lehet érezni a mocorgást, azért rendesen megijedtem, hétfőn el is mentem az orvoshoz, aki megvizsgált, és közölte, hogy minden rendben” – magyarázta. A gyerek nemét így a negyedik hónapban még nem tudják, és ugyan van egy megérzése, a 12. héten épp annak az ellenkezőjét tippelte meg az orvosa, így ezen nem is őrlődik, azt mondja, mindegy, csak egészséges legyen és boldog.

"Szeretnénk, ha ő döntené el, mi legyen a neve"

Mivel a nemét nem tudják, nem gondolkodnak neveken intenzíven, amit meg Peller kitalált, az a férjének nem tetszett, így egyelőre nulla az ötletek száma. „Most kicsikémnek, babókámnak, bubukának hívjuk, pocaklakónak nem, attól – senkit nem akarok megbántani, de – kiráz a hideg. Egyébként meg majd szeretnénk, ha ő döntené el, mi legyen a neve, úgyhogy majd ha tudjuk a nevét, felsorolunk neki mondjuk három nevet, és ő rugdosással eldönteni, melyiket szeretné.”

A műsorvezető folyamatosan kommunikál a hasával, énekel is hozzá, férje meg rendszeresen köszönti a gyereket is, amikor munkába megy és hazaér. Az első hónapokban Peller nagyon szenvedett, egész nap hányinger gyötörte. „Alig tudtam enni, amikor viszont igen, akkor csak szénhidrátot, egyébként meg reggeltől estig bármikor jöhetett a hányinger, teljes káosz volt.” Amióta újra hányinger nélkül él, ismét tud enni normálisan, az életmódváltást meg már azelőtt elkezdte, hogy majd' fél évvel ezelőtt komolyabban belekezdtek volna a gyerekprojektbe.

"Kísértenek a kilók"

„A gyerekkori élményeim miatt folyamatosan kísértenek a kilók, ezért igyekszem odafigyelni, hogy a végén ne szedjek fel ijesztően sokat. Most is itt van előttem az ebédem, csirkemell salátával és gyümölcsök, ilyeneket eszem, reggel mégis fél kilóval többet mutatott a mérleg, és azt hittem, elájulok. Úgy mentem el jógázni, hogy az első tíz percben majdnem sírtam, amihez persze a hormonok is hozzájárultak” – itt persze nem a klasszikus jógára gondolt, hanem a kismama jógára, amit három hete kezdett.

A pár hónapja tartó állapotban egyébként lenyugodott, legalábbis ami a világ dolgait illeti, magát meg megpróbálja elfogadni, még így, hízékonyan is. A hangulata persze folyton változik, bármilyen helyzetben képes elbőgni magát, sokszor különösebb indok nélkül. „Bármin elsírom magam. A múlt héten például csak ültem, készülődtem egy találkozóra, és elsírtam magam, pedig tényleg tök üres volt az agyam. Aztán apróságokon is kiborulok, hogy nem olyan lett Gyuri kávéja, amilyet szeret, pedig ez aztán tényleg nem dráma.”

"Beszéltünk a hasnak, hogy ez anyunak jó"

Elmondása szerint negyvenéves lelki társa türelmesen viseli a kilengéseit, együtt röhögnek rajta. Néha vitáznak is, de arról is a hormonok tehetnek. A szexuális életüket az első hónapokban befolyásolta a várandósság, félelmei viszont nincsenek azzal kapcsolatban, hogy jaj-ezt-érzi-e-a-gyerek. „Természetesen, megkérdeztük az orvosomat is, hogy árthat-e bármilyen módon a babának, de megnyugtató választ kaptunk."

A műsorvezető leginkább édesanyja tanácsait fogadja meg, és naponta többször is hívja, ha kérdése merül fel az állapotával kapcsolatban. Jövő év elején, állami intézményben fog szülni, addig viszont továbbra is dolgozik a Story4-en futó Napi Sztoriban, persze, ha az állapota engedi. „Nem tudom még, hogy a szülés után mikor megyek vissza dolgozni, mert azért az a helyzet, hogy az ember tud túl sok időt kihagyni. Majd meglátjuk akkor, hogy milyenek lesznek a körülmények és hogyan fogok érezni, de szeretném azt csinálni, amit majd az érzéseim diktálnak, remélem, lesz rá lehetőségem.”