Az énekesnő kemény munkával összekapta magát, az X Factor mentoraként dolgozik a nagy visszatérésén, és most már annyira jól néz ki, hogy boldogan pózol bikiniben. Eleinte takargatta magát a gyerekeivel, de a legújabb képén jól látszik, hogy mennyire feszesre formálta a testét.

Britney Spears 2007 végére annyira leírta magát, hogy azóta a legkisebb pozitív változás az életében is azt eredményezi, hogy karrierje újraindulásáról beszélnek. A mélypont minden szempontból a 2007-es MTV-díjátadó volt talán , amikor szintén arról volt szó, hogy a villantásos, idegösszeomlásos korszaknak vége , az énekesnő visszatér. Hát, nem tért, iszonyúan leégett a színpadon, és azóta valahogy a második ligában játszik csak.

2008 júliusára valamennyire összeszedte magát, de az sem volt elég ahhoz, hogy újra a legfontosabb énekesnők között emlegessék.

A szekér mostanában indult talán újra. A popszakmába még nem tért teljesen vissza, de a showbizniszbe viszont igen azzal, hogy ő lett az amerikai X Factor egyik mentora, amit ráadásul a beszámolók alapján egészen színvonalasan csinál. A tévés szereplés ráadásul óhatatlanul magával hozta azt, hogy a külsejével se legyenek problémák.

Spears jól vette az akadályokat, az első válogatókon készült képekkel mindenkit lenyűgözött alakjával, amit egy feszülős ruhában domborított ki. A jó alakhoz kellett egy extrém diéta rengeteg mozgással és kevés evéssel , de az biztos, hogy meglett a hatása.

A rózsaszín, áttetsző ruhája még vegyes visszhangokat szült májusban, de a júniusi piros ruhája minden kritikusát meggyőzte. Egy feszes ruhás kép ugyan elég sokat megmutat, de egy ügyes szabás sokat is segíthet. Spears viszont nem takargatja magát. Az utóbbi hónapokban több bikinis képet is megosztott a nagyvilággal.

Eleinte gyerekeivel takargatta magát , mint amikor július elején strandolni ment. Augusztus elején is volt egy pár ilyen képe, aztán a napokban teljesen magától töltött fel Twitterre egy egészalakos, bikinis képet, hogy mindenki megnézhesse, mennyit változott az alakja.

A masszív alakformálást a róla készült képek alapján valamikor 2009 végén, 2010 elején kezdhette, az ezután készült képeken jóval feszesebbnek tűnik a teste, kidolgozottabbak az izmai, és az arca is egyre kevésbé van felfúvódva.