Hétvégente, és időnként hétköznap is vállalnak fellépéseket, de amióta megszületett a fia, a Unique énekesnője csak nagy erőfeszítések árán tud igazán az előadásra koncentrálni. Közben ugyanis nagyon sokszor a gyerek körül járnak a gondolatai, hogy vajon megfürdették-e, minden rendben van-e. Az ügyvédi pályára készen áll, jogi szakvizsgáit letette, azonban egyelőre nem tudja, mikor kezd újra jogászként dolgozni. Ráadásul szeretnének egy második gyereket is párjával, Kovacsics Ádámmal, de az időpont még nincs meg.

„Szeretem a munkámat most is ugyanúgy, csak jobban lefoglal a fiam agyban is és fizikailag is. Az utazásokat talán most hatványozottabban nem szeretem, minél messzebb megyünk, annál kevésbé, ugyanis annyival több idő esik ki, illetve mert nagyon felértékelődött a szabadidőm” – magyarázta a Velvet kérdésére a Unique 34 éves énekesnője, aki januárban, császármetszéssel hozta világra a zenekar zeneszerző producerétől, Kovacsics Ádámtól született fiát, Martint. Az együttessel folyamatosan vannak fellépéseik hétvégente és időnként hétköznap is, ilyenkor a nagymamákra bízzák fiukat. Az énekesnő persze nehezen éli meg a távol töltött időt, a színpadon is nagyon kell fókuszálnia, hogy jelen tudjon lenni. Nem is megy mindig.

A dalok közben is pásztázik

„Nagyon sokszor jut eszembe a fiam, hogy megfürdetik vagy sem, ki van ott, mennyire vonják el a figyelmét. Folyamatosan pásztázok, időnként dal közben is, akkor periférián mocorog a gondolat. Aztán előfordul, hogy a dalok közötti összekötő szövegek alatt jut eszembe Martin. Abban a körülbelül húsz másodpercben nehezebb helyzetben vagyok, hiszen az előadónak ekkor egyszerre kell lennie kedvesnek, közvetlennek, jópofának, eredetinek, aranyosnak, és az nem megy mindig akadályok nélkül, főleg, ha a fiam körül járnak a gondolataim” – osztotta meg a nehézségeket. Azt mondja, a szülés óta nem változott semmi a zenekart illetően, ugyanolyan tevékenyen részt vesz a munkálatokban, sőt. Mivel ő az együttes arca és hangja, a gyerek születésével több lehetőséget kap a médiában, többen keresik, amivel él is, hiszen ez a zenekarnak is jót tesz.

Miután az együttes alakulása óta megtanulták tudatosan használni a médiát, Völgyesi Gabriella nagyon odafigyel arra, hogy milyen kulcsszavakat mondjon és kérjen a róla megjelenő cikkekben. Kértünk néhány példát, csak hogy ebben is benne legyen, úgyhogy íme, töményen: „Azt is mondhatnám, hogy üzleti titok, de miért ne mondhatnék konkrétumokat. Sok más szempont mellett például fontos lehet, hogy egy cikkben szerepeljen a Unique, az én nevem, és legyen valami a zeneiségünkkel kapcsolatban is, még ha egyszerű bulvártörténésről van is szó. Nekünk a bulvármédia csak egy közvetítőeszköz, amiben ideális esetben csak akkor szerepelünk, ha az a zenekar érdekeit is kiszolgálja. Mi itt látjuk a különbséget öncélú 'celebkedés' és tudatos médiahasználat között, és ebben manapság sokkal megfontoltabbak vagyunk, mint voltunk anno” – tartott popnyilatkozat-gyorstalpalót.

Egy kicsit talán lábfetisiszta

Azt mondja, amióta a gyereke megszületett, alapvetően áthelyeződött a fókuszpont az életében, hiszen az első helyen a fia van, aki – sablonok nélkül – minden nap változik. Miután megismertettük a véranya szóval, arra jutott, nem tartozik ebbe a csoportba, bár kétségtelenül nagyon féltette a fiát. „Amikor eleinte rábíztuk másra, az én anyámra vagy az Ádám anyjára, az kemény feladat volt. Pillanatonként eszembe jutott, és olyankor hajlamos vagyok fantáziálni olyan borzalmas sztorikat róla, hogy mi történik otthon a lépcsőn, meg miközben fürdetik, hova ejtik le. De aztán arra jutottam, hogy egyszerűen meg kell szoknom, hogy a család többi tagja is vigyázhat rá, ez az élet rendje” – tette hozzá, aztán meg azt mesélte, hogy fia épp most kezdett el igazán kúszni-mászni, úgyhogy nagyon oda kell figyelnie rá, mert azonnal megtámadja a virágokat a padlón.

A fiával kapcsolatban nem tudott legnagyobb élményt kiemelni, viszont testrészét, na azt igen. „Testtáját tudom kiemelni, a lábát, a lábfejét, a lábujjait, ahogy nőnek ki a kis lábfeje lábközép részéből, az az egyik kedvenc részem. Valószínűleg lábfetisiszta vagyok kicsit, ha ilyen nagyon tudom imádni a lábfejét. De nemcsak nála van ez, nekem a felnőtteknél is nagyon fontos, hogy néz ki a lábfej.” Mint kiderült, dobott már vissza emiatt pasit még tinédzser korában, de gyermeke apja átment a vizsgán.

Állandó kérdés a mikor

Kovacsics Ádámmal terveznek következő gyereket, de még nem rajzolódott ki pontosan, hogy mikor, ahogyan az sem, mikor teszi majd le az ügyvédi esküjét az elsőgyerekes anya. „Még vele leszek egy darabig, de még nem látom előre, pontosan meddig. Azt tudom, hogy nagyon hiányzik a jogi munka. Viszont azt is tudom, hogy ha éppen fellépek, vagy nem vagyok a fiammal, akkor nagyon hiányzik a fiam. Most az a dolgom, hogy mellette legyek, de ettől még hiányzik a jog, és vannak bennem kérdések bőven, hogy hova megyek vissza, mivel foglalkozik majd az az ügyvédi iroda, lesz-e lehetőségem azokkal a szakterületekkel – szellemi alkotások joga, büntetőjog – foglalkozni, amik igazán érdekelnek.”

Párját igyekszik nem kihasználni, próbálja megkímélni attól, hogy sokszor kelljen vigyáznia a gyerekre, így aztán nem jár annyit mozogni, amennyit szeretne, na meg nem is alszik eleget. Kettesben csinálnak programokat időnként, de már nem olyan spontánul, mint régebben. Persze, ez sem egyszerű, a legutóbbi mozizáskor például az lepte meg az énekesnőt, hogy fél óráig nem jutott eszébe a gyerek, holott azelőtt kétpercenként azon kapta magát, hogy de mi lehet a fiukkal.