Csöpögős üzenetekkel sokkolnak a celebek

2012.09.09. 08:55
Nem csak az ezo-bio-öko hívek pakolják tele a Facebook üzenőfalukat Coelho- és egyéb rendkívül bölcs idézetekkel, a celebek is előszeretettel közvetítik gondolataikat ilyen módon.

Ennek mestere Rihanna, aki Chris Brown-nal való szakítása óta nem tér magához, és nap mint nap sokkolja a népet mély bölcseleteket tartalmazó üzeneteivel.

Őt Steiner Kristóf követi, aki a London-Budapest-Tel Aviv tengelyen mozogva osztja meg életének kisebb-nagyobb izgalmait, de persze közben jut ideje arra, hogy nevelje a népet. Nem sokat lacafacázott, Lélekbonbon címmel könyvet is írt, úgyhogy neki kvázi munkahelyi kötelessége idézetekkel bombázni a rajongóit.

Gyakran posztol kabbalista üzeneteket, politikai állásfoglalásokat, és persze Madonna dalszövegeket. Ez például egy ilyen.

"Elfogadás, tisztelet, és felelősségvállalás – ezek egy sikeres kapcsolat elmaradhatatlan hozzávalói. / Tolerance, respect, and taking responsibility are necessary ingredients to a successful relationship."

Találunk nála "népnevelő" idézeteket is, sőt vannak már olyanok, akik Steiner üzeneteket osztanak meg a neten.

"Ha a következő négy évben minden áldott reggel mosolyogva kelsz fel, türelmesen beszélsz a kollégáiddal, önzetlenül segíted a barátaidat, hűséges és tisztességes maradsz a kapcsolatodban, minden kutyasétáltatáskor felszeded a blöki után a piszkot, szelektíven gyűjtöd a hulladékot, nem vásárolsz állatokon tesztelt kozmetikumokat, minden este hálát adsz azért, amid van, szüntelenül keresed a lehetőséget arra, hogy mégtöbbet változz a lehető legjobb irányba, minden lény javára, és tartózkodsz attól, hogy másokat okolj a saját nyomorodért, vagy a világ helyzetéért, látható, érezhető változások következnek majd be – sokkal nagyobb változások, mintha a következő szavazástól várnád, hogy a hazád élhetőbb hellyé változzon."

És találunk nála Yehuda Berg kabbalista írásaiból is:

"Mindent megkaphatunk! Aki munkanélküli, az inkább csak egy állást keres, mint álmai munkáját. Amikor nincs semmink, hajlamosak vagyunk megelégedni bármivel. Pedig éppen ezek azok a helyzetek, amelyekben sokkal többet is kaphatnánk. Ismered a mondást, hogy "a határ a csillagos ég"? De van egy olyan mondás is, hogy amikor a Mennyország a cél, akkor a csillagokat már eleve az öledbe hullanak. Én hiszek benne, hogy ha nagy dolgokra vágyunk és kitartóan dolgozunk a spirituális átalakulásunkon, akkor megkaphatunk mindent. Izzítsuk be a vágyainkat, gondolkodjunk nagyban, és tegyünk meg mindent amit lehetséges, hogy fel tudjuk tárni mindazt a Fényt, amiért ebbe a világba idejöttünk."

580134 392217870816309 102006426504123 1019499 1818512227 n
Fotó: Szabó Zsófi / Facebook

Szabó Zsófi, a Jóban-rosszban szereplője a klasszikusokhoz nyúlt, ő legújabban kutyájáról és sportszeretetéről írogat. A képek mellé ilyen üzenetek kerülnek többek közt: ♥ " Te egyszer s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.'' Kedvencei: Márai, Saint-Exupery,de találni nála Murakami Haruki idézetet is.

Ehhez képest a nemrég kutyakozmetikussá vált VV Vera Osho idézetekkel bombázza rajongóit.

"A létezés türelmesen vár. Amikor azt látja, hogy magad próbálkozol, ő nem szól bele – csak vár. Akár a végtelenségig is várhat, hiszen a létezésnek nem sietős. Ő maga az örökkévalóság. De abban a pillanatban, hogy már nem küszködsz tovább, hogy felhagysz minden erőfeszítéssel, az egész létezés megindul feléd és beléd hatol. Ekkor először kezdenek el megtörténni a dolgok."

De kedveli Andrew Matthews-t is, aki önsegítő könyvek írójaként vált ismerté az erre fogékonyak körében.

Az élet folyamatos tanulás, és az egyik tantárgy, amit meg kell tanulnunk: az emberi kapcsolatok. A világegyetem adja fel a leckéket. Ha nem tanulunk meg egy leckét, akkor azt újra feladja nekünk. Néha osztályt ismétlünk ugyanazzal a személlyel, néha pedig egy új emberrel, de a régi problémával."

Ő láthatólag komolyan gondolja a dolgokat, egyrészt rúna írást tetováltatott a hátára, másrészt egy asztrológust is rendszeresen reklámoz az oldalán. Az utóbbi időben ritkábbak lettek az idézetek, viszont több kép jelenik meg a kutyájáról, akárcsak Szabó Zsófinál.

Bódi Sylvi – akinek nemrég megváltozott a teste – ennél is tovább ment. Ő nem csak idézeteket tesz fel a falára, kommentálja is azokat.

"Ne mások elvárásai szerint élj! A saját életed éld, a saját álmaidat valósítsd meg, azt tedd, ami neked ad örömet! Néha jó megállni egy pillanatra, abban a nagy rohanásban, amiben élünk és elgondolkodni azon, hogy valóban úgy élünk-e, ahogyan szeretnénk? Valóban azt a munkát végezzük-e, amit szeretnénk? Valóban azt csináljuk-e, ami a lelkünknek örömet ad? Valóban azokkal töltjük-e az idönket, akikkel szeretnénk? Az élet túl rövid, az idö szalad... Tudom, hogy vannak helyzetek, amikor nem nagyon van választás(bár azt gondolom, hogy választás mindig van, a következmény az ami inkább visszatartó erövel bír), de hallgassatok a bennetek lakó kis "lény" hangjára és tényleg ÉLJÉTEK az életet! A sajátotokat. :) Én is ezt teszem. Megélem önmagamat. Persze ez sok embernek nem tetszik. :D Talán azért mert ök nem merik?"

Szegény Müller Péterről majdnem elfeledkeztünk, de szerencsére Bódi posztolt a Mester írásaiból is egyet.

Kinek a legidegesítőbbek az üzenetei?

 • 120
  Bódi Sylvi
 • 83
  Steiner Kristóf
 • 80
  Szebó Zsófi
 • 57
  VV Vera
 • 24
  Rihanna

"Az igazi nőnek csak a szemét nézd, és azt sem kívülről, hanem a lelke felől. Először meg kell érezni a lelkét. Ha a lelke felől nézed, az első réteg a félelem, a múlt és a jelen sebei. Ha ezzel megtanulsz bánni, akkor láthatod a második réteget, a gyengédséget, a cirógatás vágyát. Ha ezt is látod, a harmadik rétegben látod az öröm pajkosságát, a negyedikben a harag villámait, az ötödikben a harmónia vágyát, a hatodikban a gyönyör cirógatását, és a hetedikben azt a szeretetet, ami teljesen a Tied. Minden igazi nő hét fátyoltáncot táncol, és régen elvesztél, ha a fátylat, a keblei halmát, vagy a csípőjét nézed. Csak a szemét nézd, a teljesen ruhátlan lénye, az örömtől hullámzó, vagy fájdalomtól görnyedő teste minden apró titka a szemében van."