Az X-Faktor műsorvezetője már nem dolgozik szerkesztőként a tehetségkutatóban, így több ideje jut a házasságára és egyéb munkákra, például a könyvírásra. Férjével való kapcsolatáért igyekszik minden nap tenni valamit, főleg az apró gesztusokban, és az együtt töltött idő minőségében hisz. Ő maga egyébként nagyon aprólékos, precíz, bosszantja, ha valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezte. Nemet is nehezen tudott mondani, de férje megtanította rá, hogyan kell.

„Utáljátok a reklámot, de azért elmondom, hogy most könyvleadásban vagyunk ezerrel. A legjobb barátnőmmel már több mint két éve építgetjük az angyali hadseregünket, az Angels' Armyt, ahol egyszerű nőknek szervezünk mindenféle önbizalom-növelő programot. Na most ebből írunk könyvet a Libri felkérésére” – kezdte Ördög Nóra, aztán megszakították a könyvpromóban a Vastag-testvérek, őket is meghívták a szerdai KZM órapartira.

Leadta a szerkesztést a kapcsolatáért

Köszönés, két puszi, a háttérből egy fotós instruál, „nézzetek ide, bújjatok oda ahhoz az aranyos lányhoz”, ezt mondja nekik, pedig Ördög Nóra már asszony, igazából Nánási-Ördög. Aztán elmennek, ő meg visszakanyarodik a könyvhöz, megizzasztja a munka, ismeretlen terület számára a könyvírás, és, ugye, olykor van ihlet, máskor meg nincs. „Szóval a tapasztalatainkat gyűjtjük össze, azokat a történeteket, gondolatokat, amik hatással voltal ránk az elmúlt időszakban, és nem azt állítjuk, hogy mi tudjuk a megoldást minden problémára. De az nálatok, a randiblogon is kiderül, hogy a nők ugyanazokba a körökbe lépnek be újra és újra, csak a szereplők és a helyszínek változnak. Ezért is lehet tanulságos megismerni mások történeteit. Na meg, ugye, azt is láttuk, hogy a nők mindig az utolsó helyre rakják magukat a saját teendőlistájukon, pedig minden energia, amit magukra fordítanak, sokszorosan jön vissza, akár a gyerekről van szó, akár a párkapcsolatról.”

A könyv tulajdonképpen útmutató lesz történetekkel fűszerezve, hogy az olvasók el tudják helyezni magukat a spektrumon, eleget foglalkoznak-e magukkal, vagy sem. "Összeállítottunk egy harmincnapos programot is, ami megtanítja őket énidőt teremteni" – magyarázta a műsorvezető. Ördög Nóra azt mondja, neki is volt ilyen időszaka, de épp emiatt döntött úgy, hogy megpróbál több időt szentelni a magánéletére, még ha ez azzal is jár, hogy tizenegy év után befejezi a szerkesztést. „A szerkesztői munka nagyon bekebelezett, teljes embert kívánt, és bárhogy is, a kapcsolat olyan, mint egy műsor: dolgozni kell rajta ahhoz, hogy jó és szép maradjon, és ezt nem akartam elszúrni.”

Szerkeszteni is szeretett, de a stábbal így, a műsorvezetés révén is találkozik, a munkája azonban mégsem olyan kötött, ez így most ideális, azt mondja. „A műsorvezetés annyira nem veszi igénybe az időmet meg az energiámat. Na jó, azért de, mert vannak próbák, és az egész nyár forgatással telt, ami persze strapás volt, és az  élő show-k napjai is fárasztóak, de az X-Faktort készíteni igazi élmény. A hétközbeni dolgaim miatt állandóan frissül az agyam, tornáztat a másféle tevékenység, utána meg alig várom a hétvégét, hogy végre a stúdióban lehessek.”

Még a mézes szakaszban vannak

Arra a kérdésre, hogy tanult-e már más hibájából – hiszen a könyv erre is hivatott –, annyit felelt, hogy a sajátjából már biztosan, de most, a hasonló történetek után reméli, magára szedett annyit, hogy elkerülje a legsarkalatosabb buktatókat a házasságban. „Mi még nyilván nagyon a mézes szakaszban vagyunk, de majd húsz év múlva is ugyanitt kéne valahogy tartani, és azt látom, hogy nagyon nehéz” – vonta le a konklúziót, aztán azt is elmondta, mire figyel, hogy ezt megőrizze.

„Az apró gesztusokra a hétköznapokon. És nagyon sokat tanultam Palkótól [Nánási Pál fotós, Ördög Nóra férje – a szerz.] a megfelelés témaköréről. Ma már jobban el tudom dönteni bizonyos helyzetekben, hogy valami megér-e annyi idegeskedést, hogy nem kell mindenütt ott lenni, mert olyan sokat tud adni egy otthon eltöltött nyugodt este. A munkánk miatt pörgünk eleget. A nemet mondás művészete, azt hiszem, ez az, amit tanított nekem. Visszatérve: az ilyen apró napi figyelmességekben, meg az együtt töltött idő minőségében hiszek” – magyarázta Ördög Nóra, aki egyébként nagyon lelkiismeretes, precíz, és bosszantja, ha valami nem úgy sikerül, ahogy eltervezte.

A gyerekkérdésről továbbra sem beszél, azt mondja, túl sokszor forgatták már ki a szavait. „Ha azt mondom, hogy igen, tervezünk, akkor rögtön az a szalagcím, hogy terhes, babát vár, stb., ha azt mondom, hogy odébb van az még, akkor meg én vagyok a karrierista törtető. Nem szoktam ebbe belemenni, csak kettőnkre tartozik. De egy tuti, hogy semmilyen szinten nem karrierfüggő, hogy a gyerek mikor jön.”

Az X-Faktorban már most megvan a kedvence, de azt persze nem mondja el, ki az. A konkurencia új műsorának, a The Voice-nak meg tulajdonképpen örül, mert kell a versenyhelyzet. De a munkában nem befolyásolja.„Azt tesszük, amit eddig is, hogy lelkiismeretesen végezzük a saját dolgunkat. Nem azon agyalunk állandóan, hogy mi lehet a túloldalon. Az X-Faktor egy hangulat, egy életérzés, aki eddig szerette, ezután is nézni fogja” – állapította meg.