II. Erzsébet fia, Vilmos herceg apja, Károly herceg ma ünnepli 64. születésnapját, aminek alkalmából az egykori gyarmatra, Új-Zélandra látogatott. Az már biztos, hogy minden szempontból felkészült a trónralépésre, már az anyjára jellemző vicces képekben is kezd felzárkózni. Kérdés, hogy valaha megadatik-e neki, hogy király legyen?

Károly herceg november 14-én ünnepli a születésnapját, idén töltötte be a 64-et. II. Erzsébet fia Új-Zélandon ünnepelt, ahol jó nagy országjárással készültek a jeles eseményre. A herceg a szigeten töltött pár nap alatt részt vett birkanyíráson, látott új-zélandi harci táncot, az elhíresült hakát, aztán pedig a vele egy napon született helyiekkel ünnepelt a látogatás végén.

II. Erzsébet fia az első számú trónörökös, de már négy évvel ezelőtt, a hatvanadik születésnapjakor is arról szóltak a cikkek, hogy könnyen lehet, hogy az valósul majd meg, hogy II. Erzsébeté lesz a leghoszabb ideig trónon levő brit uralkodónak járó cím néhány év múlva, Károly hercegé pedig a legtöbb ideig trónra váró, de trónra sosem lépő hercegé, mert II. Erzsébet visszavonulásakor ugranak egy generációt.

Az biztos, hogy Károly herceg minden szempontból felkészült, hogy ha úgy alakul, ő legyen a király. Elvégezte az ehhez szükséges összes iskolát, megszerezte az összes szükséges tisztséget, és mostanában a szórakoztató pillanatok terén is kezdi felvenni a versenyt anyjával.

A wellingtoni születésnapi ünnepségen idézett néhány sort, a beszámolók szerint inkább hümmögött a Beatles When I'm 64 (Amikor 64 éves leszek) című számából, amikor a zenekar ezt játszotta, miközben Károly herceg felvágta a tortáját.

A herceg nem egyedül ünnepelt az új-zélandi fővárosban, a szervezők 64, a herceggel egy napon született helyi lakost hívtak meg a mulatságra. “Semmi pénzért sem hagytam volna ki. Ez volt a legkirályabb dolog! Nem tudtam, hogy mit gondoljak, amikor megtudtam, hogy idejöhetek! Olyan volt, mint nyerni a lottón” – mondta a 20 éves Lenny Cheah, aki kezet is foghatott a herceggel.

Egy csomóan jelentkeztek a közös születésnapra, még olyanok is, akik nem is születtek egy napon a herceggel. Ők sajnos nem szülinapozhattak vele együtt. A királyi családért a brit nemzetközösség tagjai, az egykori gyarmatok lakói talán még jobban rajonganak, mint maguk a britek, így nem is annyira különös, hogy ekkora lelkesedéssel fogadták az Új-Zélandra látogató Károly herceget. Vilmos herceg tavalyi esküvőjekor is rengeteg kanadai, új-zélandi és ausztrál utazott Londonba azért, hogy lássa kedvenc királyi családjának kedvenc tagjait megházasodni.

A 14-ei köszöntő előtt Károly herceg néhány napos országjárást tartott, ahol megismerkedett az új-zélandi kultúra két nagyon fontos pillérével: a birkákkal és a maorikkal. Így egy csomó nagyon szórakoztató kép készült róla, amint az elhíresült maori harci táncot, a hakát nézi néhány tradicionálisan felöltözött fiatal előadásában, vagy éppen birkanyíró-versenyen figyel szakértő szemmel. Az elkészült nagyon sok tucat fotó alapján Károly herceg születésnapi látogatásán igyekezett minden új-zélandival kezet fogni, de legalábbis azokkal, akik valamilyen grimaszt vágtak, vagy beöltöztek, erről talál egy válogatást születésnapi galériánkban.