Az frankfurti MTV EMA-t testközelből is megtekinthettük, aminek köszönhetően kiderült, hogy a nemzetközi celebek is csak emberek még akkor is, ha általában csak a tévében láthatjuk őket.

Az MTV European Music Awards díjátadó a világ egyik legjobban megkomponált élő show-ja, ahol profi minden egyes mozzanat, a kamerák előtt és a TV képernyőjén pedig mindenki olyan, mintha egy tökéletes világból érkezne. Most, hogy láttuk a showt és azt is, mi zajlik ott, ahova a kamerák már nem érnek el, elmondhatjuk, hogy a celebek is alapvetően ugyanolyan emberek, mint mi. De még a politikusok is.

Gondok a magassarkúval

Bár a fényképeken remekül tudnak pózolni 15 centis sarkakon, és interjúk alatt is szépen tudják tartani a lábukat egy kanapén ülve, azért néhány kivételtől eltekintve mozogni nem tudnak benne a celebek sem. Kim Kardashian például a vörös szőnyegen is alig tudott méltóságteljesen végigmenni topánjában, ami gyakorlatilag a lábára kötözött sarok volt, a színpadon pedig, amikor már sietni is kellett volna benne, és a kamerák már nem vették, egész egyszerűen csak totyogott. Louis Roe még Kardashiannál is sajnálatra méltóbb volt a már messziről is fájdalmasnak tűnő cipőjében. Őt egyébként itthon a Plain Jane – Miből lesz a cserebogár? című, az MTV-n futó műsorból ismerhetjük, ahol átlagos lányokra ad magassarkú cipőt és miniszoknyát, hogy ettől dögösnek tűnjenek Ezt a módszerét saját magára is alkalmazza előszeretettel, így történt, hogy a sajtótájékoztatón hordott cipőjében két lépcsőfok is komoly gondot jelentett neki, és szabályosan le kellett támogatni a pódiumról.

Öltöző extrák nélkül

Richard Godfrey, a műsor producere beszélt arról, hogy idén több mint 4000 m2 volt a backstage területe. Fontos volt, hogy tágas, kényelmes öltözője legyen mindenkinek, és hogy otthonos hangulatot alakítsanak ki. A legendás extrahülye kívánságok helyett mi mégis teljesen normálisan berendezett pihenőket láthattunk, beszélgetősarokkal, állólámpával, és sminktükörrel. Ahogy láttuk, a színek szerint válogatott M&M's cukorkák ideje lejárt.

Szeretnek ingyen élni

Fényt derítettünk rá, hogy miért mondja minden jelölt, fellépő és díjátadó, hogy nagyon izgatott, és nagyon örül, hogy itt lehet. Továbbá új értelmet nyert az az általános mondat is, hogy innen senki sem távozik üres kézzel. Miután megláttuk, mennyi ajándékot kapnak a híres emberek, biztosak lehettünk benne, hogy a távozásnál segítő üres kezekre is szükség lesz. A felhozatal leginkább olyan, mint a kínai piacon: óra, farmer, körömlakk, borotva, napszemüveg, Armani parfüm, és a biztonság kedvéért itt még hozzácsaptak egy laptopot is a legújabb Windowszal is.

Az ő munkájuk is unalmas

Érzete már úgy, hogy párját nem érdeklik a munkahelyi sztorik? A mostanában meztelenül is pózoló Lana Del Ray már biztos érezte, hiszen vasárnap este a pasijával az oldalán vonult végig a vörös szőnyegen, és unott fanyalgásából ítélve pont annyira találta érdekesnek azt, hogy rajongók őrülnek meg, újságírók tiporják egymást a csajáért, mintha bármelyik halandó mesélte volna otthon, hogy a Klári már megint nem mosta el a műanyag edényt a munkahelyi konyhában.

Anya kedvencei

Erről már a világ legirritálóbb ikerpárja, a Jedward ikrek néven fitó John és Edward tudnának mesélni, akik míg interjúkat adtak bárkinek, akivel sikerült felvenni a szemkontaktust a vörös szőnyegen, addig anyukájuk pont előttünk panaszkodott a promóterüknek, hogy most már nagyon menne, de a fiai annyit képesek beszélni, hogy lekésik az egész műsort lassan, és mindenkihez odamennek, holott ő szeretné látni a kezdést is, de majd mindjárt rájuk szól.

Ők is rajonganak

Minden rajongó álma, hogy találkozzon kedvenc zenekarával, énekesével. Nincs ez másként azoknál sem, akikért amúgy is több millióan rajonganak. Vegyük például Carly Rae Jaspent, akinek  Call Me Maybe című dalát ezrek éneklik, de ő mégis Psy vállát kocogtatta meg a show egyik szünetében, és kért lehetőséget egy közös fotóra. Psy persze teljesítette a rajongója kérését, sőt ő is kapott az alkalmon, és megörökítette a történelmi jelentőségű találkozást. Egyébként az este folyamán mindenki Psyt akarta, mert még Kim Kardashian és pasija, Kanye West is odaosont egy fotó erejéig.

Regulázásra szorulnak

Aki látta a közvetítést, az emlékszik David Hasselhoff űrugrására. Valószínűleg nagyon testhezállónak találta a figurát, hiszen már idő előtt harci díszben settenkedett a színpad mellett, és egy óvatlan pillanatban fel is dobta magát egy laza hasassal. Mivel ezekben a show-kban minden lépés másodpercre pontosan ki van számítva, az egyik ügyelőnek kellett leparancsolnia onnan, nehogy még lelője a poént.

A politikusokból is kihozzák a rajongót

Frankfurt polgármestere, Peter Feldmann a városházán tartott sajtótájékoztatón örült meg annyira Heidi Klumnak és személyes varázsának, hogy önmagáról megfeledkezve ugrott fel az első sorból a színpadra, hogy azonnal két puszival üdvözölje a jól láthatóan kicsit megszeppent szupermodelt, miközben az MTV műsorvezetője, Tim Kash próbálta elpoénkodni a dolgot egy „Easy tiger!” felkiáltással.