Még nem választott nevet születendő fiának a Való világ 5-ből megismert ügyvédnő és építkezési vállalkozó férje, így egyelőre pocaklakózzák. Dadi Eszter nagyon várja már, hogy a rosszullétek elmúljanak, és boldog, hogy végre látszik a hasa. Alien-élménye nincs, a pocaklakójához meg rendszeresen beszél.

„Szoktam neki mondani, hogy ide megyünk most, meg amoda, meg hogy 'nem tudom, mit csinálsz, de biztos jól érzed magad.' Meg azt is, hogy most jó lenne, ha ezzel a kajával nem lenne gondja” – magyarázta a Velvetnek VV Eszter, akiről múlt héten derült ki, hogy négy hónappal az esküvő után gyereket vár építkezési vállalkozó férjétől, Morva Imrétől, és mint ilyen, bőven küzd a tünetekkel, köztük a rendszeres hányingerrel. Azt mondja, most már nem olyan vészes a helyzet, két hete még napi négyszer kapta el a roham, ami időközben napi kettőre redukálódott.

Lefotózta a terhességi tesztet

A tervezett terhesség hírét mmsben közölte a férjével, mivel a teszt időpontjában Morva vidéken dolgozott. Aztán persze megismételték, amikor hazaért. Nyilván akkor is pozitív volt. És azóta is. A Való világ 5-ből megismert ügyvédnő a negyedik hónapban van, így még nem kezdett bele nagy vásárlásba, de azt mondja, szerinte az alapcsomagon túl mást nem vesznek, úgyis kapnak majd a nagyszülőktől ilyen-olyan babaruhát. Az állapotát nem aggódja túl, és a felkészülést sem viszi túlzásba. „Valószínűleg az én neveltetésemből is adódik, hogy úgyis lesz valahogy, és minél jobban aggódunk, meg minél jobban erre koncentrálunk, annál valószínűbb, hogy bekövetkezik bármi. Én is egészséges vagyok, a párom is, mi bajunk lehet, ha meg bármi van, meg fogjuk oldani” – foglalt állást.

Alien-élménye egyáltalán nincs, sőt, már a kezdetektől azt várta, hogy legyen valami szemmel látható nyoma a várandósságnak. „Az első ilyen nagyon belsőséges élmény az volt, amikor először meghallottam a szívverését az ultrahangon. Én ezt az egészet egy csodának mondom, mert milyen érdekes, hogy most bent van, aztán majd kint lesz, és utána végig itt lesz velem.” Habár tippjeik már vannak születendő fiuk nevét illetően, egyelőre még nem döntöttek egyik mellett sem, mert erőltetettnek tartanák. „Szerintem annyi élményünk lesz még így az elkövetkező öt és fél hónapban, hogy lehet, hogy egy séta alkalmával be fog ugrani, hogy na akkor ez az igazi. Szerintem a gyerek választja ki a nevét valójában, csak meg kell találnunk, hogy mi az a jel, amiben utal rá, hogy mi szeretne ő lenni” – magyarázta VV Eszter, aki addig pocaklakónak vagy mókuskának szólítja fiát.

Nem lesz apás szülés

A várandósságának férje előző házasságából született tízéves fia is örül, a nehézségektől és a testvérféltékenységtől pedig nem tart, mert amellett, hogy a gyerek intelligens, férje jól is kezeli. „Talán akkor lehet egy kis bökkenő, miután eltelt egy kis idő, hogy de ugyan, vigyük már vissza, ennyi épp elég volt belőle. Legalábbis ezt szokták mesélni az ismerőseim, ahol két gyerek van. De nem hiszem, hogy ebből lenne gond.” Gyakorló apaként Morva állandóan lesi a kívánságait, és nagyon együttérző, Dadi Eszter szerint így sokkal könnyebb a dolga, mint egy olyan férfi mellett lenne, akinek még nincs gyereke.

A szülésről határozott elképzelései vannak: férjével nem szeretnének apás szülést, meg is indokolta, miért. „Azt gondolom, hogy inkább az orvos, szülésznő és anyuka között alakuljon ki egy bizalmas kapcsolat, és ezért sem szeretném, hogy a párom bent legyen, mert úgy gondolom, hogyha ott vagyunk, akkor sokkal jobban lehet koncentrálni arra, hogy minél hamarabb, eredményesen történjen meg a szülés. Ha viszont azzal foglalkozom, hogy a párommal mi van, akkor az energiámat veszítem el” – mondta, majd hozzátette, közkórházban fog szülni.

Se energiaital, se cigi

Életvitelét tekintve túl sok mindenben nem változott, amióta állapotos, az elején talán fáradékonyabb volt. A dohányzást már rég abbahagyta, energiaitallal meg sem a villa előtt, sem utána nem élt. Kávét időnként iszik, két-három naponta egyet, de csak akkor, ha jólesik neki. Tulajdonságait tekintve nyugodtabb lett, mint előtte, és már nem veszi úgy magára az ismerősei problémáját, egyébként meg érzi, mire van szüksége, mert a gyerek mindig jelez. A szülésig tervez dolgozni, az idejét maga osztja be dunaföldvári ügyvédi irodájában, átjegyeztette magát, és már nem szünetelteti tevékenységét. Megválogathatja az ügyeket, már nem sodorja bele magát mindenbe – ebben persze segítség az is, hogy nem kizárólag egyedül kell finanszíroznia mindent, ott van a férje.