Szombaton volt Kiszel Tünde nem tudjuk, hányadik születésnapja és ez egyben a bemutatója is volt új, 2013-as naptárának. A naptárról viszont tudjuk, hányadik: tizenkettedik, és valószínűleg maga Kiszel Tünde sem gondolná, hogy a Velvet részére frissen dedikált kiadvány milyen nagy becsben van szerkesztőségünkben. Abból következtetünk arra, hogy Kiszel Tünde nem bízik rajongásunkban, hogy amikor megküldte nekünk a naptár néhány fotóját, hogy közzétegyük, ezt fűzte hozzá: „NE LEGYEN BÁNTÓ ÉS CIKIZŐ A CIKK!!!” Kiszel Tünde kívánsága parancs, ezért fikázás és negatív szurkálódás helyett 12 pontban összefoglaljuk A Naptárral kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, hogy olvasóink híresztelések és elfogult vélemények helyett tényeket hallhassanak arról, milyen felhasználói élményt (angol szakkifejezéssel: user experience-et, rövidített angol szakkifejezéssel: UX-et) nyújt a „2013 Kiszel Tünde 3D” című kiadvány.

1. A 2013-as évben 12 hónap lesz, Kiszel Tünde naptára azonban 14 fotót tartalmaz, 27 oldalon. Ez úgy jön ki, hogy a 12 hónapon kívül van egy külön fotó a borítón, és ez a 13 fotó két verzióban van benne a kiadványban: 2D-ben és szemüveggel nézhető 3D-ben. A 27. oldalon pedig van egy bónuszkép, ez csak 3D-ben. Szemüveg természetesen jár a naptárhoz, de ha önnek van otthon saját, akkor galériánk 3D-s képeit is meg fogja tudni nézni, ugyanis mindkét típusú fotóból kaptunk Kiszel Tündétől ízelítőt.

2. A legfontosabb adat: a fotók közül Kiszel Tünde haton mutat több-kevesebb dekoltázst, ha ugyanannak a fotónak a 2D-s és 3D-s verzióját egynek számítjuk. Ez jóval kevesebb, mint a tavalyi 8/12-es arány, ami nyilván azt jelenti, hogy 2013-ban azért már nem minden a szexről fog szólni. A Naptár beható tanulmányozásával megállapítható mindenesetre, hogy jövőre a két legforróbb hónap az augusztus és a szeptember lesz.

3. Kiszel Tünde a címlapon harisnyában, de lábbeli nélkül látható, a fotósorozatnak az év egyes hónapjaihoz hozzárendelt képein azonban összesen háromféle cipőt lehet megszámolni. Két fekete és egy piros magassarkút.

4. Szintén háromféle gyűrűt láthatnak majd a rajongók Kiszel Tünde ujjain a következő év során. Általában egy jókora, ezüstösen csillogó rózsa fog visszaköszönni a falról - ez a gyűrű négy képen is szerepel -, és kizárólag júniusban lehet majd megfigyelni a másik két ékszert, egy aranyos korongot az egyik kézen, egy gyöngyös díszt a másikon.

5. Nemcsak a dekoltázsvillantásokat számláltuk meg, hanem a combvillantásokat is. Ezekből 5 látható a naptárban, természetesen ugyanannak a fotónak a 2D-s és 3D-s verzióját megintcsak egynek számítva.

6. Ön látott már szempillákat 3D-ben? Nem? Na látja! A térhatású fotókban szerkesztőségünk egyöntetű véleménye szerint az a legizgalmasabb, ahogy Kiszel Tünde műszempillái szinte felnyársalják a nézőt. Sajnos a 3D hatás képernyőn keresztül kevésbé plasztikus, mint az igazi naptárban.

7. A fülbevalókat is megszámoltuk, hét különböző típust fedeztünk fel.

8. A februári fotón Kiszel Tünde álarcot visel, tekintettel arra, hogy februárban szokott lenni a farsang. Reméljük, Kiszel Tünde megengedi nekünk azt a szőrszálhasogató pontosítást, hogy a farsangi szezon nem mindig tart egész február hónapban, mert húshagyó kedden ér véget, ami 2013-ban február 12-ére esik majd. Mindenesetre Kiszel Tünde kedvenc ünnepe a farsang lehet (a szép emlékű Operabál megszűnése ellenére), mert az év többi hónapján nem utal a szezonális vigalmakra. A márciusi fotón nincs kokárda, az áprilisin nincs nyuszi, az augusztusin nincs tűzijáték, a decemberin nincs karácsony, sőt, még az októberin sincs tank, és szerencsére a novemberin sincsenek halottak.

9. Február és szeptember hónap rejtett összefüggésére utalhat, hogy Kiszel Tünde ebben a két hónapban ugyanazt a harisnyát viseli, de más fűzővel! Vajon mi lehet a rejtett összefüggés? A Velvet rejtett összefüggéseket feltáró bizottsága ebben a tekintetben semmilyen eredményre nem jutott azon túl, hogy mindkét kérdéses hónap neve R betűre végződik. Hát lehet a véletlen műve ez a sok egybeesés?

10. Április és július hónap kevésbé rejtett összefüggésére utalhat, hogy Kiszel Tünde ebben a két hónapban ugyanazt az öltözéket viseli, de egyszer szárazon, egyszer pedig egy medencében állva, derékig merülve a vízben! Vajon mi lehet a kevésbé rejtett összefüggés? A Velvet kevésbé rejtett összefüggéseket feltáró bizottsága ebben a tekintetben sem jutott semmilyen eredményre azon túl, hogy mindkét kérdéses hónap neve S betűre végződik. Hát lehet a véletlen műve ez a sok egybeesés?

11. Kiszel Tünde 2012-es Best of naptára azóta is kint van szerkesztőségünkben a falon, hogy tavaly ilyenkor megkaptuk saját dedikált példányunkat. Még oda is celluxoztuk a falhoz, nehogy lába kéljen. Természetesen a 2013-asat nem helyette fogjuk kitenni, hanem melléje. A bizonyíték a galéria végén látható.

12. És ne feledkezzünk meg A Naptár készítésében részt vett további közreműködőkről sem. Fotó: Maklári Tót Attila. Stylist: Lozsek Kitti és Bendik Bogi. Smink: Badacsonyi Jácinta és Hadnagy Timi. Fodrász: Krizsán Győző, Tímár Edit.