2011-ben a celebek közt néztünk szét és közülük választhatták ki az olvasók az év lúzerét. 2012-ben viszont annyi béna és szürreális sztori született az átlagemberek életéből is, hogy a legjobbakból csináltunk egy összeállítást. A két hummeres fazon vagy a spanyol restaurátorasszony az idei nyertes? Esetleg önnek a Szigetről eltűnt edző sztorija jön be inkább? Szavazzon!

Már rögtön év elején két Hummer típusú terepjáró szakadt a Balaton jegébe. A hírek szerint először csak az egyik Hummer ment a jégre, majd miután az beszakadt alatta, a sofőr hívta a szintén Hummerrel rendelkező ismerősét, hogy segítsen neki kihúzni az autót. A jég természetesen a másik Hummer alatt is beszakadt, a két férfi lúzerkedése viszont annyira megtetszett az országnak, hogy pillanatok alatt mém lett a sztoriból.

Hasonló felüdülést keltett az a 85 éves spanyol restaurátorasszony, aki Elías García Martínez Ecce Homo című freskóját gányolta el. A jó szándékú asszony konkrétan moncsicsit csinált Krisztusból, ám a közfelháborodás helyett a közröhej tárgya lett, a freskót pedig igazi látványosságként tartják számon. Az interneten cirka 20 ezren írták alá a petíciót, amiben azt kérik, maradjon a festmény a mostani állapotában, mindemellett pedig természetesen hetekig ez volt a téma a világhálón.

Sírva röhögött mindenki azon az amerikaifoci-edzőn is, aki a nyáron a Szigetről tűnt el, majd egy salzburgi kórházban került elő. A férfi vérében tudatmódosító szereket találtak, ő meg állítja, nem emlékszik semmire, így arra sem, hogy hogyan és mivel jutott el a zenei fesztiválról olyan messzire. Hasonló volt a részeg norvég története is, aki Svédországban ébredt fel: az oslói férfi leitta magát, majd beült a kocsijának hátsó ülésére pihenni. Míg aludt, ellopták az autóját, majd kihajították Gothenburg vasútállomásán.

Keményebb sztorikban sem volt hiány: egy ausztrál férfi seggébe angolna szorult, de ő viszonylag szerencsésen megúszta a helyzetet, hiszen hamar eltávolították a végbeléből az állatot az orvosok. Egy sanghaji férfi viszont hat napig élt 23 centis műfarokkal a fenekében, amit alig tudtak kiszedni belőle.

Ki legyen 2012 lúzere?

És ha már a szexnél, perverzióknál tartunk, meg kell említenünk azt a férfit is, aki a domináját perelte be, mert az túl keményen bánt vele: a svájci ügyfél csak egy kis erotikus elfenekelésre vágyott, ám a nő kellően ellátta a baját. A nőnek 200 eurót kell befizetnie egy szervezetnek, mely erőszakon átesett embereken segít. míg a domina csak tette a dolgát, addig egy német nő valóban meg akarta ölni a barátját: a melleivel. Lovaglóhelyzetben volt a pasin, majd rányomta óriásmelleit az arcára úgy, hogy az nem kapott levegőt. Az asszony a bíróságon tagadta a gyilkossági kísérletet.

Nem egy jól eltervezett dolog volt, az biztos, szemben annak a férfinak a tervével, aki az áldozat macskájára kente volna a gyilkosságot. A 46 éves Brett Nash szerelemféltés miatt egy kád forró vízbe akarta lökni riválist, a macskát és egy kisrádiót, és úgy gondolta, hogy aztán majd mindenki azt hiszi, a macska lökte az elektromos készüléket a kádba. Szerencsére még mielőtt ölt volna, kitudódott a dolog. Egy másik hülye lúzersége viszont valóban áldozattal járt: egy texasi katona már hosszú ideje csuklott, haverja pedig rá akart ijeszteni, hogy abbahagyja. Pisztolyt rántott, ám a maroklőfegyver nem volt bebiztosítva, így történhetett, hogy arcon lőtte társát, aki bele is halt a sérüléseibe.