Mi a közös Hajós Andrásban, Varga Viktorban, Tóth Gabiban, Hajdú Péterben és Schobert Norbertben? Hát az, hogy mindegyikük híres ember, és mindegyikük veszett már össze Puzsér Róberttel.

Puzsér Róbert újságíró-kritikus a legutóbbi Csillag születik óta lett tényező, ami leginkább azért visszás, mert egy olyan klubba került be, aminek nagy százalékát kendőzetlenül utálja. Puzsér ezért nyilván nem megy el mindenhova haknizni, de hát valahogy mégis meg kell tartania széleskörű ismertségét, ezért maradt a többi híres ember köpködése. A megmondóember gyakorlatilag minden olyan érintettről elmondta a véleményét, aki rendelkezik támadási felülettel és sokat szerepel a tévében, de egy ideje már magunkat is megaláztathatjuk vele. Nézzük sorban Puzsér áldozatait.

Hajós András

Nem kellett rá sokat várni, hogy a saját jófejségét úton-útfélen hangoztató Hajós Andrással is összeszólalkozzon. Puzsér eleve azzal indított, hogy a Csillag születik teljes zsűrijét – így hát Hajóst is – lecsókosszájúzta, de az első nyílt vitára várni kellett addig, ameddig a zenész megelégelte kollégája trágárkodását, és egy másik csatornát javasolt neki.

Puzsér ezután már adáson kívül elküldte a picsába, majd később kicsit finomított. “Hajós talán viccnek szánta, de humorról itt nem beszélhetünk. Ez egy arrogáns, és övön aluli beszólás volt, ami teljesen váratlanul ért. Ráadásul azt, amit javasolt, miszerint menjek át másik csatornához, másképp nem tudom értelmezni, mint hogy az RTL Klubnál hiába várok bármiféle eredetiséget, jobb, ha odébbállok. Szerintem ez nem helyes hozzáállás” – nyilatkozta az esetről. Később elsimultak a dolgok, bár Hajós később még kicsit aggódott is kollégájáért, amiért túlzottan belemerül a bulvárba.

Varga Viktor

A Csillag születikben Molnár Jocó és Vízy Imre a szintén tehetségkutatós felfedezett Varga Viktor Zöld az ég című dalát dolgozta fel, amit természetesen nem hagyott szó nélkül az ítész, különösen a dal szövegét hordta le keményen, rámutatva, hogy igazából semmi értelme nincs. Ezt nem hagyhatta szó nélkül Varga Viktor sem: “Mi volt ez a pusztító alpáriság, miszerint sárba tiporja a jót, a naivisztikus pompázatot megalázza? Több millió ember vidámságát és hitét kérdőjelezi meg.

Gyalázatos szófirkálmányt fest egy olyan dalról, amelytől az emberek csak boldogságot kapnak, ha megszólal. Puzsér úr, hogyan fordulhatott ez elő?” – utánozott Varga közepes sikerrel, majd még gyorsan visszarúgott egyet: “Puzsér valamiféle sérült, szar alak lehet, hiszen olyan mélyről jövő agresszió tör elő belőle, ami egy normális emberből nem.”

Tóth Gabi

A hangsúlyozottan nemceleb Puzsér úgy érezte, hogy bőven belefér az imidzsébe, ha elmegy a 2012-es VIVA Cometre, és először kicsit hülyét csinál a nagyjából 13 év átlagéletkorú autogramgyűjtő lányokból, majd mielőtt átadta Tóth Gabi díját, kifejtette, hogy itt bizony mindenki tehetségtelen.

A szokás szerint könnyeivel küszködő énekesnő válaszolt is a kritikára, szerinte csak az mondhatja, hogy tehetségtelen, aki énekel a színpadon. Puzsér megmagyarázta, miért volt vállalható számára elmenni díjat átadni egy ilyen rendezvényre: “Hol érdemes detonálni? Nyilván a póknak a fészkében. Magamra kötözöm a bombát. Az elmúlt húsz évben hány embert hívtak meg, hogy mocskolja őket? Ők is nézettséget akarnak generálni, mert a Puzsér most egy olyan mém, ami ezt hozza. Én meg ha kérik, itt helyben elküldöm őket a kurva anyjukba” – magyarázta meg a dolgokat.

Hajdú Péter

Puzsér először Bándy Kata rendőrségi pszichológus meggyilkolása idején ment neki nyíltan Mr. Frizbinek, aki aztán azt mondta, Puzsér rasszizmussal vádolta, pedig nem is. Valójában csak vérszomjjal. Hajdú Péter tökéletesen alkalmas főellenségnek, hiszen ő is szeret nyíltan szemétkedni másokkal, és rendelkezik is akkora egóval, aminek hatására a cicaharcuk akár hónapokig téma maradhat.

Puzsér ki is jelentette, hogy az idei évet a Hajdú elleni harcnak szánja. “A 2011-es év számomra kétségtelenül a pokoljárás éve volt. A 2012-es év minden egyéb irányú várakozásom ellenére a nyilvánosság éve lett. 2013 első napjának első percében megfogadtam, hogy ez az esztendő a Hajdú Péter elleni kérlelhetetlen harc éve kell, hogy legyen” – mondta Puzsér, aki egyúttal gyorsan letehetségtelenezte és leerkölcstelenezte ellenfelét. A műsorvezető nem válaszolt hosszasan, de nagyon drukkol neki, hogy újra szerepet kapjon a Budapest TV-n.

Schobert Norbert

A Hajdú elleni harc egyik mellékszálaként Puzsér gyorsan belerúgott egyet Schobertbe is, megemlítve, hogy fitneszapostolból lelki vezetőt akartak formálni. A mindig önérzetes Update Norbi természetesen azonnal ugrott a nevének említésére, és Facebookon jól meg is mondta a magáét.

“Tisztelt Puzsér Róbert! Csak azért szólok hozzá, hogy legalább megtanulja rendesen leírni a nevem. Nem válok lelki misztériummá, de viselkedéséből úgy ítélem Önre is ráférne valami hasonló út, amelyet bejártam. Lehet kritizálni Hajdú Pétert, vagy engem is, de előtte alkotni is kell valamit az életben. Úgy hiteles. Ön mit alkotott eddig azon kívül, hogy kitörni próbáló kisembereknek taposta szét a maradéknyi lelkét is egy ország előtt. Ráférne Önre az én utam. No nem egy 400 embernek munkát adó, sikeres vállalkozás megalkotása és nem is százezrek húsz éven át való tornáztatása, esetleg a kímélő táplálkozás elterjesztése a túlsúly és a cukorbetegség ellen. Ajánlom Önnek azokat a perceket, amikor elkap az ember egy kórházi baktériumot és egy tenyérnyit kivágnak a szívéből. Azt a részt, amiben Ön is benne volt. Azokat a félperceket amikor újraélesztés közben rádöbben, hogy mi is fontos az életben és megtanulja az alázatot Istennel és a világgal szemben. Akkor talán képes lesz elfogadni a világot és valós problémák ellen harcolni. Sok sikert” – adott tanácsot a jobb emberré váláshoz. Aztán persze Puzsér válaszolt.