A műsorvezető büszke a Story-gálán szerzett Morning Show díjára, hiszen Az év leg-leg-legjének járó elismerést ebben a kategóriában még egy rádiós produkció sem vitte el, azt viszont sajnálja, hogy a műfajban nincsen versenytársuk. Sebestyén Balázs attól tart, emiatt befásulhat, ellustulhat egy idő után csapatuk. A rádiós felhívta a figyelmet a celebek jótékonykodásának fontosságára is, bár ezzel kapcsolatban vannak kétségei: szerinte a hírességek többsége nem a társadalmi munkát, hanem a reklámot látja abban, ha kiáll egy alapítvány mellett.

Szinte előre lehetett borítékolni, hogy az idei Story-gálán is Sebestyén Balázs viszi el Az év műsorvezetője díjat , és bár az eredmény senkinek nem okozott meglepetést, Sebestyén Balázs azt mondja, az elismerésnek így is nagyon lehet örülni: „Mindenki azt mondja, hogy ó, ez már a negyedik díjad, biztosan nem is örülsz neki. Hát dehogynem. Nekünk, akik a közönség reakciójából és szeretetéből élnek, erre hagyatkoznak, ez mindig egy jó visszajelzés” – magyarázta a Velvetnek a műsorvezető. „Ráadásul egy nívós díjátadóról van szó, amelynek megvan a minősége és rangja a szakmában.”

Kellene a konkurencia

Sebestyén külön büszke arra is, hogy Az év leg-legj-legének járó elismerést műsoruk, a Morning Show zsebelte be. Ez ugyanis az első olyan rádiós produkció, amely ebben a kategóriában nyerni tudott. A műsorvezető szerint az adás négy óra mókának tűnhet, pedig egy napi szinten működő, piacvezető reggeli műsort csinálni mindenkit megvisel, szellemileg és fizikailag is megterhelő.

storydijato 007

Hozzátette, sajnálja, hogy a produkció mostanra konkurencia nélkül maradt. „Úgy érzem, hogy az utóbbi években csak két csapat konkurált igazán egymással: a Bumeráng és a Morning Show. Sokan most azt gondolják, hogy nekünk most mennyire jó, mert egyedül maradtunk és nincs konkurenciánk, pedig azt gondolom, versenytárs mindig kell. Egyrészt azért, hogy az ember ne fásuljon, ne lustuljon el (bár szerintem ez nem jellemző ránk), másrészt, hogy a saját teljesítményünk mérhető legyen, tudjuk magunkat mihez, kihez viszonyítani. Én tudom, hogy amikor Gáborék egyedül voltak, hasonló cipőben jártak és ők sem szerették azt a helyzetet. A díjátadón is elmondtam, egyetlen csapatban láttuk az igazi ellenfelet és azok ők voltak. Úgyhogy én baromira drukkolok nekik, hogy visszatérjenek. Tetszett az a harc, amit naponta vívtunk velük a hallgatókért.”

A műsorvezetőnek a legutóbbi Velvetnek adott interjújában Hajdú Péter is benyalt, aki úgy érzi, ha lenne egy, a Frizbihez hasonló  műsor, Sebestyént tartaná az egyetlen normális konkurensnek. „Valóban szeretnék majd egy, a saját személyiségemre épülő, késő esti műsort” – reagált a nyilatkozatra Sebestyén. „Egyszer biztosan eljön ennek is az ideje, de most a rádiózás élvez az életemben prioritást. Egy late night show-t és egy reggeli rádióműsort nem lehet egyszerre csinálni. Ha egyszer elegem lesz a hajnali kelésből és abbahagyom a rádiózást, biztosan napirendre kerül a kérdés. Addig Hajdú Péternek nincs mitől félnie, maximum az elhízástól."DSC9628

Sokaknak csak hakni a jótékonykodás

A műsorvezető sokat beszélt a Story-gálán arról, mennyire fontosnak tartja, hogy a celebek jótékonykodjanak. Azt viszont a Velvetnek elismerte, hogy híres emberként nehéz a jó ízlés határán belül maradni, ha valaki fel akarja hívni a figyelmet különböző alapítványokra. „Nincsen azzal semmi gond, ha egy-egy ismert személy odaáll egy alapítvány mellé, bár úgy gondolom, hogy manapság már annyian hakniznak ezzel, hogy kezd az egész dolog elértéktelenedni. Sajnos az odaálló celebek 70 százaléka nem társadalmi munkát lát ebben, hanem a reklámot, hogy felkerülhet egy óriásplakátra. Én azt mondom, hogy akkor kell odaállni, ha van személyes meggyőződése és küldetésérzése, hogy valóban segítsen. Szerintem a kamerák nélküli segítség a helyes út. Én nem álltam oda semmilyen alapítvány mellé, csak elmondtam, hogy nyilván fontos ez a gála és jó, hogy itt vannak, de két címlap között gondoljanak arra, hogy ami egy beteg gyereknek a világot jelenti, az nekik apróság, ezért segítsenek!”

Magánéletéről Sebestyén Balázs ritkán és keveset beszél, de annyit most elmondott, nagyon sok időt tud együtt tölteni fiával, Benivel. „A munkám soknak tűnik, mert látványos, de ha nem forgatok, akkor csak a rádióban vagyok. Folyamatosan képernyőn látnak a nézők, de azokat már tavaly felvettük. Ha csak a rádió van, tizenegy-dél körül én már otthon vagyok, így rengeteg időt tudok a gyermekemmel tölteni” – tette hozzá a műsorvezető.