Sikeres vagyok, szép feleségem van és még pénzt is tudok keresni – indokolta meg a Frizbi atyja, hogy miért is válhat sokak gyűlöletének tárgyává. Megérti, hogy nem szeretik, de azért nem bánná, ha végre foglalkoznának mással is a parkolási szokásain kívül. A támadásokra mindig válaszol, általában meg azért az a tapasztalata, hogy szeretik az emberek.

“A parkolásos ügyemnél két lehetőség van: vagy azt csinálom, amit sok kollégám, és röhögök az egészen és nem nyilatkozom semmit, vagy beleállok. Elkezdtem kommunikálni azokkal az emberekkel, akik beszólnak Facebookon. Velem kapcsolatban az a negatív előítélet alakult ki, hogy beképzelt vagyok és szarok egészre. Pedig csupán azt kértem, hogy legyen arányban az elkövetett szabálysértéssel a kritizálás” – mondta a Velvetnek a 2013-as, villantós Story-gálán Hajdú Péter, akinek ismét sikerült címlapokra kerülni azzal, hogy tilosban parkolt a Jászai Mari térnél. "Ez a tilosban parkolás úgy lett megfogalmazva, mintha embert öltem volna. Lehet, hogy figyelmetlen voltam, de nem tudom, mit kellene ahhoz tennem, hogy leszálljanak végre erről a parkolásról. Két éve volt utoljára hasonló ügyem, pedig valaki minden nap rossz helyen parkol.”

Magasan az uborkafán

A Frizbi atyja szokását megtartva ismét nyilvánosan reagált az ügyben a Facebookon, ahol amúgy is személyesen szokott válaszolni az őt cseszegetőknek. “Fontos kommunikálni, mert megosztó vagyok. Az internetes trollok körében pedig fekete bárány, de ha végigsétálnál velem bárhol vidéken egy utcán, leginkább pozitív visszajelzéseket kapnék. Ómolnár Miklós mondta még Friderikusznak, amikor ki volt akadva egy keményebb kritikán, hogy minél magasabbra mászol az uborkafán, annál többen rázzák” – mondta szerénytelenül Hajdú, aki az utóbbi időben Puzsér Róbert céltáblájára is felkerült.

Az biztos, hogy a műsorvezető-producer neve több vitatható minőségű műsorban előfordult, de elmondása szerint ezek közül egyedül a talkshow az, amit teljesen ő felügyel. “Sok mindent azonosítanak velem, például az Összeesküvőket, amlyet a cégem gyártott, ahogy most a Bűnök és szerelmeket is. Ami teljes mértékben én vagyok, az a Frizbi. Nyilván abban is vannak olyan interjúk, amyelyekre nem vagyok büszke. A nézői igényeknek meg kell felelni. A nézői ízlés gyakran változik, ezt leginkább a két nagy csatorna befolyásolja. Van, amikor inkább  a trash dolgok működnek, és van, amikor inkább a drámai anyagokat nézik. Fontos a nézettség, ezért Kiszel Tündével vagy Fekete Pákóval is készítek interjút, ha éppen velük történik valami, vagy éppen a trash dívik. Nyilván nem olyan élvezetes beszélgetni, mint amikor egy kemény, provokatív interjút kell készítenem  mondjuk arról, hogy Bakács Tibor szalámit lopott vagy amikor Keleti György zokogva mesélt arról, hogyan menekítette ki a lányát Olaszországból." Az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy az általa kiemelt interjúk minőségét illetően is megoszlanak a vélemények.

Mi a fenét szeressen bennem?

Az tényleg érdekes, hogy a nehéz sorsú emberek bemutatásával hetente több százezer unatkozó háziasszony szemébe könnyeket csaló férfi miért válik azonnal közellenséggé forgatás után, de Hajdúnak erre is van magyarázata. "A nézők különszedik a frizbis Hajdú Pétert, és máshogy nézik azt a Hajdú Pétert, aki a feleségével megjelenik. Akkor már megy az anyázás. De hát most őszintén: ha van egy korombeli szerencsétlen sorsú ember, akinek nincs munkája, elhagyta a felesége és azért küzd, hogy kifizesse a gázszámláját, az mi a fenét szeressen bennem? Sikeres vagyok, szép feleségem van és még pénzt is tudok keresni. Abszolút érthető. Azért próbálok meg kommunikálni velük, mert azt akarom, hogy lássák, hogy én is ember vagyok. Ha valaki beszól, megkérdezem, hogy mi a baja velem. Magyarázatot nem tud rá adni, mert nem ismer. Akik ismernek, azok nyilván nem szólnának be.”

Sebestyén Balázst konkurenciának!

Azzal azért tisztában van, hogy a Frizbi jelenleg azért (is) az ország elsőszámú talksow-ja, mert gyakorlatilag nem létezik konkurenciája. “Van hova fejlődnöm szakmailag. Az elmúlt másfél évben, ami alatt a Frizbi Magyarország legnépszerűbb talkshow-jává vált, voltak jobb és kevésbé jó riportok. Nehéz fejlődni, mert a talkshow egy személyiség köré épül, azt pedig itthon talán csak Fábry tudta megcsinálni, hogy miatta nézték a műsort. A Frizbi nem ilyen, itt számszerűen kimutatható, hogy milyen erős volt az aktuális sztori” – ismerte be a 38 éves Mr Frizbi, akinek személyes kedvence a volt honvédelmi miniszter, Keleti György vallomása volt a lánya kimentéséről. “Zseniális húzás volt, hogy be tudtam hozni a műsorba. De bármennyire szomorú a történet, arra is büszke vagyok, hogy Szita Bence édesapja azt mondja, hogy csak nálam szólal meg. Ilyenkor szeretnék segíteni, mert szegénysorból jövő családról van szó. De ebben az esetben is megkaptam a  kommentekben, hogy ‘miért nem adsz nekik pénzt te paraszt?' Ilyenkor szoktam elgondolkozni rajta, hogy tudja ez a paraszt, aki engem leparasztozott, hogy én mivel és mennyit segítettem?” – tette fel a mindenkit kínzó kérdést Hajdú Péter.

Amellett, hogy szeretne jobb műsort csinálni, a legnagyobb problémát ő is a konkurencia hiányában látja, ráadásul a nagy elődtől sem tud már sokat tanulni. “Az egyik értekezleten megnéztük a régi Friderikusz show-kat. Én azokon szocializálódtam, de most már komikus. Ha én úgy próbálnék vicces lenni, hogy eléneklek egy LGT-dalt a Veresegyházi Asszonykórussal, szétekéznének. Ő megcsinálta, néztük is, mert ő volt a top. Friderikusz olyan magasságokban volt, ahova már nem lehet eljutni. Ha mondanom kell egy nevet, akivel szívesen megmérkőznék, és megállná a helyét egy ilyen műsorban, az Sebestyén Balázs. A mi korosztályunkból nem hiszem, hogy más szóba jöhet, az idősebbek közül pedig már mindenki bizonyított.”