Az énekes svéd lemezkiadóval szerződött, ők szervezték be neki a külföldi producereket is, akiknek a közreműködésével tarolt a Dal egy korábbi adásában. Az exmegasztáros beteg volt, így annak is örült, hogy egyáltalán elő tudta adni a My Baby című számot, nem is nagyon akarta elhinni, hogy ő kapta a legtöbb pontszámot. A produkció előtt Tolvai Renáta csókot akart neki adni, amit Kállay-Saunders András elutasított a rúzsfolt miatt, innen jött a pletyka, hogy totál kihűlt a kapcsolatuk. Pedig nem is.

Tőle szokatlan stílusú dallal tarolt Kállay-Saunders András a múlt szombati eurovíziós válogatón: az exmegasztáros produkcióját minden bizonnyal nem véletlenül hagyták A Dal adásának végére, ahol is egyből átvette a vezetést és elsőként jutott tovább. Kállay-Saunders András a Velvetnek elmondta, a My Baby stílusa az ő stílusa, vagyis ez is az ő stílusa.

Svéd lemezkiadóval szerződött

"Igazából amióta vége lett a Megasztárnak, négy dallal rukkoltam elő, és mindegyik más-más stílusú volt, de mindegyikben benne van az énem. Mindegyikről lehet tudni, hogy az én vagyok. Csak a zenevilág különbözik. Egyébként a régi, természetes zene áll a legközelebb hozzám, mint amilyennel az Eurovíziós dalfesztiválra készültünk. Sokszor szoktam mondani, hogy régebben voltak igazi zenék, amikor még nem voltak elektronikus géphangok. Akkoriban még minden természetes és igazi volt, ezt az élményt próbáltam visszahozni, feleleveníteni szombaton" –magyarázta a 28 éves énekes, aki nemrég egy svéd lemezkiadóval szerződött, a cég szervezte be a Grammy-díjas producereket is, akik közreműködtek a My Baby elkészülésében. Az énekdallam és a dalszöveg Kállay-Saundersnek köszönhető.

"Akkora sokkhatás alatt voltam, hogy nem is adtam össze a kapott pontszámokat, csak a műsorvezetőktől tudtam meg, hogy átvettem a vezetést" – emlékezett vissza a produkciója utáni részeredményhirdetésre az énekes. "Egyszerűen nem akartam elhinni. Féltem az egész élő adástól, mivel beteg voltam, a próbán nagyon rosszul voltam, nem bírtam egészben elénekelni a dalt. Folyamatosan le kellett állni. Aztán mégis sikerült élesben előadnom, úgyhogy nagyon boldog vagyok."

Kérdésünkre, hogy kit tart a legnagyobb ellenfelének, Kállay-Saunders úgy válaszolt, ő már azon is csodálkozott, hogy egyesek be sem jutottak a legjobbak közé. "Igazából nincsen kedvencem, szerintem mindenki azonos esélyekkel indul, mindenkit a méltó ellenfelemnek tartok. Szerintem ebben a mezőnyben bárki nyerhet."

Félreértés a visszautasított csók

A Dalban nyújtott teljesítményével párhuzamosan az énekes magánélete is hirtelen a címlapokra került ismét, több sajtóorgánum foglalkozott a napokban Kállay-Saunders Tolvai Renátához fűződő kapcsolatáról. Azt állították, a pár kapcsolata kihűlt, és nem lesz a házasságból semmi. Kállay-Saunders András erre úgy reagált, a félreértés oka abból adódik, hogy a produkciója előtt nem fogadott el egy csókot barátnőjétől.

"Már mennem kellett a színpadra, úgyhogy mondtam neki, ezt most ne, mivel nem akartam egy rúzsfolttal a kamerák elé állni. Ezt a mozzanatot pedig jól felfújták az újságírók. Szó sincs elhidegülésről, nagyon jól megvagyunk. Igaz, hogy most még nem beszélünk házasságról, de a későbbiekben erről is lesz szó. Az sem igaz, hogy házasságellenes vagyok. Annyit nyilatkoztam mindössze a témával kapcsolatban, hogy ha elveszem Renit, akkor sem fog köztünk megváltozni semmi, csak mert gyűrű került az ujjára, és csak mert papírunk van arról, hogy szeretjük egymást" – mondta az énekes.

Mindenesetre azért érezhették, hogy ez rosszul jött ki számukra, mert amikorvendégelőadóként léptek fel a Nagy Duettben, szerelmesen néztek egymásra, és még szivecskék is repkedtek körülöttük.