A többitől teljesen eltérő párral tarol a SuperTV2-n futó Nagy Duett. Hiába a dekoltázsok és a villantások, a közönség és a zsűri egyaránt Bangó Margit és Lakatos Márk kettőséért rajong.

Bangó Margit és Lakatos Márk kettőse az első adástól kezdve tarolt A Nagy Duettben. A csöppet sem összeillő páros olyan lelkesedéssel és átéléssel adta elő Majka Belahalok című számát, hogy a közönség – ha fizetett, ha nem – őszintén tombolt, a zsűri meg maximális pontot adott. És még mi is örültünk, mert nem színészkedtek, vagy nem úgy színészkedtek. Inkább játszottak. Egyikük sem számított ekkora sikerre. "Nem tudom megítélni, hogy mekkora siker ez, nagyon örülünk, hogy az élbolyban vagyunk, és nem tudtam, hogy ez ekkorát fog szólni, de azért kértem a Margitot, mert hittem benne, hogy a mi párosunk nagyon izgalmas lehet, másrészt őt egy ország szereti, és biztos voltam benne, hogy nem tudom annyira elrontani, hogy rossz legyen" – fogalmazott a 36 éves Lakatos Márk sikerükről a Velvetnek.

Bangó Margitnak fogalma sem volt, mibe vág bele, amikor elvállalta a szereplést. "Amikor a SuperTV2 megkeresett, hogy indul egy ilyen műsor, és nagyon szeretnék, hogyha részt vennék benne, akkor megkérdeztem, hogy miről is szól ez az egész. Mondták, hogy a Márk lesz a partnerem, erre rögtön igent mondtam, ugyanis Márkot egy fantasztikus embernek tartom, akitől nagyon sokat lehet tanulni, ráadásul kiderült, hogy nagyon jól énekel" – felelte a Velvet kérdésére a 62 éves roma előadóművész, akit a vállaltan meleg stylist kért partnerének.

A legfurcsább páros, mégis hasonlóak

"Mi vagyunk a legfurcsább páros, mind korban, mind kinézetben, de ha jól megnézed, akkor nagyon hasonló a helyzetünk" – utalt az elfogadásra, a társadalmi nehézségekre a stylist. És ez mind nem lenne, ha az emberek egyenlőként tekintenének egymásra, vallja Bangó Margit, aki nagyon reméli, hogy a fiatalok előbb-utóbb megtanulják, hogyan lehet faji és nemi megkülönböztetés nélkül élni. "Ha az emberek úgy gondolkodnának, hogy van a Bangó Margit, vagy a Lakatos Márk, az elég lenne. Nálunk mindennek az alapja a szeretet, és ahogy Isten teremtett minket, úgy kell elfogadnunk egymást. Teljesen mindegy, hogy sárga vagy, vagy fekete, vagy piros, az a kérdés, hogy mi vagy belül. Vannak dolgok, amit nem kérünk, de kapunk, viszont példát lehet mutatni az életükkel, azzal, ahogy élünk" – magyarázta a Kossuth-díjas énekesnő. Ezt vallja Lakatos is: a szeretet az alapja mindennek. "Ez egy olyan kapcsolat, ahol a feltétel nélküli elfogadás van, és tök jó lenne, ha ez a társadalom többi részében is így működne" – magyarázta.

Annak ellenére, hogy évtizedek óta énekel, Bangó tartott Majka dalától, de amikor meghallotta, úgy érezte, hogy mindenképpen el kell énekelnie. "A rapet sokan könnyűnek gondolják, pedig nem könnyű műfaj, nehéz ritmusban maradni, pedig a rap lényege, hogy elmondja benne az ember a fájdalmát, a problémáit, ahogy ez a gettóból jön. Tőlem nem áll távol a szegénység, az éhezés, és én ezt nagyon át tudom érezni.  Persze ezen sokaknak fennakadt a szeme, hogy úristen, mit fognak ezek énekelni, de aztán az lett belőle, amit láttál a televízióban." És hát az meg jó lett, ami annak is köszönhető, hogy nemcsak átadni, hanem szórakoztatni is szeretnének.