A Miss Winterface 2013-as versenyén találkoztunk Berki Krisztiánnal, Kedves Ferenccel, illetve Caramellel, és azt tapasztaltuk, hogy a versenyző lányok mosolyogva tűrik a szexista megjegyzéseket és utalásokat arra nézve, hogy közülük ki az, akivel érdemes "közelebbről megismerkedni". A Miss Winterface tökéletes példája volt annak, hogy a szépségversenyek diszkós hangulatú, falunappal fuzionált húspiacokra hasonlítanak.

A Miss Winterface harmadik versenyét a Moulin Rouge-ban tartották szombat este, ahol olyan zsűritagok választották ki az est szépét, mint Kedves Ferenc, Berki Krisztián, Szabó Győző, Caramel, Katus Attila és Fehér Balázs, akinek jelenlétét nem nagyon értettük, mert elvileg koncertje volt aznap. A zsűriben ott ült még Sirály László, akit a Blue Ocean Bank alelnökeként neveztek meg, utóbbiról viszont az égvilágon semmi információt nem találtunk. Még a verseny kezdete előtt sikerült elkapnunk Molnár Ferenc Caramelt, aki nagyon megörült, mikor meglátta, hogy van tükör, amiben megnézheti magát. Caramel a kérdésünkre, hogy hogy érzi magát, hogy olyan macsók közt zsűrizhet, mint Kedves Ferenc és Berki Krisztián, csak annyit válaszolt, hogy Kedvest már régebb óta ismeri, Berkivel viszont csak most beszélt először, de jófejnek tartja. Mikor a Voice folytatásáról kérdeztük, zavaros választ kaptunk: "Nem beszélhetek róla, de szerintem lesz. Ez még a jövő zenéje. Biztos hogy lesz, és biztos, hogy felkérnek majd megint."

Vízhajtás és szexista megjegyzések

Berki Krisztiánnak ez már a harmadik Miss Winterface versenye, ahol zsűrizhetett, és olyanokat is megtudtunk tőle, amit nem biztos, hogy hallani akartunk. "Jövő héten utazom Amerikába, most kezdődik a vízhajtásom, úgyhogy hat nap múlva Ohio-ban színpadra állok" − mondta el a Velvetnek Berki, akinél arról érdeklődtünk, hogy nem szeretne-e ő is elénekelni egy Rihanna számot, mint hasonmása, Vin Diesel. Berki erre viszont csak annyit reagált, hogy nem szereti, mikor Vin Dieselhez vagy Jason Stathamhez hasonlítják őt, mert ők legalább 30 kilóval könnyebbek és 30 centivel alacsonyabbak nála. Ezután betereltek minket a színpad elé, ahol a versenyt a 20th Century Fox zenéjével kezdték meg. Az este műsorvezetőjének elmondása szerint a versenyre felkészítő táborban nem csak a lányok voltak ott, de több férfi is, és úgy tudja, valami üvegezés is volt ott. Az erős szexista megjegyzések viszont csak ezután jöttek, mikor elkezdett sajnálkozni, hogy a lányok nem "ádámkosztümben" jelentek meg.

A versenyt Bencsik Tamara nyitotta meg új számával, amit a színpadon unottan grasszálva énekelt el egy borzasztóan furcsa, csípőprotézises betéttel ellátott ruhában, ami talán azért volt, hogy ne látszódjon az úszógumi. Ezután végre megmutatták magukat a lányok, akik először farmerben és pólóban vonultak fel, és akikről megtudhattuk, hogy a többségük szeret sportolni, legalább hármójukat pedig Alexandrának hívják. Volt akiről az hangzott el bemutatkozásképp, hogy büszke lábaira, volt viszont olyan is, akiről megtudtuk, hogy "bármibe hagyja magát belevinni", vagy hogy nagyon "nyitott". A húspiac első felvonását egy ugrókötelezős szám zárta, amit nem tudtunk hova tenni, de gyorsan felébredtünk, mikor felkonferálták a színpadra Monique-ot, az ismeretlen énekesnőt és két háttértáncosát. Az előadáshoz nem fűznénk hozzá semmit, maximum annyit, hogy végre minőségi trash-ben volt részünk, és mindenképpen nézze meg videónkat!

Szalagavatós hangulat, Kiszel Tünde álma

Monique után bikiniben mutatták meg magukat a lányok, amikor tovább hallgathattuk a műsorvezető picit sem árnyalt megjegyzéseit. Újabb előadás következett a fürdőruhák után, először Pallasz személyében, akiről azt mondták, hogy illuzionista, de kiderült, hogy csak egy harmadrangú bűvész. Pallasz után megjelent a színpadon a BTB Group, akik végre csináltak egy kis hangulatot a helyen, ahol addig annyira unalmas volt a műsor, hogy még a zsűritagok is folyamatosan kijárkáltak. A BTB Group előadását Berki Krisztián annyira élvezte, hogy végig vigyorogva kamerázott, Kedves Ferenc pedig ülve lejtett egy táncot, ami kicsit ijesztő volt. A szalagavatós hangulatot ezután visszahozta egy lányokból álló tánccsoport, akik értelmezhetetlen jelmezben adtak elő valami ugrabugrát. Ekkor érkezett vissza Szabó Győző és Fehér Balázs, utóbbi pedig gyorsan, látatlanban, előre lepontozta az estélyi ruhás lányokat, majd lelépett a koncertjére.

A Miss Winterface a Facebook oldaluk szerint Magyarország legsikeresebb szépségversenye, utóbbin minden bizonnyal nem csak mi, de Hajdú Péter is felhúzza a szemöldökét, főleg az estélyi ruhás bemutató után. A lányok az elmúlt évek trendjével szembemenve abroncsos ruhában jelentek meg a színpadon, és biztosak vagyunk benne, hogy a legtöbb ruha láttán Kiszel Tünde sikoltozva ujjongott volna. A hivalkodó színekkel, mérhetetlen mennyiségű tüllel és rózsával még talán ki is békültünk volna, ha nem vesszük észre, hogy sok lány ruhája túl rövid volt, amiért volt olyan versenyző, aki mezítláb vonult végig a színpadon. Utóbbi a szünetben később pityergett is egy sort, mert láthatóan megviselte a megalázó, cipő nélküli szituáció. A zsűri tagjai az estélyi ruhás felvonulás alatt már nagyon feszengtek, Berki folyamatosan telefonját nyomkodta, Caramel pedig körbe-körbe tekintgetett, mint aki már nagyon menne.

Pankrációs hangulat

Az ezután következő félórás szünetben kézzel tapintható volt a feszültség, bár nem biztos, hogy azért, hogy kiderüljön végre a nyertesek neve. Találkoztunk Hamvai P.G.-vel és sajtósokkal veszekedő versenyző-anyukával is, aki az ott dolgozók helyét foglalta el, és nem volt hajlandó arrébb ülni − itt már legalább olyan jó volt a hangulat, mint egy pankráción. De hogy végre mindenki megnyugodhasson, kihirdették a nyerteseket. A harmadik helyen a 10-es számú versenyző, Ricza Nikoletta végzett, aki már indult Hajdú Péter Királynő című versenyén is, a második helyet pedig a 4-es számú versenyző, Nagy Nikoletta kapta meg, aki a Tabu tévé pénteki gálaestjén is ott volt. Különdíjakat kapott még Ricza Nikoletta, Zsigó Fanni és Kármán Dalma, aztán végre megtudtuk, hogy Ollé Henrietta lett Miss Winterface 2013. Ollé szintén indult már Hajdú Péter versenyén, ahol citerázásával lopta be magát a szívünkbe. Az estének ezzel vége is lett, a színpadon már csak három boldog nyertest és tizenhárom fancsali pofákat vágó, remegő szájjal könnyező lányt láthattunk, akik valószínűleg azért szomorkodtak ennyire, mert nem nyerték el Kedves Ferenc tetszését.