Ki az a Jennifer Lawrence, hol volt eddig, és miért tőle hangos a sajtó, azon túl persze, hogy megnyerte a legjobb női főszerepért járó díjat az Oscaron? Ha eddig fogalma sem volt róla, hogy ki ez a színésznő, most végre megismerheti.

Jennifer Lawrence nevével vasárnap estig itthon nem sokan találkoztak, kivéve, ha megnézték a Napos oldal című filmet, aminek a női főszerepéért kapott Oscart a színésznő. Már hónapok óta sejteni lehetett, hogy valami nagy és fontos dolog fog történni Lawrence-szel, ugyanis a külföldi sajtóban régóta mindenhol a vele foglalkozó cikkeket lehetett olvasni. Hozzánk először akkor jutott el a híre, mikor bemutatták Az éhezők viadala sorozat első részét, amiben Liam Hemsworth mellett játszik, és aminek köszönhetően az Askmen olvasói meg is választották őt a legkívánatosabb nőnek. Lawrence maga mögé utasította a listán még Mila Kunist is, utóbbin persze egyáltalán nem csodálkozunk.

Lawrence még csak 22 éves, de már olyan filmekben játszott, mint az X-Men, Az éhezők viadala első része, illetve a Napos oldal. Idén természetesen folytatódik Az éhezők viadala, de szerepet kapott a Serena című drámában, amiben újra Bradley Cooper oldalán játszhat, aki a Napos oldalban is partnere volt. Jennifer Lawrence-t egyébként a 2011-es Oscar-gálán is jelölték a legjobb női főszereplő díjára A hallgatás törvénye című film miatt, amivel akkor felkerült a legfiatalabb jelöltek listájára. Nem mellékesen pedig ő volt az a színésznő, aki a SAG-díjátadó egyik legemlékezetesebb pillanatát produkálta azzal, hogy leszakadt róla a ruha, mikor színpadra hívták.

Jennifer Lawrence leginkább azért imádnivaló, mert olyan természetesen beszél bármiről, ahogy még nem nagyon hallottunk egy színésznőt sem nyilatkozni. Még az is inkább vicces és kedves volt és a legkevésbé sem kínos, mikor arról beszélt Jimmy Kimmel műsorában, hogy nemrég tüdőszűrésen járt, ahol nem az egészségi állapot izgatta, hanem az, hogy mellei nem egyformák. Ha az erről készült videó érdekli, itt meg is nézheti. Akkor is szinte kislányosan zavart volt, mikor az Oscar után kérdezték a sajtó képviselői például arról, hogy hogyan készült fel a díjátadóra. Lawrence egyszerűen azt válaszolta, hogy lezuhanyozott, aztán meg felvette a ruháját. Azt, hogy tényleg ő az egyik legszerethetőbb színésznő, mi sem bizonyítja jobban, hogy még Jack Nicholson is szemet vetett rá, amit a színész kamerák előtt adott tudtára a színésznőnek, aki úgy reagált az esetre, hogy nem lehet nem imádni.

Ha még mindig nem látja Jennifer Lawrence-ben azt, amit mi, akkor nézze meg a videót, amin elesik a lépcsőn díja átvétele előtt, vagy galériánkban azt a fotósorozatot, ami akkor készült róla, mikor azt hitte, senki nem látja, ezért bemutatott valakinek, miközben a másik kezében Oscar-díját szorította. Ezzel örökre a szívünkbe zártuk. Ha ön is szerelembe esett Jennifer Lawrence-szel, akkor pedig van még egy jó hírünk, ugyanis a színésznő idén januárban szakított pasijával, Nicholas Houlttal, akivel még a 2010-es X-Men forgatásán ismerkedett meg, így nincs más dolga, mint lakást venni Kaliforniában, és meghódítani Lawrence-t. Mi titokban viszont azért drukkolunk, hogy összejöjjenek Bradley Cooperrel.