Sarka Katának az a lényeg, hogy ne állatnevet kapjon férjétől, Majka viszont kifejezetten szeret Dundikára ilyeneket aggatni. Bódi Guszti névadásban is kifejezi tiszteletét felesége felé, Dukai Regina pedig már örökké Maki marad.

Bármilyen társaságban felmerül néha, hogy miként képzeljük el az ideális kapcsolatot, aminek az egyik legnagyobb vitaalapja az, hogy ér-e becézgetni a másikat. Vannak, akik szigorúan megmaradnak a keresztneveknél, mások pedig megállás nélkül nyuszómuszóznak. Na de mit gondolnak erről a magyar ismert emberek? A nagyrészük szokott becézni, de a szintek azért különböznek.

Kicsim, Maki

“Péter úgy szerepel a telefonomban, hogy szerelmem, de a hétköznapokban nem így szólítom. Egyedül az állatos becézések nem jellemzők, azoktól én személy szerint rosszul vagyok” – mondta a Velvetnek Hajdú Péter neje, a legutóbb ByeAlex miatt dühöngő Sarka Kata, aki otthon az esetek többségében a Kicsim becenevet kapja meg a férjétől.

Sokkal nagyobb elánnal aggat egymásra neveket Dukai Regina modell és focista pasija, Feczesin Róbert. “Egymást általában Kincsemnek hívjuk, de Robi engem Makinak szólít. Ez a név már jóval előtte megvolt, egy barátnőm adta nekem. Amikor aztán együtt buliztunk sokat a barátnőmmel, akkor egy idő után ő is elkezdte használni ezt a nevet. Én szeretem ezt a nevet, nagyon kedves” – avatott be minket névadási szokásaikba Dukai. Zámbó Krisztián és 21 éves menyasszonya, Takács Zsuzsa Nyuszinak szólítják egymást, tudtuk meg Zámbó barátnőjétől, aki annyira kedveli ezt a becenevet, hogy a közelmúltban a tarkójára varratta.

Édes feleségem, Peti

Na de mi a helyzet akkor, amikor alanyainknak már a nyilvánosság előtt használt neve is becenév? Az nem meglepő, hogy Majoros “Majka” Péter és Hornyák “Dundika” Hajnalka főplaymate nem Majkának és Dundikának szólítják egymást. “Én a hagyományos Nyuszikámon és Macikámon kívül is szoktam állatnevekkel illetni, de ezeken kívül nincs becenév. Otthon én vagyok a Peti, mert nekem már az is élmény, ha a Majka után ennek szólítank. Akkor vagyok a legboldogabb, ha én lehetek Peti” – mondta a menyasszonyával közös zenét is gyártó rapper, akinek ezek szerint a polgári neve változott becenévvé.

Jóval tradicionálisabban közelíti meg a kérdést a hagyományokhoz amúgyis ragaszkodó Bódi házaspár, akik a gyerekeik és unokáik szempontjait is figyelembe veszik. “A gyerekek Apának, Papának és Papónak szoktak szólítani, ezért Margó is így hív. A gúnynevem Csigus, mert azt mondták, hogy olyan a stílusom, mint a dédnagyapámnak, és őt is így hívták. Én minden széppel becézem Margót, Szépségem, Drágám, a világ legjobb asszonya, édes feleségem, ilyesmi. Mert ő ilyen. Nagyon tisztelem, és meg is adom neki ezt a tiszteletet. Természetesen ugyanúgy mondom neki mellette, hogy Anya, Mama és Nagyanya” – sorolta a neveket lelkesen Bódi Guszti.

Böbi, Papi

A végére hagytuk a csajozás és nehezen értelmezhető körmondatok királyát, Nagy Alekoszt, aki szokásos közlékenységével fejtette ki az ideális kapcsolatról alkotott elképzeléseit is.  “Nekem mindig van saját becenevem a páromra. El se tudok enélkül képzelni párkapcsolatot. Ha ez nem alakul ki, akkor régen rossz. Az előző páromat úgy hívtam először, hogy Hóbagoly, aztán idővel Hóbagi, később simán Bagi, és legvégén Pagi lett. Most Bettyt az elején csak úgy kezdtem el hívni, hogy Betty. Aztán ahogy telt az idő, úgy lett Bebi, de nekem az úgy nem tetszett, úgyhogy Böbi lett. Neki ez nem tetszik, mert azt hiszi, hogy a Böbéből fakad, de semmi köze hozzá. Furcsállottam, hogy ő két év alatt nem talált ki nekem nevet, és amikor ezt előterjesztettem neki, elgondolkozott rajta. Akkor valahogy belső érzésből neki is jött egy, és elnevezett engem Papinak. Azért annak, mert az én stílusomat kicsit öregesnek találja. Mindenhol, mindentől függetlenül így hívjuk egymást” – tárta fel a háttértörténetét az RTL Klubbal pereskedő egykori valóságshow-győztes.