Az elmúlt években a különféle szexihíresség-választásokon fordulni látszik a korábban megszokott trend, és a csontsovány csinibabák felől a bögyös-faros hírességek irányába mozdult el a szeximéter. Elég csak olyan hírességeket megemlíteni, mint Beyoncé vagy J.Lo, esetleg Christina Hendricks, de még a cicababákkal dolgozó FHM szexiszavazásán is olyan nők vannak a Top10-ben, akikről néhány éve ez elképzelhetetlen lett volna.

Akik figyelmesen követik az évente több tucat felmérésben megválasztott mindenféle szexi hírességeket, azok valószínűleg észrevették, hogy mostanában már nem a kifutókról leugrált, csontsovány modelleké a terep, hanem az olyan, hús-vér nőnek mondott hírességeké, akiknek vannak normális méretű testrészei, és az alakjuk egyáltalán nem tűnik elérhetetlen ideálnak sok esetben.

Jó, az adottságok változnak, mostanában újra divat lett a viszonylag nagy mell és fenék, de például a kockásra formált, minden csontot látni engedő has egyértelműen kiment a divatból, a természetes vonalak irányába mozdult el a világ. Hogy ez a változás most minek köszönhető – annak, hogy a női magazinok és szépségipari reklámok az erősödő nőkép hatására ideálképet váltottak, vagy a szépségipar és a női magazinok alakítottak egyet a képen, ami pont jól jött az egyre erősödő nőképnek –, az igazából mindegy, a lényeg, hogy a dolog megváltozott.

Elég például a világ egyik vezető meztelen nős magazinja, az FHM tavalyi legszexibb listáját megnézni, aminek az első helyén a nálunk nem túl ismert Tulisa Contostavlos szerepel, és az első tízbe olyan hírességek is befértek, mint Katy Perry vagy Keeley Hazell, akik nem a klasszikus ropimodell-vonalat hozzák.

De olvasóink is hasonló véleményen vannak. Egy 2010-es felmérésünkben, amiben a legszexibb celebfenekeket kerestük, toronymagasan nyert Beyoncé és Kim Kardashian, akik mindketten a nagy hátsójukról ismertek. Az olyan klasszikus, kisfenekű hírességek, mint Cameron Diaz szinte alig rúgtak labdába.

Beyoncé egyébként talán ennek az egész új mozgalomnak a legfontosabb alakja, szintén 2010-ben legszexibb nőnek választották egy felmérésben. Beyoncét a női szavazók tartották a legszexibbnek, a férfiak maradtak a klasszikusabb idomokkal rendelkező, kicsit férfias Megan Foxnál. A szintén nagyfenekű Jennifer Lopez pedig 2011-ben végzett egy hasonló felmérés élén .

Beyoncé mellett a nagy áttörés még Christina Hendricksnek köszönhető, aki megmutatta, hogy a tökéletes test megszállottjainak városában, Los Angelesben is lehet valaki kétlábon járó szexszimbólum pusztán azzal, hogy előnyösen öltözködik, és nem a kicsit kerek hasát rakja ki, hanem a hatalmas melleit.

Tavaly pedig az új kor beköltözött a leghíresebb modellek világába, ahol kisebb-nagyobb felháborodásra jelenleg az a Kate Upton az egyik legfelkapottabb név, akit néhány évvel ezelőtt elküldtek volna mindenhonnan mondván, hogy túl nagy a melle, van egy minimális hasa, alig van dereka, meg úgy egyébként sem tipikus modellalkat. Most meg ott feszít az Sports Illustrated címlapján, és nem győzi teljesíteni a különböző reklámfelkéréseket.