A 16 éves énekesnőről még csak a közönség nem volt hajlandó elfogadni, hogy közönségkedvenc. A Dal után a Glamour Women of the Year 2013-at is egy meglepetésember vitte el előle.

Radics Giginek hosszú idő alatt sikerült felépítenie olyan produkciókat, amivel kiérdemelte a hét lúzere címét. Az egész ügy ott kezdődött, hogy a köztévé Eurovíziós kvalifikációján kiderült, hogy bármennyire is próbálják ráadni az ország legtehetségesebb, minden megjelenésekor tehetséget és őszinteséget sugárzó énekesnő imidzsét, a Dalt végül a semmiből érkezett ByeAlex nyerte meg. Ez valószínűleg nem törte össze teljesen a még mindig csak 16 éves énekesnő szívét, hacsak nem hitte el az érte imádkozó celebeknek, hogy tényleg ő Magyarország legnagyobb nemzetközi reménysége, de az már kezd kicsit cikivé válni, hogy a szintén közönségszavazatokkal eldőlő Glamour Women of the Year 2013-on sem ő lett az ország kedvence. Ráadásul megint nem egy tuti befutó hozta el a díjat, Muri Enikőről ugyanis második X-Faktor óta alig hallani, és bár jelent meg lemeze, talán nem mondunk nagyot azzal, hogy nem hagyott kitörölhetetlen nyomot a magyar popzenében.

Nagy kérdés, hogy hány címlap kell még Radics Giginek ahhoz, hogy végre a közönség is hajlandó legyen megérteni, hogy itt márpedig egy nemzeti jelképről van szó? Hányszor kell még Hajdú Péternek és Schobert Norbinak leírni , hogy ez nemzetközi szint? Hányszor érdemes rövidfilmet forgatni arról, hogy New Yorkban neves producerekkel dolgozik, akik szerint óriási tehetségről van szó? Az biztos, hogy a külföldi sikerek helyett még itthon tapogatózik, például év elején közös dalt készített DJ “minőségi és felelős szórakoztatást” Báránnyal és a köztévé szkreccsmesterével, DJ Dominique-kal. Nem akarunk túl aljasok lenni, de ilyen nevekkel még itthon sem szokott sikerülni közönségkedvenccé válni, de a szokásosan neves amerikai zeneszerzők által írt Eurovíziós versenydal is pontosan az a produkció, ami már a könyökén jön ki a nézőknek.

Nem csak Radics Gigi volt ám versenyben a megtisztelő címért: Rihannának például sikerült egy életre megutáltatnia magát 2500 középiskolás rajongójával, miután egy jótékonysági rendezvény keretei közt laza négy órát késett egy chicagói középiskolából. “Ez a chicagói közlekedés egyszerűen nem működik” – írta Twitteren az énekesnő. Az iskola egyik tanulója Patricia Halle egyszerűen a “Túlélni Rihanna látogatását” napnak titulálta a látogatást. “Divatosan késni valamit egy dolog, de ez ocsmány volt. Nem egy popsztár körül forog az egész életünk” - méltatlankodott az Atlanta Black Starnak.