Kiszel Tünde nem volt ott az idei Glamour-díjátadón, de találkoztunk Schmuck Andorral, a mélyen dekoltált Szabó Zsófival, és láthattuk Palvin Barbarát húsz centis magassarkúban cigánykerekezni. Az izomszakadásos Sarka Kata alig jutott be a díjátadóra, ahol az év valamiben legjobb női kaptak elismerést.

Csütörtökön este a budai UP! klubban rendezték meg a 2013-as Glamour gálát, vagyis a Glamour Women of the Year díjátadót, az év egyik legnagyobb és legrangosabb celebeseményét. Utóbbinak kicsit ellentmond, hogy míg Sarka Kata nehezen jutott be a kapun, addig egy, a szomszédos kocsmába induló zenakart simán beengedtek, pedig meg sem voltak hívva. Az épületbe lépve azonnal megértettük, hogy miért az angol "Up" szó lett a hely neve − a díjátadó helyszínéül választott klubba egy óriási teherlifttel lehet feljutni. Aki nem bírta kivárni a félelmetes lassúsággal közlekedő liftet, az inkább a lépcsőket választotta a negyedik emeletig, mint ahogy Sarka Kata is, pedig neki izomszakadása van.

Schmuck Andor már nem szűz

A klub egyik hátsó termében − ahol rogyásig pakolták az asztalokat pogácsával és miniszendvicsekkel − a celebeseményeken ritkán látott Schmuck Andorba futottunk bele, akit, mint kiderült, meg sem hívtak, csak egy barátja plusz egy főjeként érkezett: "Egy barátomat meghívták, és megkérdezte, hogy mivel ő szalmaözvegy, elkísérem-e plusz egy főként az első bizonytalan lépéseit." Kiderült, hogy Schmuck Glamourt még nem olvasott, és a magazin díjátadóján sem járt még soha. "Másfajta magazint szoktam olvasni, és most elvesztettem a szüzességemet a Glamour-gálával kapcsolatban. Ahogy mondani szokás, nem lepődtem meg rajta, nem fájt" − viccelődött a politikus, akinek az asztalára eközben odavittek egy tálcányi falatkát.

A Carbonfools énekese, Fehér Balázs kilógott a tömegből a választott szettjében. A modellkedéssel is foglalkozó Fehér a Velvetnek elmondta, az hogy felismerik őt, csak egy mellékhatás, de ez csak a "szarabb napjain" zavarja őt. "Ezzel a díjjal sem foglalkozom, én csak azért jöttem el, mert szeretem a Glamour stábját. Mindig jól bántak velem, a lejövetelemmel próbálom kifejezni a szeretetemet" − mondta a jelöltként megjelenő Fehér, aki egyébként a Punnany Massif zenekar két frontemberével érkezett. "A Punnany Massifot nem kell feljebb húzni, sőt, ők segítenek nekünk. Jóban vagyok Mátéval és Wolfieval (a zenekar két frontembere). Wolfie egy ruhamárkának dolgozik most, és eljött velem, hogy bemutassam stylistoknak." Kérdésünkre, hogy a ruhamárka és a díjátadó hogyan fonódik össze, Farkas Roland Wolfi annyit válaszolt: "Baseballsapkát hoztunk a luxuskurváknak."

Számított a díjra, amire nem is számított

Sarka Katával, Szabó Zsófival és Metzker Vikivel követtük végig a díjátadót, ami egyébként Rákóczi Ferenc műsorvezetésével zajlott le. Az év divattervezője Benes Anita lett − az ő ruhájában villantotta meg mellét nemrég Sarka Kata −, Az év műsorvezetője díjat pedig Takács "Jónő" Nóra kapta meg, pedig Szabó Zsófi inkább Iszak Esztit látta volna nyertesként. Az év énekesnője a Glamour olvasói szerint Muri Enikő lett, amin nemcsak mi lepődtünk meg, hanem ő maga is, mivel szinte zokogva ment a színpadhoz, hogy átvegye díját Lakatos Márktól, akinek örömében a nyakába is ugrott. "Számítottam a díjra, el is játszottam a gondolattal, hogy megnyerem, de hogy tényleg megnyerem, arra nem számítottam. Konkrétan egy tusfürdővel gyakoroltam a kádban, és mindenkinek megköszöntem a támogatást, még a Nyíregyházán lévő kiskutyámnak is" − mondta a Velvetnek az X-Faktorral befutó Muri Enikő, aki nagyon lefogyott, és a sírástól kicsit el is kenődött a sminkje.

A év modellje természetesen Palvin Barbara lett, aki már hazajött Ausztráliából, díjának pedig annyira örült, hogy Rákóczi kérésére még cigánykereket is hányt a színpadon, amit meg is nézhet galériánkban. Az év színésznője a Nemzeti Színház színésznője, Tenki Réka lett, a legsármosabb férfi díját pedig most nem Éder Krisztián, hanem a homokozós ruhába öltözött Fehér Balázs vihette haza. Sarka Kata jobban örült volna Édernek. A Hajdú Péter nélkül érkező Sarka Kata egyébként végül nem a villantós ruhát vette fel a gálára, inkább egy hosszú, fehér Sugarbird-darabot választott az alkalomra. "A Peti női gálára nem nagyon jön, azt mondta, hogy ez legyen az én estém. Azt a ruhát jó volt előtte felpróbálni, és nem felvenni. De nem az volt a szempont, hogy takarjon a ruha, hanem az, hogy csinos legyen, kényelmes, és amint a sajtó elmegy, fel tudjam venni ezt a cipőmet, mert ugye izomszakadásom van" − mondta Sarka Kata, és megmutatta a táskájába rejtett balettcipőjét.

Kedves Ferenc megijedt Zimánytól

A díjak átadása után elkezdődött a buli: a VIP részlegben Kedves Ferenc közelében nevetgélt a megbukott Debreczeni Zita és a versenyekkel hadilábon álló Zimány Linda, akivel később az egyik mosdóban is találkoztunk. Zimánnyal épp egy videóinterjú készült, mikor Kedves Ferenc kilépett az egyik vécéfülkéből, és riadtan vissza is zárta az ajtót, mikor meglátta, hogy mi történik. Fontos tudnia, hogyha valaha is hasonló eseményen vesz részt, és minden vágya, hogy igazán testközelből csodálhassa meg a celebeket, akkor menjen be valamelyik vécébe, és várakozzon kitartóan. Ugyanis itt még összefutottunk Éder Krisztiánnal, Hiennel, Tolvai Renyvel és Szabó Zsófival is, aki külön, csak nekünk ajánlotta melleit.