Már a tavaly ősszel készült riportokon is érezhető volt, hogy nem teljesen felhőtlen Rippel Ferenc artista és neje, Rippel-Simó Vivien házassága. Bár arról beszéltek, hogy a második gyereket tervezik, egymáshoz sem értek, pedig Rippel korábban feszt simogatta, puszilgatta a feleségét. Most kiderült, négy év házasság után válnak.

Közös otthonuk helyett a nagymamánál látta vendégül a celebeket a múlt héten adásba került Hal a tortában Rippel Ferenc artista, de akkor még a nyilvánosság előtt szó sem volt szakításról. A 42 éves Rippel többes szám első személyben beszélt magáról és 26 éves nejéről, Rippel-Simó Vivienről, a helyszínt meg azzal magyarázta, hogy éppen költöznek. Aztán most csütörtökön kiderült, közel négy év után tönkrement a házasságuk. Válnak, a házukat pedig két hónapja árulják – ekkor döntöttek úgy, hogy külön folytatják.

Hét éve ismerték meg egymást

Az artista 2006-ban a Miss World Hungary szépségversenyen zsűrizett, ott ismerte meg későbbi kozmetikus asszonyát, Simó Vivient. Hosszú heteken keresztül udvarolt neki, virágot és piros szívecskét vitt Simónak, aki annyira beadta a derekát, hogy fél évvel később már össze is költöztek. Rippel 2008 őszén elutazott Agentínába, hogy részt vegyen a Celeb vagyok, ments ki innen! vetélkedőben. Az egyik adás alkalmával levelet kapott leendő nejétől, amitől könnyekig hatódott – mint később kiderült, nem pusztán a nagy szerelem miatt sírta el magát Rippel, hanem mert addigra már diagnosztizálták Simó Viviennél a petefészekrákot.

Kifelé látványos volt a boldogság, Rippel 2008 őszén már az esküvőről beszélt, aztán néhány havonta újabb és újabb részletek jelentek meg a médiában a ceremóniáról. Így tudtuk meg, hogy nem szeretnének Hajdú Péter-féle esküvőt, aztán meg azt, hogy Keleti Andrea tanítja őket társastáncra, amit az artista azért szeretett, mert akár meg is csókolhatja közben a menyasszonyát.

Aztán 2009 májusában összeházasodtak. Egy két évvel későbbi riportból kiderül: Rippel azért döntött az esküvő mellett, mert teljesíteni szerette volna Simó Vivien álmát, mielőtt még késő lenne. "Jöttek a sunyi kis újságírók, akik azt akarták megtudni, hogy 'ugye ti is azért házasodtok össze, mert terhes a Vivi, és ezzel akarjátok leplezni meg előbbre hozni?' És összenéztünk, és mondtuk magunknak, hogy bárcsak így lenne" – magyarázta a 2011-es riportban Rippel, miközben neje karját simogatta.

Önbizalmat adott neki a CKM-es vetkőzés

Ugyanebben a riportban azt is megmagyarázta Rippel felesége, miért döntött úgy 2009-ben, hogy levetkőzik a CKM-nek. "Sok bántás is ért emiatt engem, hogy úristen, a Rippel Feri felesége minek van címlapon pucéron, és nagyon sok negatív kritika ért. Nekem is annyi önbizalmat adott, főleg a kemoterápia kellős közepén, hogy nő maradtam, és tetszik, amit látok" – indokolta meg a döntését Rippelné, aki ezzel a lépésével a hasonló sorsú nőknek akart erőt adni. A fotósorozat megjelentekor Simó Vivien boldogan beszélt a kapcsolatukról, még azt is kifejtette, hogy hármasban is kipróbálták már a szexet. Az információt hamar felkapta a média, így Rippel kénytelen volt reagálni: annyit mondott, nem érti, mi ebben a felháborító, nincs ebben semmi perverz. És amúgy is, a felesége mellett szeretne megöregedni.

Két évvel később aztán Rippel és neje bejelentették, gyereket várnak, de nem akárhogy. Mivel Simó Vivien petefészkét kioperálták, hogy megelőzzék az áttéteket, Rippel asszonya csak petesejt-adományozással eshetett teherbe. Ekkor derült ki az is, hogy milyen betegséggel küzdött az elmúlt években. Rippelnéméltatva emlegette férje segítőkészségét, és ez így maradt a szülés után is. Rippel magára vállalta az éjszakai pelenkázást, a fürdetést is, és a riportokban többet volt az ő kezében 2011 nyarán született fiuk, Rippel Krisztofel Herkules Ferenc, mint az anyjánál. Dehát, ugye, ő a celeb.

Veszekedés, pánikbetegség, szakítás

Rippel-Simó Vivien a szülést követő két hétben szülés utáni depresszióba zuhant, akárhányszor ránézett a gyerekre, sírva fakadt. Fizikailag hamar összeszedte magát, három héttel a szülés után maradéktalanul leadta a tizenkét pluszkilót, aminek férje persze nagyon örült, dicsérte is rendesen. Aztán visszavonultak a családi csendbe, egészen előző év őszéig. Ekkor számoltak be arról, hogy már tervezik a második gyereket. Vagyis gyerekeket. A korábbi riportokból áradó nagy harmónia őszre eltűnt. Az RTL Klub Reflektorában és a Híradóban is mosolyogva, de érintések nélkül nyilatkoztak a következő gyerekprojektről. Rippel Ferenc és neje a  csütörtökön megjelent Story magazinban jelentették be, hogy válnak. A megpróbáltatásokra ráment a kapcsolatuk, és gyerekük születése után eltávolodtak egymástól.

Új fejezetet nyitottak

A bejelentést követően Rippel-Simó Vivien a következő Facebook-bejegyzést tette közzé: "Minden csak addig tart, amíg tartania kell. Megpróbálhatod a lehetetlent, ragaszkodhatsz egy kapcsolathoz vagy egy emberhez foggal-körömmel, de rövidesen belátod majd, hogy értelmetlen. Úszhatsz az áramlattal szemben egy ideig, de rövidesen kegyetlenül fog fájni mindened. Nem szabad megerőszakolni az érzéseket és nem szabad megpróbálni lefagyasztani a pillanatot. Semmi és senki sem marad ugyanolyan. Ha megszakadt valami, akkor azt el kell engedni. Véget ért egy fejezet, hagyni kell, hogy elkezdődjön egy másik!"

"Aztán megszületett Herkules, és a figyelmünk kizárólag rá összpontosult. Mindez az érzelmi és a szexuális életünkre is hatással volt. Arról nem beszélve, hogy Herkules a kezdetektől fogva köztünk aludt, miközben mi szép lassan eltávolodtunk egymástól" – magyarázta a lapnak az artista. Rendszeresen beszéltek a problémákról, de a viták nem csillapodtak. Rippel felesége pánikbeteg lett, éjszakánként nem tudott aludni, és hetekig nem tudott mosolyogni. "Tudtam, hogy Ferire mindenben számíthatok, de az mégsem állapot, hogy már nincs köztünk gyengédség, és legfeljebb testvérként tekintünk a másikra" – fogalmazott Rippel-Simó Vivien.

A különköltözést először Rippelné vetette fel, de az artista csak hónapokkal később látta be, hogy válniuk kell. "Mindketten belemenekültünk a sportba, a szabadidőnket sem egymással töltöttük, hanem külön-külön az edzőteremben, és egyre gyakrabban vittem haza esténként egy üveg bort, amit rendre be is nyakaltam" – számolt be Rippel az utolsó hónapokról. Aztán az arista is rájött, ennek így nincs értelme, a gyerekük viszont sérülhet, ha együtt maradnak. A döntést követően neje pánikrohamai elmúltak, és elmondásuk alapján fiuk is jól viseli az új helyzetet, mert így is rengeteget időt tölt az apjával, és időnként hármasban is csinálnak programokat. "Egy biztos, szeretnénk, ha a másik boldog lenne, a barátságunkra és a gyermekünkre pedig nagyon fogunk figyelni" – tette még hozzá az artista.