Nagy esemény, egyszerre ketten lettek a hét lúzerei. A semmin vitázó és talán pereskedő Puzsér Róbert és Hajdú Péter egymás nélkül talán soha nem juthattak volna a büszke címhez.

Ha két megosztó, ráadásul beszélni is képes híresember nyíltan egymásnak megy, abból általában csupa jó dolog jön ki: vad osztások, kínos találkozások és persze egy nagy szembesítő beszélgetés is lehetne. Mi szerencsére Magyarországon élünk, ahol a két híresember a szereplési vágyát kultúrmissziónak álcázó Puzsér Róbert, és a Frizbiben hétről hétre az ország segítőjeként színpadiaskodó wannabe-playboy Hajdú Péter. Egy ilyen vitából tényleg csak egy megosztott hét lúzere cím születhet, reméljük, összevesznek rajta.

Puzsér alapból jobb pozícióból indulna, hiszen tud hangzatos dolgokat mondani, ráadásul végre szeret valaki gátlástalanul is nekimenni embereknek. Ez a hard talk eddig itthon teljes hiánycikk volt, de ha ezen túllépünk, az ő első tényleges támadásának tartalma is azon a szinten mozgott, amin a tévéfüggő kisnyugdíjasoké szokott: “Az újgazdag péniszmutogatás egy újabb dimenziójával sokkolták a társadalmat Hajdú Péterék, amikor egy gasztro-reality promóciójának keretében közszemlére bocsátották fényűző otthonunkat. Csak a gyerekek gardróbszobája akkora, ahol máshol komplett családok élnek, és annyi áruval van feltöltve, mint egy ötvenezer fős település áruházának gyermekosztálya. A többi szobában is csak úgy csöpög a pénz a falakból meg a bútorokból, miközben a Hajdú-rezidencia egy lakberendezési magazin steril intimitás nélküliségét sugározza” – írta Facebookon a megmondóember, akinek ezek szerint egyszerűen fáj Hajdú Péterben, hogy gazdag. Meg ha már gazdag, akkor miért nem titkolja? Hány éhező gyereket lehetne megmenteni az eljegyzési gyűrűjük árából? Sőt, az esküvői költségekből is, de például a gardróbba legalább beköltözhetnének azok a konkrét családok, ha már ennek a pojácának volt pofája akkorát venni, amekkorát ő akar.

Szerencsére Hajdú is a szokásos minőségben reagált az eseményekre: ahelyett, hogy egyszerűen lesöpörné a válláról a dolgot annyival, hogy hát igen, tényleg nagy háza van, egy kis “de a te pöcsöd viszont milyen kicsi” kategóriás válasszal nyitott: “Létezik ebben az országban egy alak, akit nem ismerek, munkásságáról annyit tudok, hogy a Budapest tv-n volt egy telefonos műsorban műsorvezető, ahol primitív, minősíthetetlen stílusban beszélt a betelefonálókkal, majd pár hétig szerepelt az egyik tehetségkutató műsorban. Ez a felkapaszkodni vágyó, szerencsétlen a fejébe vette, hogy beleköt politikusokba, televíziósokba, és gyakorlatilag mindenkibe, aki ott van, ahova ő szeretett volna eljutni. Valamiért a rögeszméje lettem. Eltorzult lelke nem viseli el a sikertelenséget; azt, hogy már a Budapest tv internetes felületére sem kell” – ment bele a Facebookos szardobálásba a műsorvezető, majd a koronát feltéve az egészre közölte, hogy több polgári és büntető pert indítanak Puzsér ellen, bár azt nem tudni, pontosan mi lesz ezeknek az alapja.

Ezzel a magyar celebgyár hozta is a szintet: az akár még érdekesnek is tűnő vitázgatás helyett talán elmennek pereskedni, amiből egyszerűen nem lehet jól kijönni. Hajdúnak azért nem, mert már megint olyan ez, mintha nem írhatna le róla szerzői véleményként bármit, Puzsérnak meg azért nem, mert már megint úgy tűnik, mintha csak és kizárólag azért csinálná ezt az egészet, hogy néha szembetalálkozzon a saját nevével.