Így taknyoltak el a celebek magassarkúban

2013.05.12. 12:37
Nem kell többismeretlenes egyenletet felírni feltétlenül, hogy megtudjuk a magassarkúban bukás receptjét. Ezekbe a cipőkbe bele van kódolva a bokatörés, ezért esett már nagyot Naomi Campbell is 1993-ban vagy pár éve a csótányirtót újragondoló Lady Gaga.

Ugyan kiemeli a nők fenekét és mellét, de a magassarkú cipő akkor is egy emberiség elleni bűn, egy rejtett időzített bomba. Alig akad olyan nő, aki egyszer ne rizikózott volna bokatörést benne, pláne egy jó macskaköves téren. Az alábbi galériában virító celebek is mindent megtettek, hogy elkerüljék a taknyolást (kivéve Lady Gagát), de a siker elmaradt.

Naomi Campbellről már 1993-ból van olyan fotó, amin térdre rogy egy rosszul sikerült lépés után a catwalkon. A 2007-es év jó volt a témában: az agyonműtött Donatella Versace Elton John akkoriban tartott szülinapi buliján rakta rosszul a lábát, Carmen Electrát pedig egy divatbemutatón tréfálta meg a magas sarok. Mariska Hargitay forgatás közben, Victoria Beckham pedig az utcán küzdött meg a lábaival és a tereppel.

A modellek hajlamosak az esésre amúgy is, Agyness Deyn pont Campbell egyik divatshow-ján hullott el. Salma Hayek és Danii Minogue esése pedig kísértetiesen hasonlít: mindketten egy ajtón léptek ki, amikor megbillentek. A csúcs persze Lady Gaga, aki idióta kísérletének esett majdnem áldozatul: lehetetlenül magas csótányirtóban parádézott a londoni reptéren. A kedvencünk persze Jennifer Lawrence Oscar-gálán bemutatott bukása, aminál ugyan nem egyértelmű, a magas sarok vagy a ruha okozta-e.