Szombat délután tartották a Budai várnegyed egyik éttermében a Miss Dundi és Dögös szépségversenyt. A zsűriben többek között helyet kapott a sajtótól többször elbúcsúzó Molnár Anikó is, aki köszöni, jól van. Sokáig minden fennakadás nélkül zajlott a verseny, aztán érkezett a rész, amikor bemutatták a versenyzőket. Ezenkívül voltak salsa táncosok, és egy énekesnő, aki lelkesen meztelenkedik.

A verseny meglepő módon pontosan kezdődött, aminek mi nagyon tudtunk örülni, mert ezúttal is legalább egy órás csúszással számoltunk. Tíz-tíz lány, illetve nő indult a versenyen a harminc alatti és feletti kategóriában. Először utcai ruhában léptek a színpadra, aztán következett a menyasszonyis forduló, majd az estélyis. Az átöltözések alatt pedig egyszer salsások igyekeztek szórakoztatni a közönséget, egyszer pedig egy Tóth Fatima nevű lány énekelt, aki nemrég még vetkőzött. Mindannyian csak részsikereket arattak a fellépéssel, ugyanis nem sikerült az embereket a színpad közelében tartaniuk, de legalább nem is üldözték messzire őket.

Napfény, tengerpart, szőkék

Az, hogy a szépségversenyt a Budai várnegyedben rendezték meg, senkit ne zavarjon össze. Mint kiderült, a Mátyás-templomtól egy sarokra még mindig léteznek olyan éttermek, illetve báltermek, amik belülről leginkább egy művelődési házra emlékeztetnek, és sikerült megőrizniük a pompától és fényűzéstől mentes szocialista jegyeket, mint amilyen például a pultot borító, műanyag lambériaszerűség is. Ebben a környezetben aztán a salsa táncosok úgy tűntek, mintha a baráti Kuba küldte volna el két kiszuperált párját, hogy egy kis napfényt és tengerpartot csempésszenek szürkeségben élő magyar elvtársaik életébe.

Sok hiba egyébként sokáig nem volt a versenyen, viszonylag gyorsan követték egymást a fordulók. Kiderült, hogy minden versenyző nagyon boldog, elégedett és életvidám, bár a versenyre mégis önbizalomnövelés miatt jöttek, vagy hogy megmérettessék végre magukat. "Azért a színpadra nem olyan könnyű feljönni ám, nyugodtan lehet tapsolni" – ugrasztotta ki majdnem a nyulat a bokorból a műsorvezető egyetlen pillanat alatt. A hely szelleméhez tartozott, hogy rohadt magasak voltak a lépcsők, a ruhák pedig gyakran beleakadtak sarkaiba. A szinte tökéletes idill egészen a harmadik, utolsó fordulóig eltartott, amikor elérkezett az idő, hogy a műsorvezető néhány kérdést feltéve megismertesse az indulókat a zsűrivel és a közönséggel.

Mindig érdekes, amikor egy műsorvezető nem érti meg, hogy az esemény legkevésbé róla szól. Eleinte csak arra lettünk figyelmesek, hogy a porondmester az utazással kapcsolatos beszámolók után elmondta, hogy Párizs és Horvátország is valóban szép helyek, mert ő is járt ott egyszer-egyszer. Mintha tényleg az ő megerősítésére lenne szüksége bárkinek, hogy elhiggye, amit a versenyzők mondanak. Amikor pedig az egyik induló arra kérdésre, hogy kell-e pénz a boldogsághoz, nemmel felelt, akkor kötelességének érezte, hogy kijavítsa, hogy azért kell. A mélypont mégis akkor jött el, amikor egy kisebb vitát – ami arról szólt, hogy Marilyn Monroe dundi volt-e vagy sem – azzal zárt le, hogy legalább mindketten szőkék vagytok.

Sokat eszem mellé

A harminc alattiak legszebbjének végül Gaál Adriennt, a harminc felettiek győztesének pedig Debreceni Anitát választották. "Titkon nagyon bíztam a győzelemben" – mondta a Velvetnek Gáal, aki a hathónapos kisfiának keresett babamodell lehetőséget, amikor rátaláltak erre a versenyre. Egy nappal a határidő lezárása előtt jelentkezett. A díja többek között egy modellszerződés és profi fotózás lett. "Most kaptam lehetőséget, hogy a szépségiparban dolgozzak. Ezt mindenképpen kihasználom, aztán majd kiderül, hogy tudok elhelyezkedni ebben." Gaál ezenkívül furcsa módon nyert egy csomó fitneszbérletet is. "Majd sokat eszem mellé" – válaszolta nevetve, amikor arról kérdeztük, hogy ezek mellett hogyan fogja megőrizni az alakját.

A Miss Dundi és Dögös egyik zsűritagjaként jelent meg a magyar bulvár egyik nagyasszonya, Molnár Anikó is. A Velvetnek elmondta, hogy a sminkes karrierje elég jól halad, most is ő sminkelte a lányok egy részét, de a rendezvények mellett hívják videóklipekhez is. Eredetileg ő is indulni szeretett volna a versenyen, mert az utóbbi időben felszaladt rá néhány kiló, de aztán úgy alakult, hogy a zsűriben kötött ki. "Igazából mindig nagy álmom volt, hogy egy szépségversenyen zsűrizzek." Molnár most jól érzi magát a bőrében annak ellenére is, hogy időnként támadják vagy a súlya, vagy sminkeléssel kapcsolatos dolgok miatt. A magánéletéről nem akart beszélni, de a terveiről annyit elárult, hogy a következő lépése is a dundikhoz kapcsolódik majd.