Vannak rendszeresen meztelenkedő színésznők, mint például Amanda Seyfried, meg vannak a sosem meztelenkedő színésznők, mint Katherine Heigl. Aztán vannak azok a színésznők, akik általában a karrierjük korai szakaszában bevállalnak egy-egy meztelen jelenetet, aztán soha többé, mint például Sandra Bullock. Vagy azok, akik valamilyen nem túl sikeres filmben vetkőznek, mint Jessica Biel vagy Katie Holmes, esetleg Reese Witherspoon. Ők az egyszer vetkőző színésznők, belőlük készítettünk válogatást.

Ha az ember elkezdi tüzetesen átnézni úgy általában az utóbbi húsz évben menő színésznők filmográfiáit, kiderül, hogy majdnem mindegyikük meztelenkedett már legalább egyszer a karrierje során a filmvásznon. A többségük többször is. Meztelenkedés alatt természetesen azt értjük, ha nemcsak elsuhan ruha nélkül a színésznő a vásznon, hanem látszódnak az intim testrészei.

Jennifer Aniston például annak ellenére, hogy a Hippi-túra című filmben szerepel egy szexjelenetben és új filmjében is sztriptizel, valamint a Szakíts, ha bírsz-ban is elsétál a háttérben meztelenül, szerintünk egyik sem tekinthető teljes értékű meztelenkedésnek, ugyanis nem látszanak az intim testrészei.

Ahogy Jessica Alba sem ér, akit ugyan a Machetében meztelenül láthatunk, de utóbb kiderült, hogy utómunkában szedték le róla a ruhát.

De ne is velük foglalkozzunk, hanem azokkal a színésznőkkel, akik egyszer, de egyelőre csak egyszer megmutatták magukat meztelenül a filmvásznon.

Reese Witherspoon

Mindenki Dr. Szöszije a Veszedelmes viszonyok egyik feldolgozásában állt a legközelebb a filmes vetkőzéshez, de ez akkor a mi szabályaink szerint nem jött össze, mert ugyan volt egy jelenete Ryan Phillippe-vel, a színész felsőteste végig Witherspoonéhoz nyomódott, így nem sokat lehetett látni. Ellenben az 1998-as Rejtélyes alkony című feledhető thrillerben egy egészen hosszú, félmeztelen pancsolással kezdődő szexjelenete van Liev Schreiberrel. Ez viszonylag a karrierje elején történt, akár még sokat meztelenkedő drámai színésznő is lehetett volna belőle, de aztán inkább a vígjátékok irányába váltott, és azóta is ott van.

Cameron Diaz

Cameron Diaz is klasszikus vígjáték-színésznő, így viszonylag keveset vetkőzik. A Keresd a nőt-ben van egy félmásodperces mellprofilvillantása, valamint a Charlie angyalaiban állítólag egy tengerparti jelenetben mindenét megmutatja, de ez utóbbinál sok helyen azt írják, a film főszereplői dublőröket használtak, az pedig úgy nálunk nem ér. Viszont Diaz a karrierje legelején egy erotikus filmmel indított. A mai napig nem tudni, mi a címe, a film is csak kb. 2004-ben került elő, amikor a színésznő már jó ismert volt.

Meg Ryan

Meg Ryan a 90-es évek romantikus filmjeinek egyik legismertebb sztárja, számos filmben számos szexjelenete volt, de igazán sosem mutatta meg magát. A rajongóinak végül egy 2003-as thrillerben, a Nyílt sebben kedveskedett, amiben több meztelen jelenete is volt, így örülhettek azok, akik csak Ryan mellei miatt ülték végig az unalmasabbnál unalmasabb romantikus filmjeit. A meztelen jelenet sajnos nem hozta meg a színésznőnek az áttörést, a kétezres évekre eléggé a háttérbe szorult.

Natalie Portman

Ryanhez hasonlóan Natalie Portmanből is láthattunk már részleteket az évek alatt, szexjelenetei is voltak, ezért viszonylag remegő kézzel válogattuk be az egyszer vetkőző színésznős összeállításunkba. De végül arra jutottunk, hogy igazán tényleg csak a Hotel Chevalier című rövidfilmben meztelen, úgyhogy itt a helye.

Sandra Bullock

Ő az a színésznő, akiről meg voltunk győződve, hogy Jennifer Anistonhoz hasonlóan a világ legnagyobb átverője, hogy mindig csak úgy csinál, mint aki meztelen. A 2009-es, Nász-ajánlatos, semmit sem mutató meztelenkedését is úgy harangozták, hogy most aztán igazán megmutatja magát, pedig csak a lábát láttuk nagyjából, meg a Ryan Reynoldshoz dörzsölődő felsőtestét. Viszont, ha alaposan áttanulmányozzuk Bullock filmográfiáját, megtaláljuk az 1993-as, a karrierje elején készített Az amazon című filmjét, amiben egy egészen komoly szexjelenete van. Azóta sem láttuk még csak közel sem ennyire meztelenül.

Jessica Biel

Jessica Bielről ma már szinte elképzelhetetlen, hogy megmutassa magát meztelenül egy filmben, akkora sztár lett, ráadásul olyan az imidzse, hogy ebbe egy filmes meztelenkedés nehezen férne bele. De amikor 2006-ban abbahagyta a Hetedik mennyország című erősen vallásos tanokat hirdető sorozatát, akkor hirtelen kezdenie kellett magával valamit, hogy ne skatulyázzák be erkölcsös jó kislánynak. Akkoriban vállalt egy pár erotikus, fehérneműs fotósorozatot, meg egy pár meredekebb szerepet. Az első filmjében a Férj és férjben van egy vicces melltapizós, meg egy fehérneműs jelenete, a 2009-es Powder Blue című thrillerben pedig egy sztriptíze, amiben egyrészt megmutatja a mellét, másrészt forró viasszal önti le magát.

Olivia Wilde

A House-ból kinőtt színésznőtől nem áll kifejezetten távol a meztelenkedés, rendszeresen szerepel igen kevés ruhában fotósorozatokon, sőt meztelenül is, és ha kell, villantani is tud. Ráadásul a karrierje is abba a thrilleres, drámás irányba mozog, ahol a legtöbbször szoktak vetkőzni a színésznők, eddig viszont filmvásznon csak egyszer meztelenkedett. Méghozzá a karrierjének meglehetősen az elején, 2006-ban az Alpha Dog című filmben egy szexjelenetben. Az ő esetében viszont szinte biztosak vagyunk benne, hogy nem ez volt az utolsó ilyen jelenete.

Mila Kunis

Mila Kunisról azt hihetnénk, hogy már sokszor vetkőzött, pedig nem, csak általában csal. A 2008-as Lepattintva című filmben bevallottan dublőrt használt, ami igazán nem szép dolog. A 2011-es Barátság extrákkal címűben pedig nagyon sokat hempereg Justin Timberlake-kel, de igazából soha, semmi sem látszik. A 2008-as nem véletlenül elfelejtett Átnevelő tábor című thrillerben viszont akad egy szexjelenete. Az ő esetében sem vagyunk arról meggyőződve, hogy ez volt az utolsó meztelenkedése a vásznon, de az nem jó jel, hogy hajlamos a dublőr használatára.

Katie Holmes

Tom Cruise exfeleségére valószínűleg mindenki a Dawson és a haverok című sorozatból emlékszik, és azok, akik meztelenül szeretnék látni a színésznőt szinte biztos, hogy emiatt a sorozat miatt szeretnék. Holmes a Dawson és a haverok után értékelhető filmben gyakorlatilag csak a Batman: Kezdődik!-ben szerepelt, így nagyon esélye sem volt vetkőzni. Viszont vetkőzni egyszer vetkőzött, ráadásul még a Dawson idején. A 2000-es Rossz álmok című filmben mutatta meg azt, amire a Dawsonban nagyon sokan vártak.

Zooey Deschanel

Zooey Deschanel az a hatalmas szemű hippilány, akinek akár úgy is alakulhatott volna a karrierje, hogy a szabadelvűség jegyében folyton meztelenkedik, de ehhez képest inkább a vígjátékok és a romantikus filmek irányába mozdult el, ezért még csak fehérneműben sem nagyon látni a filmjeiben. A karrierje már bőven pörgött, amikor 2008-ban elvállalta a Falrengető című romantikus vígjáték főszerepét. Ebben a filmben van egy jelenet, amikor meztelenül ugrik be egy medencébe, és ugyan elég messziről mutatják, a színésznő intim részeire kíváncsi néptömegek számára készült egy verzió, amiben ráközelítettek a lényegre.