A verseny tisztasága érdekében félakt és aktfotókat kerestek a továbbjutott versenyzőkről Sarka Katáék, és azt is megkérdezték, jártak-e Dubajban. Hajdú Péter neje szerint az összes döntős lány feddhetetlen, és egyébként is, olyan fiatalok.

Félakt és aktfotókat kerestek a versenyzőkről a Szépségkirálynő című műsor szerkesztői és Sarka Katáék az interneten, hogy tiszta verseny legyen az idei, és se közben, se utólag ne kelljen kizárni senkit. Utánanéztek annak is, hogy utaztak-e már a lányok korábban az Egyesült Arab Emírségekbe. A versenyt szervező Magyarország Szépe Kft. ügyvezetője, Sarka Kata azt mondta: már az első körben kitöltettek egy kérdőívet, amin az is kérdésként szerepelt, hogy a jelentkező járt-e már Dubajban.

Nem az a korosztály, nem az a színvonal

"Aztán végignéztük azoknak a kérdőívét, akik bekerültek. Habár eleve egyikük sem utazott, de azért még személyesen is megkérdeztük tőlük, jártak-e ott. Természetesen nem sértően. Egyébként pedig nem feltételezném róluk, annyira fiatalok, annyira tiszta lelkű lányok. Azért esélytelen ez az egész, mert olyan is akad a táborban, aki '92-'93-as születésű. Tehát azt gondolom, hogy ez nem az a korosztály, aki kint járt, másrészt pedig nem az a színvonal" – magyarázott és indokolt Hajdú Péter neje.

Vízumot nincs joguk bekérni a versenyzőktől, de az ellenőrzésre szükség van az elmúlt években nagy figyelmet kapott Dubaj-balhé óta, amiben tanúként Bertók Mariann, a 2011-es Miss Hungary is érintett volt. Na meg, ugye, a szépségverseny-ipar pápáját, a Miss Hungary és Miss Tini Hungary szervezőjét, R. Lajos is meggyanúsították azzal, hogy fiatal lányokat közvetített külföldi szexuális munkákra.

Hisznek nekik, de csak kicsit

Bertók Mariann ügyére Sarka Kata azt mondta: a szépségversenyző náluk is indult két éve, de akkor még semmibe sem keveredett bele. Vagy legalábbis nem tudtak róla. Okoztak már problémát aktfotók is, 2009-ben ki is rúgtak emiatt egy versenyzőt az akkor még Királynő címen futó műsorból. Sarka Katáék most alaposan utánakerestek a versenyzőknek, és állítja, egyikükről sem került elő ilyen fotó.

"Először erre is rákérdeztünk, majd – bár hiszünk nekik – nyilván mi is utánanéztünk, és kerestünk ilyen jellegű képeket a Google-ön, valamint azokon a fórumokon, portálokon, ahol előfordulhatnak. Nézték a szerkesztőink is, de semmi ilyet nem találtak. Ezek a lányok teljesen feddhetetlenek" – mondta az egykori Budapest-szépe, Sarka Kata. A verseny 16 döntőse szombaton este mérkőzik meg egymással az élő show-ban – itt megnézheti, kik közül választják ki idén az ország három legszebb nőjét.