Prostitúcióval és kerítéssel vádolja egy ismeretlen Bertók Mariannt, a 2011-es Miss Hungaryt. Az ismeretlen levélíró több szerkesztőségbe is küldött képeket és a lány vízumának állítólagos másolatát, és azt írja, Bertók többször is járt Abu-Dzabiban és a Seychelle-szigeteken. A lány ügyvédje, dr. Ruttner György azt mondta, Bertóknak csak annyi köze van a Dubaj-ügyhöz, hogy az NNI kihallgatta, de pusztán tanúként. Egyébként meg persze semmi sem igaz, szóval perelnek.

„A megjelent hírek nem igazak, az ügyfelem nem folytatott prostitúciót sem Abu-Dzabiban, sem a Seychelle-szigeteken, sem máshol” – kezdte a Velvetnek dr. Ruttner György, Bertók Mariann ügyvédje. Röviddel azután, hogy futtatás vádjával előzetesbe helyezték a Miss Hungary szépségverseny szervezőjét, Répás Lajost – akinek az ügyvédje szintén Ruttner –, egy ismeretlen azzal vádolta meg a tavalyi győztest, Bertók Mariannt – aki egyébként kiállt Répás ártatlansága mellett –, hogy több alkalommal is kint járt az érintett helyeken, ahol szexuális szolgáltatást nyújtott pénzért, és emellett ő is szervezett ki lányokat Dubajba.

Azt mondta, nem járt Dubajban

A magát Pillangónak nevező ismeretlen több szerkesztőségbe is elküldte a levelét és hozzá fényképeket is csatolt, amelyeken állítása szerint a 24 éves Bertók Mariann látható az Egyesült Arab Emírségekben. Bertók Mariann indult a TV2 Szépségkirálynő című versenyén is. A levélíró szerint csak azért nem nyerte meg, meg bekérték az útlevelét.

„ A[z első] helyezéstől egyrészt azért esett el, mert akkor minden versenyzőnek bekérték az útlevelét és akinek szerepelt benne az, hogy Dubaiban járt kizárták az első 5 helyzetből, így csak az első 10-be kerülhetett be” – áll a levélben. A verseny producere, Hajdú Péter a TV2 Aktív című műsorában azt mondta, nem igaz, hogy bekérték az útleveleket, hiszen ők nem hatóság, erre nem kötelezhetnek senkit, az viszont tény, hogy megkérdezték, járt-e már Dubajban. Erre akkor, mondta Hajdú, nemmel felelt. Bertók Mariann a versenyben döntős volt, az első 24-be került be, és a szerződése azt is tartalmazta, magyarázta az Aktívnak a Magyarország Szépe Kft. ügyvezetője, Dávid Júlia, hogy egy ideig nem vehet részt más hasonló jellegű versenyen. Emiatt a cég pert fontolgat ellene.

Tanúként kihallgatták

A levélíró egy – fiktív vagy valós – vízummásolatot is csatolt, e szerint Bertók Mariann 2010 áprilisában utazott ki Abu-Dzabiba. Bár a Velvet ellenőriztette a vízumot, dr. Ruttner György azt mondja, nincs tudomása arról, hogy ez valódi lenne. Arra a kérdésre, hogy Bertók Mariannt tanúként kihallgatták-e a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai az előző év nyarán kirobbant Dubaj-botrány kapcsán, Ruttner igennel felelt.

Arról azonban, amit a levélíró állít, hogy Bertók Mariann most a Dubaj-ügy negyedik gyanúsítottja lenne, ha nem kötött volna vádalkut az NNI-vel, nem tud, ráadásul Bertók, ugye, azt mondja, ez az egész egy nagy humbug. Nem tud az állítólagos vádalkuról a Dubaj-ügy egyik gyanúsítottjának, Sz. Viviennek az ügyvédje sem. „Annyit tudok mondani, hogy az én ügyfelem vallomásában nem merült föl a hölgy neve, nem is kérdezték róla, és arról sem tudok, hogy kiszervezett volna lányokat” – magyarázta a Velvetnek dr. Gerencsér András.

Perelnek

„Ismeretlen tettes ellen nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt feljelentést teszünk az ORFK-nak a híresztelés miatt. Valamint kártérítési igénnyel lépünk fel a Vasárnapi Blikk, illetve ennek a kiadója ellen a személyiségi jog megsértése miatt” – nyilatkozott a Velvetnek Ruttner a jogi lépésekről. Szerettük volna megkérdezni a történet főszereplőjét, Bertók Mariannt is, de, mint mondta, kizárólag az ügyvédje, Ruttner György jelenlétében hajlandó nyilatkozni.