Leonardo DiCaprio az egyik legjobb hollywoodi színész, megszámlálhatatlanul sok filmben kapott főszerepet, jóképű és gazdag, minden szerepet hibátlanul játszik, ő az egyik legismertebb celeb és mégis olyan, mintha nem is létezne. Mit kéne tennie, hogy végre foglalkozzon vele bárki is? Mit kéne tennie, hogy végre megkapja az Oscart? Sajnáljuk együtt DiCapriót, aki valószínűleg A nagy Gatsby, de még a következő filmje, a The Wolf of the Wall Street miatt sem kapja meg jövőre az áhított aranyszobrot!

Sokáig azt hittük, hogy Leonardo DiCaprio nagy dobása a 2013-as évre a Baz Luhrmann által megrendezett A nagy Gatsby lesz, de aztán megláttuk az alábbi trailert, és rá kellett jönnünk, hogy DiCaprio addig nem nyugszik, amíg nem tart végre ő is egy Oscar-díjat a kezében. Bár véleményünk szerint nehéz lesz aranyszobrot kapni egy olyan film miatt, amiben Jonah Hill is játszik.

A The Wolf of the Wall Street nem lesz olyan csillogó és színes-szagos, 3D-s, látványos giccs, mint A nagy Gatsby, de legalább megnézhetjük, milyen szörnyen áll DiCapriónak a sötétre festett haj. Persze egy hajfestés még nem elég ahhoz, hogy valaki vérge Oscart kapjon, mint ahogy az sem feltétlenül kulcs az aranyszoborhoz, hogy a filmet Martin Scorsese rendezte. Sőt, meglepő módon úgy tűnik, az sem, hogy DiCaprio tényleg jó színész, csak épp valamiért mégis olyan, mint azok a szerencsétlen lúzerek a középiskolában, akiket soha senki nem vesz észre, pedig mindig mindenben jók.

Leonardo DiCapriót már 1994-ben, húsz évesen jelölték Oscarra a Gilbert Grape című film miatt, de valamiért a színész mégsem érdekelt senkit a Titanicig, még 1996-ban sem nagyon, mikor a szintén Baz Luhrmann-féle Rómeó és Júliában ő volt Rómeó. A Titanic sikere után gyorsan rontott is A vasálarcossal és A part című filmmel, utóbbi kettő miatt még Arany Málnára is jelölték, ami gyakorlatilag az Oscar-díj ellentéte. 2002-ben viszont javított és eljátszotta Frank Abagnale-t a Kapj el, ha tudsz-ban Tom Hanks oldalán, de díjat ezért sem kapott.

Két évvel később is "csak" egy BAFTA és egy Golden Globe díj lett a jutalma az Aviator miatt, amiért az Oscart már nem kapta meg. A Véres gyémánt miatt újra jelölték Oscarra, mint legjobb színészt, de DiCaprio ismét üres kézzel távozott, Scorsese Viharsziget című filmje, vagy a nagyon felkapott Eredet miatt pedig már jelölést se nagyon kapott. 2013 elejénsokan számítottak arra, hogy legalább a Django elszabadulban játszott főgonosz szerepe miatt kap egy legjobb mellékszereplői díjat, de DiCaprio szerencsétlenségére Cristoph Waltz is játszott Tarantino filmjében.

Pedig DiCaprio jó. Tökéletesen szenved, tökéletesen mosolyog, tökéletes még akkor is, mikor egy eltűnt elmebeteget keres és kiderül, hogy ő az, vagy mikor kap egy új esélyt Kate Winsletnél, de az sem sikerül, vagy mikor a film végén végre újra találkozik a gyerekeivel, és kiderül, hogy csak álmodik. Akkor is jó, amikor egy végtelenül giccses és unalmas, vagy egy tökéletesen fantáziátlan filmben játszik, de akkor miért nem foglalkozik vele végre valaki úgy, ahogy kell? Pedig ez az ember még Jack Nicholsont is tudja utánozni!

Találgatások, hogy DiCaprio miért nem kapja meg az Oscart:

  • Talán direkt, vagy véletlenül, de valakit nagyon megsérthetett a Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia tagjai közül, vagyis lehet hogy azért nem kapja meg a díjat, mert középiskolás szintű utálkozás van közte és valamelyik döntő ember közt.
  • Az is lehet, hogy az Akadémia azért haragudott meg rá, mert volt olyan film, amiben együtt játszott Mark Wahlberggel.
  • Vagy mert majdnem ő lett Robin a Mindörökké Batmanben.
  • Vagy mert járt Blake Livelyval.
  • Lehet, hogy csak arra várnak, hogy 1 éven belül öt Oscar-esélyes filmben is szerepeljen, így csak őt jelölhetik, és önmaga elől kell elvinnie az Oscart.
  • Vagy arra, hogy végre vegye feleségül Kate Winsletet.
  • Vagy csak azért nem kapja meg, mert egyszerűen túl jó. Míg a többi színész képes csontsoványra fogyni, vagy éppen meghízni, esetleg drasztikusan megváltoztatni a külsejét csak azért, hogy Oscart kapjon, addig DiCaprio talán túlságosan is egyenletes szintet hoz.

Reménykedhet bárki, hogy Leonardo DiCaprio majd jövőre megkapja az Oscart A nagy Gatsby, vagy a Wolf of the Wall Street miatt, de ez teljesen esélytelennek tűnik. Hisz amíg nem változik át Daniel Day-Lewis-zá, nem lesz fekete, vagy nem lesz német akcentusa, addig DiCaprio csak DiCaprio marad, aki vághat bármennyire is tökéletesen szenvedő fejet az összes filmjében, alakíthat bárkit, tartunk tőle, hogy ottmarad a sarokban. Talán utánoznia kéne Brad Pittet, és végre nem szupermodellekkel kéne randiznia, hanem találnia kéne egy tisztességes és borzalmasan népszerű színésznőt, akit feleségül vehet. Na akkor lehet, hogy megkapja végre az Oscart is, és többé nem születnek olyan mémek, amik szerencsétlen DiCaprio nyomorát figurázzák ki.