Vilmos herceg, felesége, Katalin hercegné és elsőszülöttjük, az egyelőre nem nevesített herceg elhagyta a kórházat és hazatért, a Kensington Palotába. Az ügy minden résztvevője jól van, Vilmos már cserélt pelenkát, Katalin pedig szép.
  • Mint írtuk, a szokásokkal ellentétben a trónörököst a közösségi oldalakon is bejelentették, nemcsak a hagyományos kis táblán a palota udvarában. A brit monarchia viszont annyira modern, hogy van Instagramja is, ahol a teljes meta jegyében posztoltak egy fotót arról a pillanatról, amikor kirakták a hagyományoknak megfelelően a táblácskát.

Vilmos herceg, felesége, Katalin hercegné és elsőszülöttjük, az egyelőre nem nevesített herceg elhagyta a kórházat és hazatért, a Kensington Palotába. Az ügy minden résztvevője jól van, Vilmos már cserélt pelenkát, Katalin pedig szép.

új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Kate Middleton természetesen ott van a Twitter uralkodó témái között, a Trendsmap szerint ez most globálisan a legmeghatározóbb téma, ebben a témában születik a legtöbb poszt. A briteknél szinte csak és kizárólag ez a téma uralja a Twittert. A franciáknál a nagy melegról beszélgetnek még sokan, a spanyoloknál a nyaralásról és a külföldiekről van szó, Magyarországon pedig Fluor Tomiról. Egy téma van csak, ami megszorongatta Kate Middleton vajúdását, méghozzá egy török akció, amiben minél több török twitterező kíván boldog születésnapot a ma 21 éves Selena Gomeznek.

  • Szent meggyőződésünk, hogy ha a királyi család kerül szóba, az angolok azonnal elvesztik minden arányérzéküket. Mivel Katalin hercegné most szül, ezért ez a jelenség hatványozódik, az aljaskodásra és humorra mindig kapható angolok pedig el is kezdtek úgy lelkendezni, hogy lassan kimondják a pocaklakó szót is.

    Elég csak ránézni a Glamourra, ahol megható képösszeállítás jelent meg Vilmos és felesége eddigi történetétől, természetesen már a gyerekkortól elkezdve. A csúcspont talán a rövid 2007-es szakításra emlékezés, amitől nagyon megijedt a magazin teljes szerkesztősége.

    A Sunnak sikerült magát visszafognia, csak egy egy babamonitor dizájnt kapott élő videót gyártottak a St. Mary kórházról. Az érdekesség az, hogy a kórház főbejáratánál semmi nem történik, és nagyon jó eséllyel nem is fog. A legdurvább viszont a Hello! magazin, ahol mindenféle képek nélkül, ritkán, cserébe szörnyű unalmasan írják körül a nagy büdös semmit. Ha rajtuk múlna, mi bizony belealudnánk ebbe az egész szülés dologba.

  • A BBC korábban már emlegetett tudósítója fantasztikusan helytáll az érdektelen információk özönében: most épp arra figyelmeztet a Twitterén, hogy a hercegné kórházba érkezéséről már kínálnak képeket a fotósok, ám azokon csak két kocsi látszik, az épületbe belépő hercegné azonban nem.

  • A babára húzott keresztelőruha egy 1841-es darab pontos mása lesz a BBC szerint (Vilmos és Harry még az eredetit viselték). A keresztelést a canterbury-i érsek végzi, a helyszíne nem fixált, de Vilmost a Buckingham zeneszobájában avatták hithű anglikánná.

    A BBC egyébként további tíz érdekes tényt is összeszedett a királyi szülésekről, ezeket, ha nagyon elvetemült érdeklődő, angolul itt olvashatja.

  • Szokás szerint a lelkesültség Csomolungmája a Daily Mail. A bulvárlap cikke, tudósítása, 19. századi regénye számításaink szerint 456 centiméter, azaz 4,5 méter hosszú. A monitorunk nagyjából 24 centi magas (persze ebből már lejött a böngésző fejléce és a tálca), ezt 19 teljes lapozással szoroztuk be.

  • A fantasztikus ötletet valaki gifbe is öntötte. Kompakt tartalom. Internet: köszönjük!

  • A St Mary's Hospital Lindo Wingje, ahol Katalin hamarosan megszüli a brit trónörököst ideális hely arra, hogy turistalátványosság legyen. A Paddington metrómegállóhoz közel, a Hyde parktól alig pár perc sétára található kórházat már a múlt héten felfedezték maguknak az arrajáró turisták. Többen is pózoltak fotózkodtak a kórházzal. Ha már a múlt héten egy óra alatt kb. 8-10 ember fényképeztette le magát az épülettel, elképzelni sem tudjuk, mennyien akarnak majd közös fotót a híres kórházzal azután, hogy Katalin megszüli a gyereket. A szülészetet egyébként már a múlt héten is rendőrök őrizték.

  • Ágyúlövések és újságért sorban álló (mit álló! Kígyózó!) alattvalók jelezték, hogy 1948-ban megszületett Erzsébet királynő és Fülöp herceg fia, Károly.

  • Ahogy korábban írtuk, a köztársaságot szorgalmazók marhára unják az egész csinnadrattát, amit a legjobban a Guardian percről percre tudósítása mutat. A következő poszt ennek a fásult unalomnak a kiváló összefoglalása:

    "Hamarosan átadom a blogot a kollégámnak, Paul Owennek, mivel kiküldtek, hogy csatlakozzam a kórháznál lévő médiahordához. Tehetek egy gyors vallomást, mielőtt a billentyűzetet kibirkózzák a kezeim közül? Köztársaságpárti vagyok. De mindazonáltal, természetesen minden érintettnek a legjobbakat kívánom".

  • A brit lapok nagyon elemükben vanank most, hogy a hetek óta tartó várakozás a végéhez közeledik: a Guardian például azon élcelődik, hogy a BBC-sek "anyukának" és "babának" nevezik tudósításaikban a hercegnét és a magzatot. A BBC királyi tudósítója azzal vág vissza, hogy érdekességeket nyomokban sem tartalmazó híreket közöl, például, hogy Katalin nagybátyja izgul, vagy hogy lehet, császármetszés lesz, de az is, hogy nem.

    Egyelőre a Guardian tűnik győztesnek: a főoldalára tett egy opciót azoknak, akik en bloc tojnak a királyi családra: ha valaki rákattint a "republican" felitarra, Katalin hercegné minden formában eltűnik a főoldalukról.


  • A nagy királyi esemlényeket nagyrészt a Buckingham-palota korlátjára kihelyezett fecnin közlik a néppel. Először persze a királynő, a királyi és a Middleton-család értesül az örömteli eseményről, aztán egy alkalmazott rendőri felvezetéssel siet a palotához kitenni a papírlapot. A gyerek nemét is innen fogja megtudni a világ. Ezután megy ki a hír a Facebookra és a Twitterre, hogy a média is értesüljön.

  • David Allen Green jogász, író azt írta a Twitteren : 1936-ig a belügyminiszter is jelen volt, ha a királyi család tagja szült. Valószínűleg azért kellett neki is asszisztálnia, hogy hivatalos bizonyíték legyen arra, hogy ott és akkor tényleg világra jött egy királyi gyermek.

  • A Daily Mail szerint biztosan ott lesz a szülésnél Vilmos herceg, illetve Katalin hercegné édesanyja, Carole Middleton, illetve a húga, Pippa Jótanács Middleton. De hogy a szülőszobába ki mehet be, nem hozták nyilvánosságra, és hát tulajdonképpen az ő dolguk.

  • Az egy dolog, hogy azt se tudjuk, fiú lesz-e az utód vagy lány, nemhogy azt, mi lesz a neve. Az meg egy másik dolog, hogy a családnévre is több tipp van. Ugyanis a királyi sarjaknak nem kötelező a családnév felvétele, de ha mégis megteszik Vilmosék ezt, három verzióból választhatnak: ezek a Mountbatten-Windsor (Erzsébet és Fülöp, azaz a királyi pár családnevei), Wales (Károly walesi herceg után) vagy Cambridge (a hercegi pár címe után).

    Hogy a királyi családban kit hogyan hívnak, és miért, arról ebben a cikkünkben olvashat.

  • A BBC tudósítója azt írta a Twitteren, hogy a hercegné szóvivője szerint minden rendben van.

    Ön mennyire aggódik?

  • azt reméljük, hogy az Oroszlánkirály hagyományait követve Vilmos is így fogja bemutatni a gyereket a Buckingham palota erkélyéről. (Az ötletet innen merítettük.)

  • Nagy volt az öröm a Brit Birodalomban 1982-ben is, amikor a most születendő apja, Vilmos herceg világra jött. Károly herceg és édesanyja, Erzsébet királynő is a rutinos protokoll-morcossággal vette tudomásul a hírt, de Diana családja kifejezetten boldognak tűnt. Korabeli riport a kórház elől.

  • ha fiú, legyen már Kong. Joseph Jackson, az emberiség nevében köszönjük a tippet. azt amúgy még mindig nem tudni, fiú lesz, vagy lány. Állítólag maguk a szülők sem kérdezték meg, amit nem hiszünk el.

  • "Nem az van, hogy vasárnap fog születni, a franciák nemzeti ünnepén, hogy így törjenek borsot a sajtzabálók orra alá?" – tette fel a nagyon is logikusan hangzó kérdést munkatársunk még július 12-én. A franciák ugyanis 14-én, a Bastille-napon ünneplik az 1789-ben kezdődött tíz kaotikus évet, mivel ezen a napon ostromolták meg a felkelők a Bastille-t, és elkezdődött a francia forradalom. Úgy tűnik, szerencsére megmarad a barátság a La Manche mentén.

  • Ha tényleg ma születik meg a gyerek, akkor Katalin hercegné anyja tévedett: nem oroszlán lesz a gyerek, hanem rák!!! Nem mindegy.

    Az oroszlánoknak a Velvet horoszkópja azt írja: „hosszú idő után végre azt érzi, hogy szilárd a lába alatt a talaj. Józanul szemléli a dolgokat és nagyon reálisan ítél meg mindent". Míg a rákoknak: „használja ki akaraterejét, önérvényesítő képességét és bármennyire nagy is a kísértés, ne akarjon minden áron vezetői szerepet szerezni".

  • Mint arra ez a twitterező felhívta a figyelmet, Katalin hercegné és Vilmos herceg elsőszülöttje az első olyan személy, akinek még születése előtt létrehoztak egy Wikipedia-oldalt. Itt találhatja meg, címe egyelőre: Child of the Duke and Duchess of Cambridge (Cambridge hercegének és hercegnéjának gyermeke). Angol és német nyelvű változata létezik.

  • Ha nem következik be sokszoros tragédia, akkor csak hosszú-hosszú évek múlva. II. Erzsébetet (a britek szájhúzása ellenére) Károly herceg követné a trónon jelenleg, utána pedig elsőszülött fia, Vilmos lesz a király. Ha neadjisten nekik bármi bajuk esne, csak akkor kerülne Vilmos és Katalin gyermeke a trónra. Ha ez 18 éves kora előtt bekövetkezne, régenst neveznének ki az államügyek irányítására a király(nő) felnőttkoráig. A régens mindig a trónutódlási rendben következő felnőtt örökös.

  • A Telegraph összefoglalta a lényeget:

    • 2 – Ennyi éve házas Vilmos herceg és Katalin hercegné.
    • 3 –  Gyermekük harmadik a trónöröklési rendben.
    • 4 – Így Harry herceg a negyedik helyre csúszik.
    • 5 – A baba Viktória királyné ük-ük-ük-ük-ükonukája.
    • 16 – A gyermek ennyi 16 ország uralkodója lesz majd a Nemzetközösségi királyságok rendszere miatt.
    • 31 – A születendő gyermek mindkét szülője 31 éves.
    • 41 – Ha újabb taggal bővül a királyi család, ennyi lövéssel tisztelegnek előtte.
    • 43 – Ha a gyermek követi majd nagyapját és apját a trónon, ő lesz a 43. uralkodó a sorban Hódító Vilmos után.
    • 6265 – Ennyi fontba kerül egy éjszaka a St. Mary kórház Lido szárnyában. Ebben benne van a kéz szobás lakosztály ára, de nem tartalmaz minden szolgáltatás.
  • A Telegraph élő videóközvetítéssel tudósít a helyszínről, ami nagyon fellengzősen hangzik, de magyarul csak annyit jelent, hogy nemcsak fotósaik unatkoznak a helyszínen, hanem egy operatőr is, aki kínjában néha svenkel egyet az épületen. A háttérben viszont hallhatók a röhörésző fotósok, és a be-bejelentkező riporterek. Egyikük épp azt mondta, Diana hercegnő 16 órát vajúdott Vilmos herceggel.

  • A királyi fenségek egész élete egy örökös turné, faluról falura, városról városra, országról országra járnak, pacsiznak, látogatnak és megtekintenek. Katalinnak is ez volt az élete egy hónappal ezelőttig, azonban akkor orvosi tanácsra abbahagyta a nyilvános szereplést. Utoljára június 14-én mutatkozott, amikor megtekintette az elkészült Royal Princess óceánjárót, és ha már ott volt, fel is avatta.

  • Már július 12-én, pénteken is attól zsongott a Twitter, hogy Katalint bevitték a kórházba, megkezdődött a szülés, de a szóbeszédet hamar lelőtte egy cáfolattal a Buckingham-palota. Attól még persze tűkön ültünk.

  • a sajtszeretők, mert a Nagy Szülésre egy kézműves sajtmárka ünnepi termékkel készült. (A képet itt találtuk.)