A műsorvezető annyira nem képes közösséget vállalni a magyar celebekkel, hogy azt is elfelejti, hogy pár éve még köztük parádézott a Big Brotherben.

Mi mindig tudtuk, hogy Vujity Tvrtkótól egyáltalán nem áll távol a maga köré épített drámázás, de az azért már tényleg vicces, hogy a Mokka műsorvezetője, a semmittevő celebek ádáz ellensége már megint úgy jelentette be visszavonulását, hogy arról a munkaadóinak fogalma sem volt. Sőt, még hülyeségnek is tűnik. A sapkájáról elhíresült férfi ráadásul már nem először lebegteti be, hogy a csendes életet választja, és visszaköltözik Pécsre. Ezzel ő kapta meg a hét lúzere-vándorkupát.

„Tvrtko 41. Valószínűleg az utolsó születésnapom újságíróként, riporterként, műsorvezetőként, nyilvánosság előtt élő emberként... Jövőre már minden csöndes lesz” – írta Facebookra az üzenetet Tvrtko, aki a részletekbe később sem akart belemenni, mert szerinte ebben minden benne van, amit akart. Az érdekes az, hogy Vujity Tvrtko annyira nem ment bele ebbe, hogy a TV2 szóvivője, Koltay Tamás szerint mégcsak nincs is arról szó, hogy távozna tőlük. „Tudunk Tvrtko hosszú távú terveiről, a bejegyzést azonban meglehetősen félreérthetőnek és szerencsétlennek tartjuk. Tvrtkónak érvényes munkaszerződése van, aminek nem kezdeményezte a felbontását, sőt tudtunkkal a közeljövőben nem is tervezi. A csatorna idén és jövőre is számít a munkájára” – mondta a Blikknek.

A férfi már 2011-ben is jelezte, hogy ő eléggé unja már a tévézést, hiszen úgy érezte, ő más, mint a többiek. „Nekem az újságírói utamból nagyon kevés van vissza. Hazaköltözöm Pécsre, és számomra ez a világ már idegen” – mondta a Másképpen című műsor felvételén. A férfi amúgy is szereti hangoztatni, hogy ő nem tud azonosulni a teljesítmény nélküli magyar celebekkel (kivéve persze Dukai Reginával), és mindig megpróbálja őket megizzasztani. Gáspár Győzővel például csak azért nem tudta jól megrúgdosni szóban a Mokkában, mert az elaludt a felvétel előtt. „Gáspár Győzikét meghívták a Mokkába. Itt mindenki azon izgult, hogy mi lesz, ha elkezdek kamucelebezni, meg megkérdezni azt, hogy a riportalany mi hasznosat tesz, mit dolgozik, miért ítélték el első fokon, stb...  Pedig nem volt miért aggódni. Győzike elaludt, és el sem jött abba a műsorba, amibe behívták” – háborodott fel kicsit. A helyzettel nem is lenne probléma, ha Gáspár később nem hívta volna fel a figyelmet egy fontos tényre: Vujity Tvrtko épp vele együtt költözött be korábban a Big Brother-házba, hogy közvetítsen némi értéket.