Jól néz ki, van önkritikája, humoros, családbarát, antirasszista: ez McKayla Maroney, az amerikai tornasport legnagyobb sztárja. Gazdagon illusztrálva megokoljuk, miért lenne ő az ideális barátnő.

Az egy dolog, hogy ő a világ legjobb tornásza, ha az ugrás számot nézzük, megint más, hogy elképesztően jól néz ki, de még az is felejthető, hogy mém, azaz világsztár lett belőle arckifejezése miatt. McKayla Maroney mindezek ellenére a földön maradt, és a kortárs sportolósztárok közül a legnormálisabb, legjófejebb, legcukibb karakter lett. Mindezt kiválóan tükrözik az Instagramra feltöltött fotói, amikből megállapítotuk: ha kamasz gyerekünk lenne, azt akarnánk, hogy ilyen barátnője legyen.

Maroney Instagramjáról az nyilvánvalóan lecsapódik, hogy nagyon családcentrikus, több fotója is van testvérével és macskájukkal közösen. Ahhoz sem kell sokat kutatni, hogy kiderüljön, elég hazafias nevelést kapott, több tornászképénél is látható olyasféle szöveg, hogy mennyire örül, hogy a hazájáért küzdhet. Egy aranyérmes afroamerikai sporttársnője képét is kitette, hangsúlyozva, hogy nem a bőrszín számít a sportban. És valóban, Maroney csapatban húzta be az aranyérmet Londonban, és a csapatában egy fekete és egy ázsiai származású tornászlány is helyet kapott.

McKayla Maroney mindezek mellett őrülten jól néz ki, fotók (zömmel selfie-k) sokasága bizonyítja, hogy egy tornászlány mennyire szálkás tud lenni úgy, hogy a nőiessége is megvan. Maroney-nak pedig ehhez egy kedves – bár örökkön elégedetlen – arc is dukált, amit kizárólag felülről fotóz. A csúcs persze, hogy láthatóan mindezek ellenére nincs elszállva, mint korábban írtuk, tud önmagán röhögni, amiből még Beyoncé is tanulhatna. Tehát csak azt tudjuk a magyar anyáknak tanácsolni, hogy ilyen barátnőt óhajtsanak fiaiknak.

Névjegy

1995. december 9-én született a kaliforniai Aliso Viejóban egy ír gyökerű katolikus családba. Szülei is sportoltak, ő pedig imádta a Tarzant, így jött az ötlet, hogy kipróbálja a tornát. Már kilencévesen tudta, olimpiára akar jutni. Hamar kiderült, az ugrás a legfőbb száma, ebben első nagy eredménye egy bronzérem volt a nemzeti junior bajnokságon. 2010-ben indult először a felnőttek között nagy versenyen, ahol rögtön tarolt: három aranyat szerzett (csapat, ugrás, talaj) a Pánamerikai Bajnokságon. 2011-ben kettő, 2013-ban egy világbajnoki aranyat szerzett, a londoni olimpián azonban nem nyerte meg sikerszámát, a román Sandra Izbasa nyert. Ekkor készült a csalódott arcú fotója, amiből hamar mém lett. Maroneyt még Barack Obama amerikai elnökkel is lefotózták, amint elégedetlenkednek. Azóta felkapta őt a média, szerepelt a 30 Seconds to Mars klipjében és a Miss America szépségverseny zsűrijében is helyet kapott.