Katie Holmes és Tom Cruise lánya a válásukat követő őszön szinte nem is látta az apját. Cruise-t ezért vacak apának nevezte két magazin is, amelyeket a színész ezért beperelt. A lapok ügyvédje előtt, eskü alatt volt kénytelen magyarázkodni a magát jó apának beállító Cruise, aki mobilon mesét olvasott a lányának, de száz napon át felé se nézett.

Tom Cruise a válása idején volt, hogy száztíz napig nem látta kislányát  – derült ki egy a most nyilvánosságra került dokumentumból. A szöveg a színésznek egy tárgyalás során elhangzott, eskü alatti vallomásáról készült hangfelvételének leirata.

A Radar Online szerint Cruise szeptember 9-én tett vallomást a rágalmazási perben, amelyet azért indított több újság ellen, mert rossz apának állították be (és ezért 50 millió dollárt, vagyis körülbelül 11 milliárd forintot szeretne kapni). A lapok védőügyvédei több kérdéssel is sarokba szorították. Többek között azt tudakolták tőle, hogy jó apának tartotta-e magát, és ha igen, akkor miért töltött több időt a forgatásaival és a szcientológiai egyházbeli szerepével, mint lányával, Surival. (Ezek a kérdések a Katie Holmesszal való tavaly nyári válás utáni időszakról szólnak.)

"Figyeljenek, ahol válás van..., ott változnak a dolgok" – magyarázta ingerülten az 51 éves színész. A 48 oldalas leirat szerint az In Touch és a Life & Style magazinokat képviselő Elizabeth McNamara Cruise-nak szegezte, hogy 2012. június 18-tól november végéig (hálaadásig) csak elvétve, mindössze tíz napon látta a lányát.

Cruise persze próbált védekezni: állította, telefonon sokszor olvasott meséket lányának, aki nagyon szerette azt hallgatni. Ügyvédi kérdésre persze igennel felelt arra, elég-e mindez. McNamara azonban nem tágított, rákérdezett, arra miért volt Cruise-nak 24 fölös órája, hogy elrepüljön Londonba egy nemzetközi szcientológiai konferenciára. „Ez egy fontos esemény volt. Én fontosnak éreztem" – válaszolt Cruise. Az ütésváltás folytatódott: 

„– Mindezek alapján ön el tudott repülni a keleti partról Londonba 24 órára. Igaz ez?
– Ebben a helyzetben, igen.
– De nem tette ezt meg Suriért... nem igaz?
– Mikor nem tettem meg ezt Suriért?
– Júliusban, augusztusban, szeptemberben, októberben."

Cruise ekkor állította, hogy a válás annyira szokatlan helyzet, hogy átalakít mindent, és engedélyt kell kérni, hogy lássa a lányát – nagyon nehéz ezt megszervezni és összeegyeztetni a napi programokkal. Szerinte párhuzamosan kellett figyelnie két filmje forgatására és a Holmesszal kötött megállapodásaikra is (az ügyvéd nem is értette, hogy köthettek olyan megállapodást, hogy ő kvázi nem találkozhat a lányával). Hozzátette, a dolgok változnak, és ő változatlanul szereti a lányát, és sem érzelmileg, sem fizikailag nem hagyta el. A végén McNamara azt is megkérdezte, nem azért teszi-e mindezt Cruise a lányával, mert annak idején őt is elhagyta az apja, és nem támogatta Cruise ezt a feltételezést támadásnak vette.

Ha kíváncsi a jegyzőkönyv apró részleteire, finomságaira, apróságaira, akkor itt .pdf-formátumban megtekintheti a teljes leiratot!