1989-től 1997-ig tucatnyi tizenéves gyerek szórakoztatta a Magyar Televízió nézőit egy ifjúsági műsorban. A mai harmincas korosztályból szinte nincs olyan, aki ne tudna legalább három szereplőt felsorolni a Kölyökidőből. Utánajártunk, hogy mi történt az egykori gyereksztárokkal. Tízből tíz a televíziózás és/vagy a színészet mellett maradt.

Pausch Brigitta

Pausch Brigitta Karsai Gizella pantomimcsoportjában szerepelt, onnan szerződtették a Kölyökidőbe, ahol a szép kislány szerepe jutott neki. Később asszisztensként dolgozott a műsorban. Ő is a televíziózás közelében maradt, rendezőként dolgozik. Több mint tíz éve van együtt a párjával, két éve költöztek egy kertes házba. Nincs gyerekük, de van két keresztlánya, akiket imád. "Ezt tudom felmutatni, mint történés, persze irtó boldogok voltunk, és vagyunk azóta is. Valahogy nincs előttem, hogy ez bárkit is érdekelhet" – mondta a Velvetnek Pausch Brigitta, aki saját bevallása szerint sorozatfüggő.

Kinizsi Ottó

A 13 éves Kinizsi Ottó a tatabányai színházból került a Kölyökidő csapatába annak idején. Később a  Nekem 8, majd a  Repeta  című ifjúsági műsorok műsorvezetője volt, 1999-től pedig a  Barátok közt állandó szereplője. A szappanoperában 2010-ben szerepelt utoljára, később a sorozat társrendezője lett, majd lehetőséget kapott egy websorozatban. Jelenleg Deutsch Anitával él együtt, két kislányuk van. Egy angol akciófilm-sorozatban is kapott szerepet, a Válaszcsapásban.

Acél Réka

Acél Réka legelőször kilenc évesen, a Világ legrosszabb gyereke című magyar filmben szerepelt a kamerák előtt Kovács Róbert oldalán. Innen egyenes út vezetett a Kölyökidőbe, a most 35 éves egykori gyereksztár a műsor egyik legcserfesebb karaktere volt. Acél jó ideig a médiánál maradt: a Bravo TV, majd a Rádió Deejay és a Klubrádió műsorvezetője lett, 2005-ben pedig az Eurovíziós Dalfesztivál egyik zűritagja volt. Legutóbb az  m1 magazinműsorában, a Főtérben láthattuk, a TV Dekón pedig régiségeket újított fel. Közben a Szegedi Tudományegyetem Budapesti Média Intézetében szerzett diplomát, majd 29 évesen megszületett kislánya, Sára, és férjével együtt Madridba költöztek. A hírek szerint jelenleg megint itthon él, nyitott egy kávézót, de egyáltalán nem kizárt, hogy ismét visszatér a képernyőre. 

Szekeres Nóra

A babavilág műsorvezetője tíz éves volt, amikor 1990-ben csatlakozott a Kölyökidősökhöz. Később, 1997-ben szerepelt a Nekem 8 és a Repeta című műsorokban. Miközben főiskolára járt, felvette ismét a kapcsolatot a Kölyökidő operatőrével, az ismeretségből később házasság lett, Szekeres pedig húsz évesen teherbe esett. Noát másfél évvel később Milu követte, ám az egykori gyereksztár az anyaság mellett a karrierjét is egyengette: 2007-ben ő vezette a Sztárok a jégen című műsort, majd a Favoritot, 2008-ban pedig a Megasztár 4. háziasszonya lett. 2010-ben szakított a férjével, az okokról nem kívánt nyilatkozni a sajtónak. 2013-ban jelentette be újabb terhességét, a harmadik gyerek is megszületett azóta, Szekeres pedig titokban férjhez ment újabb választottjához.

Szakmai múltjába nem lehet belekötni, mégis nélkülözi a szakma, évek óta csak a Babavilág című magazint vezeti. 

Kovács Róbert  

Kovács Róbert a Kicsi a Bors című műsorban kezdte pályafutását, de az ország kedvencévé a Világ legrosszabb gyereke című film tette, amiben Kavics szerepét játszotta. Kovács végül a Kölyökidő egyik legmeghatározóbb gyerekszereplője lett, a Kamaszodó kamaszadóra módosult variációban pedig tinédzserként és fiatalabb férfiként is közreműködött. Később a műsorkészítésben is részt vett. Játszott a Székesfehérvári Vörösmarty Színházban, a Teréz körúti Játékszínben, a Ruttkai Éva Színházban, a Vidám Színpadon, a Fiatalok Színházában, a Karinthy Színházban. A televíziózást sem hagyta abba, Acél Rékával együtt ő is az m1-en futó Főtérben tűnt fel. 2006 májusában életre hívta a Görbe Tükör nevű színtársulatot, sztepptáncot oktat, és gyerekszínészeket képez. Családot alapított, két gyerek, Kincső és Bence édesapja. 

Czippán Anett

A műsorvezető 1996-ban került a Kölyökidőbe, ahol három évig volt képernyőn. Fiatal lányként a modellszakmában is kipróbálta magát,  World Top Model versenyt is nyert. A TV2 Aktív című műsorának, illetve a FEM3 csatorna műsorvezetője is volt. Férje Rendes Zoltán, aki a TV2 kreatív vezetőjeként tevékenykedett 2011-ig.

A pár ott ismerkedett össze 2008-ban, és még egy éve sem voltak együtt, amikor összeházasodtak. Közös gyerekük, Noel Olivér 2011-ben született meg

Wallot Dan Yannick

A Kölyökidő színesbőrű sráca a legelső válogatáson tűnt fel, a szerkesztők pedig egyből lecsaptak rá. A most 34 éves Wallot Dan Yannick jelenleg is színész, egy színtársulatnál dolgozik. Olykor a képernyőn is láthatjuk, például szerepelt a Barátok közben is, ahol rövid ideig Szentmihályi Zsófi egyik pasiját alakította. 

Dombóváry Kristóf

Dombóváry Kristóf mindössze nyolcéves volt, amikor a Kölyökidőbe beválogatták. A középiskoláit már az Upper Canada College-ben végezte, majd a Florida Mentorpolitan University-n szerzett rendezői diplomát. Itthon évek óta rendezőként dolgozik, többek között a Nagy fogyásban és a Hal a tortánban, a Voice-ban pedig executive producerként működött közre. 

Lass Bea

A kamaszok mellé kicsik is kellettek az adásba, az első szériában pedig ez a szerep Lass Beáé volt. Igen, ő az, aki tavaly az X-Faktor negyedik szériájában besírta magát az élő adásokba. A színésznő a Színművészeti Egyetem színész szakán Máté Gábor osztályába járt, később a KOMA társulathoz csatlakozott, melynek 2012-ig volt a tagja.

Lass többek között a Tea című magyar televíziós sorozatban is szerepelt 2002-ben, a Végtelen percek című produkcióban pedig meztelenül is láthatták a nézők

Dózsa Gergely

Dózsa Gergely 1990-ben csatlakozott a csapathoz, és ő lett az ügyeletes szívtipró. A Kölyökidő rendezője a debreceni Csokonai Színház Légy jó előadásában látta meg, ahol Dózsa a főszerepet játszotta. 1995-ig játszott a műsorban, akkor a Holló Színházhoz szerződött. Jelenleg is színészként dolgozik. 

A cikket kommentálhatja Facebook oldalunkon.

Kövessen minket a Facebookon is!