Lindsay Lohan kurválkodna egy videójátékban?

2013.12.03. 11:20
Az egykori színésznő úgy tűnik, hogy az alkoholisták és a drogosok legtipikusabb tünetét produkálja, heveny üldözési mániája lett. Lohan szerint ugyanis róla mintázták az egyik videójáték dobozán lévő csajt, és ő szerepel hisztis celebként az egyik küldetésben is. Ha viszont nem Lohan őrülete áll a dolgok mögött, akkor meglehetősen cinikus ügyvédei vannak. Mindenesetre lehet, hogy per lesz belőle. Nem ez egyébként az utóbbi időben az első eset, amikor egy videójáték és egy celeb között robban ki balhé.

Lindsay Lohan és ügyvédei azért fontolgatnak pert a GTA ötödik részét is készítő Rockstar Games ellen, mert szerintük ő látható a videójáték dobozán, már pedig senki nem kérdezte meg tőlük, hogy felhasználhatják-e a képmását. Az elméletük szerint Lohan a szőke lány vörös bikiniben, aki éppen egy selfie-t készül kattintani magáról a tengerparton. Emellett szerintük róla mintázták azt a karaktert is, akit egy mellékküldetésben kell elmenekíteni, mert retteg, hogy a paparazzik lefotózhatják. Erről a karakterről kiderül, hogy a játék univerzumában romantikus vígjátékokban és cheerleaderes filmekben szerepelt. Akad egy másik küldetés is, amiben pedig fotókat kell készíteni egy másik nőről egy szállóban, miközben házipornóval próbálkozik. A szálloda pedig kísértetiesen hasonlít egy olyan hotelra, ahol Lohan korábban élt is.

A vörös bikinis, békejelet mutató szőke csajjal kapcsolatban egyébként korábban is mentek a találgatások. A Rockstar Games, illetve a borító tervezői nagyon eltaláltak vele valamit, mert ezzel is állandóan a felszínen tudták tartani a játékkal kapcsolatos párbeszédet. A leggyakrabban Kate Upton neve bukkant fel ihlető modellként, aki az utóbbi hónapokban szinte mindenkinél lelkesebben mutogatta a dekoltázsát, így egy botrányjátékhoz kifejezetten illett volna a személye. Az egyik fotón ráadásul kísértetiesen hasonlóan tartja magát, és a tekintete is ugyanolyan csábító. Upton mellett még a pornós Alexis Texasról pletykáltak sokat. A valódi befutónak egyelőre egy Shelby Welinder nevű modell tűnik, aki Twitterén most is jót szórakozik Lohan hisztijén, de tuti biztosan természetesen nem lehet tudni. 

Lohanéhoz hasonló ügyben  fontolgat pert egyébként Ellen Page is a Sony ellen. A színésznő a hangját és az arcát adta a Beyond: Two Souls című játékukhoz, amivel önmagában nyilván semmi gond nem lenne. Csakhogy a játékosok rájöttek, hogy az egyik verzióban a zuhanyjelenetnél lehetőség van arra, hogy szabadon mozgassák a kamerát, így tökéletesen látható Page virtuális, meztelen teste. Az erről készült képek és videók aztán hamar körbeértek az interneten. Mindez azért különösen kellemetlen Page-nek, mert állítólag szigorúan kiköti, hogy nem lehetnek meztelenkedős jelenetek a filmjeiben. "A képek egy illegálisan meghekkelt verzióból vannak, és nagyon károsak Ellen Page-nek. Ez nem az ő teste, nagyon örülnénk, ha nem csámcsognának ezen, és lezárhatnánk az ügyet" - írta a Sony egy közleményben.

lohan

Az utóbbi időben egyre nagyobb presztízsnek örvendenek a különböző videójátékok, és valóban egyre több híresség tűnik fel közreműködőként. A Call of Duty-sorozat egyik részében szerepelt például Kiefer Sutherland és Gary Oldman is, Liam Neeson a Fallout 3-ban színészkedett, Sean Bean és Patrick Stewart pedig az Elder Scrolls 4-ben. Mellettük felbukkant még többek között 50 Cent, Snoop Lion és Samuel L. Jackson is egy-egy játékban. Ők nem valószínű, hogy bármiért perelnének is, sokkal jobban aggódhatnak azok, akik egy-egy kisebb vicc miatt kerülhetnek be egy ilyenbe, ahogy esetleg Lohan is - kiszólásként. Az utóbbi időben Miley Cyrusnak, a ribanckodó Rihannának, a kínosan szerelmes Kanye Westnek, Kim Kardashiannak vagy Justin Biebernek simán kijárhatna egy hasonló fricska.