Mivel minden évben embertelenül sok új állat- és növényfajt fedeznek fel, lehetetlen az összesnek valami szokványos nevet találni, ezért a tudósok a celebekhez nyúlnak, hogy róluk nevezzék el az újonnan felfedezett fajokat. De nem csak bogarak és növények kaptak celebnevet, van olyan híresség, akit azzal tiszteltek meg, hogy egy hulladéklerakót neveztek el róla.

Beyoncé

Kezdjük rögtön a legjobbal! 2012 januárjában egy újfajta házilegyet fedeztek fel Ausztráliában, és mivel a légynek arany színű a hátsója, Beyoncé után nevezték el, és így lett: Scaptia beyonceae.

Tom Cruise

Miután Tom Cruise exfelesége, Katie Holmes terhessége alatt ragaszkodott ahhoz, hogy saját ultrahangos berendezését használják az orvosok, hoztak egy szabályt, ami megtiltja, hogy civilek a saját ultranahgos készülékeikhez ragaszkodjanak a vizsgálatok alatt. A szabályt Tom Cruise törvénynek nevezték el.

John Lennon

Ez mondjuk egyáltalán nem bizarr, de jó ha tudja, hogy a Beatles egykori tagjáról elneveztek egy repteret Liverpoolban, a reptér szlogenje pedig az "Above us only sky", ami Lennon egyik leghíresebb számának, az Imagine-nek egy részlete.

John Cleese

John Cleese még 2005-ben tartózkodott egy rövidebb ideig az új-zélandi Palmerston North-ban, ahol annyira rettenetesen érezte magát, hogy a várost az öngyilkosság fővárosának nevezte. Palmerston North városvezetése ezért elnevezte Cleese-ről a város hulladéklerakóját. Cleese-ről egyébként egy cuki dolgot, a gyűrűsfarkú makik egy kihalófélben lévő fajtáját is elnevezték, Avahi cleesei-nek.

Angelina Jolie

Jolie annyira sikeres, hogy több dolgot is elneveztek róla. Például egy boszniai lakóotthont, Villa Angelinának, illetve egy pókót, Aptostichus angelinajolieae-nak.

Adam Yauch

Ez sem bizarr, de muszáj megemlíteni, hogy a 2012 májusában elhunyt egykori Beastie Boys alapítótagról egy parkot neveztek el Brooklyn Heights-ben, mivel Yauch Brooklynban született.

Lady Gaga

2012 októberében tudósok egy páfrány nemzetséget neveztek el az inkább albinó állatokra hasonlító énekesnőről Gaga germanottának. A nemzetségbe 19 páfrány tartozik, vagyis az énekesnő nevét kapásból 19 növény viseli.

David Hasselhoff

És ha jóval kezdtük, fejezzük be azzal is: Hasselhoffról a Yeti rák egy új fajtáját nevezték el Hoff ráknak, mivel ez a rák szőrös, mint Hasselhoff mellkasa.