Az Eurozvíziós dalverseny miatt újra előkerült Kállay-Saunders András májusi ügye, amikor állítólag a Hajógyári szigeten beszóltak a barátnőjének, Tolvai Renátának és nekiestek az egyik barátjának, az énekes pedig igyekezett megvédeni őket. Kállay-Saunders nem vett részt a Story-gálán, mert éppen a dalversenyben szerepelt, de barátnőjével felelevenítettük az esetet, hogy közelebb jussunk, hogy tényleg elcsattanhattak-e akkora pofonok, amik életveszélyesek lehettek. Kállay egyébként éppen sms-ben értesítette Tolvait, hogy továbbjutott.

Tolvai azt mondta az esettel kapcsolatban a Velvetnek, hogy a média annyira kiforgatta az egész történetet, hogy időnként már maga sem tudja, hogy melyik szó igaz. "Csak olvasom a cikkeket, és kábé egy százalék lehet igaz belőlük" - említi aztán. Ahogy korábban is, ezúttal is azt állította, hogy a barátja senkit nem ütött meg, semmilyen sérülést nem okozott, csak eltávolította az embereket, akik megtámadták őket. "És ezt nem verekedéssel próbálta megoldani, hanem megmondta a támadóknak, hogy álljanak le, fejezzék be, aztán az egészet ellene fordították azok az ismeretlen emberek."

Az énekesnő egyébként korántsem tragikusan élte meg a helyzetet, hanem inkább imponált neki, hogy a barátja, a szerelme meg akarja védeni a barátnőjét és a barátját. Mint mondta: "teljesen pozitív volt a dolog". Az ezzel kapcsolatos cikkekre próbálnak egyáltalán nem figyelni. "A lényeg, hogy András most a produkciójára koncentrál. Megtanultuk az évek során elviselni, hogy a médiában szerepel az életünk, megtanultuk, hogy ezt nem lehet elkerülni. Mi mindig próbálunk őszinték lenni, az igazat mondani az embereknek és az újságíróknak is." Emellett pedig igyekszenek minél többet beszélni a zenéjükről.

Korábban arról lehetett olvasni, hogy Tolvai Renátát megvezette a menedzsmentje, és hiába ígérgettek neki sikerhegyeket és nemzetközi karriert, hogy hogy nem még egy lemez sem jött össze neki. Most viszont azt mondta a Velvetnek, hogy folyamatosan dolgozik az albumán, és a tervek szerint legkésőbb szeptemberig meg is fog jelenni. Mint jellemezte, lesznek rajta lírai és bulizós számok is, és "különböző érzelmi időszakokon fog keresztül menni". Ezen kívül pedig két hét múlva klipet is forgat, úgyhogy míg Kállay-Saunder a dalfesztivállal birkózik, ő ezekkel lesz elfoglalva.

Tolvai Renáta gyakran kerül a hírekbe az öltözködésével is, mostanában is volt egy-két keményebb ruhaválasztása – a legemlékezetesebb pedig a Viva Cometen, amikor szinte meztelenül érkezett. Ezúttal viszont sokkal visszafogottabban öltözött fel az ötvenes-hatvanas évek gengsztereit megidézve. "Idén csak pozitív kritikák értek, ennek nagyon örülök" - büszkélkedett a Velvetnek. A stylistja azt szerette volna, ha olyat ruhát választanak, ami eltér az egyéniségétől, így egy maszkulinabb szettet választottak. Elmondása szerint ugyanis általában nőiesen szokott öltözni: szoknyákba, hosszú ruhákba.