Tudja mit jelent a celeb szó? És tudta, hogy ez csupán egy rövidítés, nem pedig szitokszó? És azt tudja, hogy hány hazai híresség van, aki ezt valamiért nem így gondolja? Most bemutatunk önnek pár magyar celebet, akik tagadják celebségüket.

Celeb

Kedjük azzal, hogy mit jelent maga a szó. A celeb szó az angol celebrity kifejezés rövidítése – az eredeti szó jelentése: híres ember, ismert személyiség, felkapott, ünnepelt híresség. És bár tényleg lehet olyan mellékjelentése is, hogy az illető nem a tudása miatt lett híres, és a média csak mesterségesen csinált belőle hírességet, fontos elmondani, hogy a celeb szót összességében olyan személyre használjuk, aki híres, és nap mint nap szerepel a tévében, rádióban, újságokban, magazinokban. Vagy mondjuk saját rajongói oldala van a Facebookon. Mert ugye egy magánember nem csinál magának csak úgy rajongói oldalt. Max a cuki kutyájának.

A nagyon csúnya közszereplő kifejezésre jobban illik a celeb szó, vagyis akár még egy politikust is nevezhetünk celebnek, főleg ha párszor már szerepelt a bulvármagazinokban, pláne ha önszántából.

Szóval a celeb nem szitokszó, csak egy rövid és frappáns kifejezés azon híres emberekre, akiknek szinte mindent tudunk a magánéletéről, mert minden nap szembe jönnek velünk a neten, a tévében, vagy címlapokon.

Vagyis a híres énekesnők/énekesek, színésznők/színészek, riporterek, tévébemondók, híradósok, modellek és glammodellek, sportolók, illetve a legtöbben, akik napi rendszerességgel szerepelnek a médiában, azok mind mind celebek. Főleg ha saját rajongói oldaluk van Facebookon – még egyszer: RAJONGÓI oldaluk. Szóval most nézzük meg, kik azok a hazai celebek, akik ennek ellenére mégis elhiszik magukról, hogy nem celebek. De legalábbis többször tagadták már celebségüket.

ByeAlex

ByeAlex celeb?

Márta Alex ByeAlex néven lett ismert és híres, vagyis később celeb, mikor megnyerte A Dalt, és kijutott a 2013-as Eurovíziós Dalfesztiválra. ByeAlex a mai napig tagadja, hogy ő celeb lenne, és szeret hetente legalább egyszer hangot adni ennek a rajongói oldalán. Igen, ByeAlexnek van rajongói oldala a Facebookon, ami már önmagában ellentmondásnak tűnik. Mert ha én nem vagyok celeb, miért csinálnék magamnak rajongói oldalt? Na de ennél már csak az a furcsább, hogy elvállal olyan tévés szerepléseket is, amikben csak celebek szerepelnek. ByeAlex ugyanis főzött már a TV2 Hal a tortán című műsorában négy másik celebbel együtt, nemrég pedig a szintén celeb Majka új műsorában beszélgetett a magánéletéről négy másik celebbel. Akkor ByeAlex most celeb, vagy nem?

Vujity Tvrtko

Vujity Tvrtko celeb?

Vujity Tvrtko a TV2 egyik stabil arca, ő vezeti a Naplót, és reggelente a Mokkát, és bár saját bevallása szerint ő nem celeb, csak egy riporter, mégis van rajongói oldala a Facebookon. Rajongói oldala pedig nem feltétlenül csak a munkájáról szól, hanem magánéletéről, szelfiposztolásairól, családi fotóiról. Pont, mintha Kim Kardashian oldalát látnánk. Hisz ő is ilyeneket posztol. És ő meg celeb. Akkor Vujity Tvrtko most celeb, vagy sem?

Sarka Kata

Sarka Kata celeb?

A Magyarország Szépe Kft. ügyvezetője, Sarka Kata a Bors egyik tavalyi interjújában elmondta, hogy ő sem sztárnak, sem celebnek nem tartja magát. Persze attól még tényleg nem lesz senki sem celeb, ha az ember férje az ország egyik legismertebb tévése. De attól már igenis celeb lesz valaki, ha saját rajongói oldalt készít magának Facebookon, ahova rendszeresen posztol fotót magáról és a gyerekeiről, vagy arról, hogy épp merre nyaralnak, esetleg arról, hogy mit ettek vacsorára. Meg hát ugye a celebekről szóló műsorokban sem a nemcelebek szoktak szerepelni, és Sarka Kata részt vett már jópár ilyenben. Legutóbb például A Nagy Duettben, ami egy olyan műsor, amiben emberek párban énekelnek, a párokat meg egy-egy énekes és egy-egy celeb alkotja. És hát Sarka Kata nem énekes. De akkor mi?

(Kovács) Ákos

Kovács Ákos celeb?

Bár az egykori Bonanza Banzai frontembere látszólag nem saját maga vezeti a Facebook-os rajongói oldalát, de nehéz azt mondani rá, hogy nem celeb. Igaz, ő ezt mégis kikéri magának, mert ő énekesnek nevezi magát, nem celebnek. Pedig Ákos a mai napig talán a legismertebb és leghíresebb magyar énekes, vagyis híresség, ami azt jelenti, hogy igenis celeb. De döntse el ön. Ön szerint Kovács Ákos celeb?

Flour Tomi

Flour celeb?

Fluor Tomi esetében is kezdhetünk azzal a ténnyel, hogy igen, neki is van rajongói oldala a Facebookon, ahol ugyanúgy önmagát népszerűsíti, mint minden más celeb. És ezzel nincs is gond, ez a dolga, ebből él. Igaz, ő ezt máshogy gondolja, egy két évvel ezelőtt interjúban például elmondta, hogy a celeb az olyan valaki, akinek nincsen semmilyen produktuma, és a tévéműsorokban a szarban fetreng. Tény, hogy sok olyan híres ember van, akiről csak ennyi mondható el, de a celeb szó bizony még mindig azt jelenti: híresség.

Schobert Norbert és Rubint Réka

Schoberték celebek?

Schobert Norbert és neje, Rubint Réka 2014 elején jelentették be, hogy kivonulnak a bulvárból. Tudja, ők ketten az a fitneszházaspár, akik szerepeltek a TV2 celebrealityjében, az Édes életben, illetve akiknek szinte élőben izgulhattuk végig az életét, mikor Schobertet megműtötték 2012 végén. És ők azok, akik két külön rajongói oldalt is fenntartanak, egyet az Update-nek, egyet meg Rubint Rékának, és mindkettőn előszeretettel osztanak meg családi fotókat, szerelmes gügyögéseket, sőt előfordult olyan is, hogy az ágyból szelfiztek. De ők már azt mondják magukról, hogy nem celebek. Mert kivonultak a bulvárból. Akkor viszont mégis miért ők voltak a Pimasz úr ottalszik második évadának első szereplői idén? Tudja, ez az a műsor, ami arról szól, hogy Papp Gergely egy teljes napot tölt egy adott celebbel illetve annak családjával. Most akkor celebek vagy sem?

Hozzászólna? Facebook oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!