horoszkóp

Ezt adja a szánkba Majka

2014.05.23. 15:18 Módosítva: 2014-05-23 16:35:35
Megnéztük Majka budapesti hamburgerezőjének felhozatalát. Bár nem ájultunk el a végeredménytől, azért nagy tragédiák sem történtek. Leszámítva a sült krumplit, amit soha ne utaztasson meg senki.

Schobert Norbert és Hajdú Péter ételei után úgy éreztük, feltétlenül meg kell tapasztalnunk azt is, hogy milyen ételeket hoz össze Majka. A valóságshow-ból indult rapper és tévés személyiség a Budapest XIII. kerületében található Burgerland nevű helyet csinálja, aminek a nevéből viszonylag könnyen ki lehet okoskodni, hogy leginkább hamburgerben utazik, de persze a fogyni vágyók próbálkozhatnak cézár salátával például. A legérdekesebb kérdés, hogy mit tud mutatni a Burgerland – az ott gyakran megforduló Majka társaságán kívül – a hamburgerrel már így is túltelített Budapestnek.

Eláruljuk előre, hogy annyira sok mindent nem tud, de érdemes ott leülni. Azzal már előre megszívattunk magunkat, hogy nem a helyszínen fogyasztottunk, sokadjára bizonyosodott be, hogy ez tényleg az az ételkategória, amit frissen kell enni.

Hamburger

Az óriás hamburgerek átlagosan 1600 forintba kerülnek, a simákat 1100 Ft környékén meg lehet úszni. Nyilván az óriás adagok közt érdemes nézelődni, ha ebédelni akar az ember, azok pedig méretre nagyon rendben vannak, a hozzávalókat sem spórolják ki belőlük. „A sajttal töltött húsos burger kinézetre nem volt valami nagy durranás, klasszik dögburgeres burgerre számítottam, rossz minőségű alapanyagokkal, meg mindennel. Aztán jött a csodálkozás, hogy nem is dögburger ez, hanem a mostanában menő, igényesen elkészített burgerek vonásait is magán hordozza. Van benne rendes húspogácsa, vannak benne zöldségek, de nemcsak simán belecseszve a zsömlébe, amit egyébként gondosan megpirítottak, hanem kicsit megpárolva, grillezve. Az egész burger nekem túl sós volt, és fura volt az a kettősség, amit az okozott, hogy a dögburger és az igényes burger határán billeg a szendvics, és inkább az igényes felé dől, de akkor meg már lenne egy pár plusz elvárásom ennyi pénzért (bucit rendesen kitöltő hús, jobban kitalált szószok, esztétikusabb elkészítés). Alapvetően jó burger, nem lesz a kedvencem, de ha a környéken járva lennék éhes, simán beugranék egyért” – foglalta össze a dolgokat szakértőnk. Mások kicsit keményebbek voltak, mivel szerintük az egésznek annyira ipari jellege van, hogy az már egészségtelen. Végül abban egyeztünk ki, hogy az átlagos szintet simán hozzák, és akár jobb is lehetne az egész, ha kevésbé lenne száraz a zsemle például.

Krumpli

Minden tisztességes gyorskajáldának fontos pontja a sült krumpli minősége. Azt előre bevalljuk, hogy valószínűleg ennek tett a legrosszabbat az utaztatás, sajnos egyszerűen nincs értelme sült krumplit vákuumfóliás dobozban tárolni akár csak pár percig is, úgyhogy a jó előre beharangozott fantasztikus krumpli helyett valami gumi jellegű förmedvényt kaptunk, amit még az sem tudott megmenteni, hogy nagyon finom, és persze teljesen addiktív fűszersót tettek rá. „Elhiszem, hogy azonnal fogyasztva isteni, de mire a szerkesztőségbe ért, kemény lett és szikkadt. Ott kéne kipróbálni” – ismerte be a hibánkat kollégánk, a többiek pedig egyszerűen azzal fejezték ki csalódottságukat, hogy nem ették meg a krumplit. Elhoztunk egy sajtos verziót is, amit végképp nem ajánlunk hazavitelre, mert kis állás után már ránézni is rossz.

Saláta

A saláták eleve nem szoktak az erősségek közé tartozni hasonló helyeken, és hát Majkáék sem ezzel váltják meg a világot valószínűleg. „A cézár saláta átmeneti fogás, egy ebédnek kevés, a sajtot nem tudtam beazonosítani, a dresszing szerencsére nem túl majonézes. A benne levő csirkehús finom, és nem száraz, a paradicsom pedig édes” – fogalmazott megengedő hangnemben szakértőnk, egy másik viszont már sokkal jobban kifakadt. „Gyerek adag, azt pedig még az utaztatás terhére sem tudom írni, hogy mennyire magába szívta az öntetet, ami egyébként beazonosítatlan, és semmi köze az eredeti recepthez. Az egész ettől olyan ragacsos, nyálkás volt, nehéz, és olajos. Nemhogy szardínia, de mégcsak parmezán sem volt benne. A mellé csomagolt kenyérből nem ettem, pont amiatt, hogy megszívta magát a lével. Nyilván ez utóbbi még felróható az utaztatás számlájára, mert egyébként látszott rajta, hogy megpirították, de ennyi. Jobb lett volna külön csomagolva, bár attól sem lett volna semmi extra benne. Amennyi hús árválkodott rajta, az ropogós volt, de még egyszer biztosan nem vennék.” Abban viszont mindketten egyetértettek, hogy eleve hülyeség volt salátát rendelni, amikor kérhettek volna hamburgert is.

A végeredmény

Nagy elvárásokat támasztottunk Majka hamburgerei felé, amik végül nem teljesültek. Egy krumplit, egy óriás burgert és egy háromdecis üdítőt tartalmazó menüért sem biztos, hogy indokolt kifizetni 2000 forintot, de alapvetően nem lenne probléma. A lényeg, hogy inkább menjünk oda enni, mint hogy komolyabb távot utazgassunk vele, ezt egyébként olyan sokat teszik meg, hogy ebédidőben szinte minden asztalnál ültek. Elájulni nem tudtunk, de ez pontosan az a fajta felhozatal, aminek örül az ember, ha a szomszédban nyílik az étterem.

Hozzászólna? Facebook-oldalunkon megteheti!

Kövessen minket a Facebookon is!