Brittany Murphy öt évvel ezelőtt halt meg váratlanul, azóta sem derült ki egyértelműen, hogy mibe. Egyes vélemények szerint egy erős tüdőgyulladás vitte el, amit nem kezeltek, az apja szerint viszont mérgezés végzett vele. Egy most bemutatott dokumentumfilm szerint a színésznő életét meg lehetett volna menteni, ha időben hívnak hozzá mentőt.

Halála után öt évvel nemsokára bemutatják Brittany Murphy utolsó filmjét, egy dokumentumfilm is készült nemrég a haláláról, így megint terítéken van a színésznő és a különös halálesete. Azt továbbra sem tudni, hogy miért halhatott meg, a most elkészült dokumentumfilmben viszont arról is szó van, hogy meg lehetett volna menteni az életét – írja a Daily Mail.

Murphya halála előtti néhány napban arra panaszkodott, hogy elég rosszul, betegnek érzi magát. A filmben megszólal Richard Shepherd, egy patológus, aki többek között Diana hercegné halálának körülményeit is vizsgálta. Az orvos szerint Murphyt meg lehetett volna menteni, ha időben, a halála előtt körülbelül 24 órával mentőt hívnak hozzá. Ez szerinte azért sem történt meg, mert a színésznő különféle gyógyszerekkel annyira leszedálta magát, hogy senkinek sem tűnt fel, hogy valójában mennyire beteg, valószínűleg a szerek hatásának tudták be, hogy mennyire erőtlen.

A halálát megelőző időszakról tudni kell, hogy Murphy gyakorlatilag bezárkózott otthonába, annyira elege volt a háza előtt várakozó lesifotósokból, emiatt nyugtatókat is szedett. „Brittany annyira leszedálta magát, hogy valószínűleg sem Simonnak, sem Sharonnak nem volt róla fogalma, hogy mennyire beteg. Talán ezért sem hívtak mentőt. A gyógyszereknek lehet egy csomó jótékony hatásuk, de vannak mellékhatásaik. A gyógyszereket keverve keverednek a mellékhatások is, és ezek akár végzetesek is lehetnek. A köhögés elleni szirup például azt a célt szolgája, hogy megakadályozza a köhögést, de azzal jár együtt, hogy a nyálka nem tud távozni a tüdőből, ahogy a baktériumok sem. Emiatt például a tüdőgyulladásokkor kifejezetten rossz a hatása. Lehet, hogy Brittany köhögött, de valószínűleg nem eléggé ahhoz, hogy kitisztítsa a tüdejét” – mondta az orvos.

Ahogy az eddigi vizsgálatok, úgy a most készült dokumentumfilm miatt lefolytatott vizsgálatok sem tudták egyértelműen megállapítani, hogy mi okozta a színésznő halálát. Az első hírek szerint gyógyszer- és kábítószerfüggősége vezetett a halálához. Az apja szerint viszont mérgezésben halt meg. A hivatalos magyarázat szerint viszont tüdőgyulladás és vérszegénység végzett vele.

De a hivatalos magyarázat is kitér arra, hogy valóban találtak például metamfetamint Murphy vérében, de azt mondták, nem droghasználat, hanem az inhalálója miatt kerülhetett a vérébe a szer.

Egy dolgot zártak ki teljesen végérvényesen, mégpedig azt, hogy Murphy halálát a házában uralkodó siralmas körülmények okozták volna. Vagyis az, hogy esetleg a mindenhol megtalálható penészes, gombás foltok miatt kapott volna el valamit.