Bár már 22 éve nincs közöttünk, a rajongók nem feledkeztek meg Zámbó Jimmy tragédiájáról és karrierjéről sem. A '90-es évekbeli magyar könnyűzene koronázatlan királya 2001. január 2-án lett tragikus baleset áldozata az otthonában: a fejét érő lövés végzett vele, a történések pontos körülményeit azonban máig nem sikerült tisztázni.

A csepeli ház, ahol az énekes-zeneszerző élete tragédiába torkollott, valószínűleg sokaknak ismerős lehet kívülről a korábbi riportokból. Néhány nappal ezelőtt egy friss videó is felkerült a Zámbó-házról: ezen a felvételen Zámbó Jimmy legkisebb fia, Adrián vezeti körbe a nézőket. A meleg színű falakat díjak és lemezek díszítik, rengeteg a csillogó és eleganciát sugárzó berendezési tárgy, és több rusztikus bútor is van. A fiatalember az édesapja trónját is megmutatta, ahol a szerződéseket aláírta, de őrzi a parfümöt, amit a Király használt, és bár nem működik, a konyhában még mindig itt van a kis tévé, amelyet régen néztek.

Arra a kérdésre, hogy hogyan tud élni abban a házban, ahol a tragédia történt, a fiatalember azt felelte:

„Nagyon sokan meg szokták kérdezni, hogy annak tudatában, hogy itt történt ez az egész, hogy tudok aludni. Mindig azt szoktam erre mondani, hogy nekem ez nem számít, mert nem gondolok erre. Nekem ez egy szoba, érzem azt, hogy

apu lelke itt van velem, innentől kezdve nem számít, hogy itt mi történt és milyen módon”

– nyilatkozta a néhai énekes legkisebb gyermeke.

A házban akkor tud szétnézni Ön is, ha lejátssza az alábbi YouTube-videót:

(Borítókép: Zámbó Adrián kívülről-belülről megmutatta a Zámbó-házat. Fotó: YouTube. Ajánlókép: MTI/Földi Imre)