Nem csak a nők, hanem a férfiak keze is igényli az ápolást, a teremtés koronáinak többsége azonban úgy véli, ciki körmösszalonba menni. A hollywoodi sztárok közül sokan fektetnek nagy hangsúlyt a makulátlan külsőre, az ápolt kezekre, de van, aki ennek nem híve, és olyanról is tudni, aki inkább kesztyűt húz.

A hazai szalonokban többnyire nőknek nyújtanak kéz- és lábápolási szolgáltatásokat, de a legtöbb helyen férfi vendégeket is várnak.

A kezek és a körmök rendben tartása ma már alapvető elvárás egy igényes ember felé.

A manikűr nem csupán esztétika kérdése a férfiak esetében sem, főleg, ha arra gondolunk, egy nap hány társukkal fognak kezet. Egy üzletember sem megy elhanyagolt kezekkel egy tárgyalásra, a hétköznapokban azonban a legtöbb férfi úgy érzi, felesleges lenne manikűröztetésre pénzt kiadni, mondván, meg tudják oldani a körömvágást maguknak is. Ráadásul az úgynevezett szabadszél alatti részt körömkefe helyett sokszor a kezük ügyébe elsőként akadó tárggyal tisztítják ki, legyen az egy kés pengéje, vagy egy csavarhúzó, vagy bármi ehhez hasonló. 

Manapság az egyéni megjelenés lényeges eleme a köröm. A hollywoodi sztárok közül sokan fektetnek nagy hangsúlyt a kéz- és lábápolásra, de olyanról is tudni, aki jobb szeret kesztyűben mutatkozni.  A pop királynőjének is becézett énekesnő, Madonna például az utóbbi években többször is ment kesztyűben díjátadókra, korábban ugyanis a fél világ azon élcelődött, milyen eresek a kezei. Hasonló okokból döntött a leheletvékony kesztyű viselése mellett a countrydíva, Dolly Parton is, az énekesnő ugyanis nem szeretné, ha keze alapján következtetni lehetne arra, hány éves valójában.

Alább galériában mutatjuk be a külföldi hírességek kezeit a lehető legközelebbről. Van köztük olyan is, aki kevésbé ápolja kezeit, körmeit.

Ha a világsztárok képeire pillantunk, legtöbbször csak arra fókuszálunk, milyen ruhadarabokat viselnek, ám ha közelebbről megnézzük őket, rájöhetünk, hogy néhány hírességnek nem a keze a legvonzóbb testrésze.

Nagy igen a férfimanikűrre!

Bár a körömlakkok eredetileg a férfiaknak készültek – például harci dísznek használták –, a manikűrözés ma már inkább női szokás. A körmök állapota mindenesetre mindig elárulja a tulajdonosa társadalmi és anyagi helyzetét.

„A rendszeres körömápolás legalább annyira fontos, mint a haj- vagy a bőrápolás, de férfi vendég ritkán érkezik a szalonba. Jelenleg egy férfi jár hozzám rendszeresen, aki azért tartja fontosnak a manikűrözést, mert nagyon ad a külsejére, a megjelenésére, de semmilyen extra szolgáltatást, például lakkozást nem kér. Egy férfi kézápolás általában így néz ki: a kézfej langyos vízbe való áztatása után eltávolítjuk az elhalt körömbőrt, formázzuk a körmöket, majd meg is masszírozzuk a kezet. A férfiak keze is több viszontagságnak van kitéve: kiszáradhat, kirepedezhet a bőr például a munka miatt is, de vitaminhiány is okozhat betöredezést. A paraffinos ápolás puhává és ápolttá teszi a kezeket” – mondta lapunknak egy, a neve elhallgatását kérő manikűrös, műkörömépítő.

Az utóbbi években több férfi sztár is mutatkozott kifestett körmökkel, ott van például Johnny Depp, Jared Leto, Machine Gun Kelly, Harry Styles és Brad Pitt is, de az ilyesmit sokan nem nézik jó szemmel. 

(Borítókép: Johnny Depp. Fotó: Getty Images/Samir Hussein/WireImage)