Éppen ma, azaz február 11-én ünnepli születésnapját Jennifer Aniston. A Jóbarátok című sorozat sztárja 54 éves lett, ám sokan úgy vélik, jó pár évet letagadhatna életkorából, olyan kirobbanó formának örvend, arcán pedig jóformán egy ránc sincsen.

Mivel titkára sokan kiváncsiak, születésnapja apropójából összegyűjtöttük azokat a szokásokat, amelyekkel Aniston minden nap tesz szépsége megőrzése érdekében.

„Kevés olyan dolog van, amivel meg lehet sérteni engem. Azzal például igen, amikor valaki azt mondja nekem, hogy jól nézek ki a koromhoz képest. Miért is? Egy idő után muszáj lenne sz.rul kinéznem? Mert ez erre utal” – kapta fel a vizet egy korábbi interjúban. 

Íme Jennifer Aniston 7 titka

1. Tartja magát a reggeli rutinhoz

Akár hajnal 5-kor kel, akár reggel 9-ig alszik a szabadnapjain, a színésznő minden napját egy kis zellerlével indítja. 

„Egy ideje minden reggel az az első, hogy zellerlevet iszok. Ezt követően egy kis vízzel hígított almaecet jön, ami segít normalizálni a vércukorszintet és a koleszterint is. Várni kell fél órát, hogy ehessek, úgyhogy ez idő alatt meditálok egy kicsit. Nehezen állom meg, hogy ne igyak egyből kávét” – mondta korábban az Allure magazinnak.

2. Nem használ sok terméket az arcára

Bár sokan azt gondolják, hogy méregdrága krémeket és szérumokat használ az arcára, Aniston inkább az egyszerűségre törekszik. 

„A reggeli arcápolási rutinom szinte csak abból áll, hogy egy kis szappanos vízzel megmosom az arcom. Ez segít felébredni. Aztán jöhet a hidratáló krém, amiben fényvédő is van. Ez nagyon gyors így, nem viszek túlzásba semmit. A könnyű rutin a jó rutin. Nem viszem túlzásba az arctisztítást” – árulta el korábban a Well + Goodnak adott interjújában. 

3. Kulcsfontosságú a hajápolás

A színésznő, aki miatt sokan vágattak maguknak Rachel-fazont, a hajápolási rutinját tekintve is az egyszerűségre törekszik: sampont, balzsamot használ, és egy terméket, ami segíti a fésülködést. Egy növényi alapú termékcsaládot is piacra dobott.

4. Kiegyensúlyozott étrend

Széles körben ismert tény, hogy Aniston tíz éven át minden nap ugyanazt a salátát ette, legalábbis azokon a napokon, amikor a Jóbarátok című sorozatot forgatták. A színésznő hisz abban, hogy amit megeszik, az meglátszik rajta. Reggelire általában fehérjeturmixot iszik, amit bogyós gyümölcsökkel és steviával ízesít. Szénhidrátot csak mértékkel fogyaszt és úgy tudni, az időszakos böjtre, vagyis az elmúlt évek egyik legnépszerűbb táplálkozási formájára esküszik.

5. Fontos a hidratálás

Aniston úgy véli: nem csak az egészséges ételek fontosak, a hidratálásra is nagy hangsúlyt kell fektetni. Akkor is elegendő vizet iszik, ha nagyon sűrű napjai vannak.

6. Egy kis edzés

„Gyönyörűnek érzem magam, amikor sikeresen végigcsinálok egy-egy edzést. Nagyon vigyázok a testemre, mert csak ez az egy van” – vallotta be korábban a színésznő, aki hetente ötször edz. Spinning, jóga, pilates, kardiózás, erősítés, boksz – mindent szívesen csinál. Futni is szokott. 

7. Minden napra egy kis kollagén 

Jennifer Aniston szépsége megőrzésében sokat segít, hogy minden nap pótolja a kollagént, amitől a körmei is erősebbek és a haja is fényesebb.

(Unilad, Eat This, Not That)

(Borítókép: Jennifer Aniston. Fotó: Getty Images/Jason LaVeris/FilmMagic)