Miután több rajongója is aggodalmát fejezte ki a vékonyságával kapcsolatban, egy testösszetétel-vizsgálatnak vetette alá magát Kelemen Anna. A szőkeség korábban többször beszélt arról, hogy nem küzd testképzavarral, sőt: elmondása szerint nagyon is jól érzi magát a bőrében, főleg, hogy olyan alaknak örvend, amilyenre vágyott.

Az egykori playmate drasztikus fogyása több rajongót megijesztett. Kelemen korábban elmondta, hogy a jelenlegi háborús helyzet ment rá a gyomrára, de a testére tett negatív kommentek jobban nyomasztják, mint az, hogy mennyire sovány. S bár a pontos testsúlyára nem derült fény – csak annyit lehet tudni, hogy 168 centiméteres magasságához nincs 50 kiló –, az azonban kiderült, hogy szúró fájdalmat érez a fenekénél, amikor leül. 

Végül az RTL Klub Fókusz című műsorának stábja vitte el a hírességet egy szakemberhez, aki első körben azt állapította meg, hogy a szőkeség fogyása még az egészséges határon belül van vagy már az anorexia határát súrolja. Dr. Tóth Tamás obezitológus a mérés alapján elmondta: a szőkeség teste többnyire jól működik, de már most vannak intő jelek arra, hogy rossz vége lesz annak, ha tovább fogy.

„A zsírtömeged 7,4 kilogramm, ez az összes testzsír mindennel együtt a szervezetedben.

Ha ezt eltüntetjük, lefogyod, akkor zsírmentes leszel, és meghalsz.

A normál tartomány a 9,4 és a 11,2 között van. (...) A zsírtömeged a normál tartomány alá esik, ami nem jelenti azt, hogy most a pusztulás határán vagy, hogy nem üzemelsz – mert láthatóan igen –, de működés szempontjából a mostani állapotod kockázatos” – tudatta Kelemen Annával az orvos.

Kelemen Anna azt mondja, az ideális testsúly számára a 43 kiló lenne.

(Borítókép: Kelemen Anna. Fotó: RTL)