Nem csak a forgatásokon, de a mindennapi életben is törekszik a kifogástalan megjelenésre és az igényességre Voksán Virág. A lemezlovas két gyermek büszke édesanyjaként és öt kutya gazdájaként is sokat tesz azért, hogy kirobbanó formának örvendjen, ami miatt sokan dicsérik.

A híresség a héten a VIASAT3 saját gyártású kulináris krimijében, a Troll a konyhában című műsorban lesz látható. Az új évad – amely tegnap este 19:30-kor mutatkozott be a csatornán – első hetében Gáspár Lacival, Mardollal, Molnár Tomival, Kármán Odette-tel és Kamarás Norbival trollkodik együtt Virág, aki lapunknak a forgatásról és a magánéletéről is őszintén beszélt.

Hogyan telt a forgatás?

Nagyon-nagyon sokat nevettünk a többi játékossal, de bevallom, egy kicsit félve indultam neki, mert korábban már szerepeltem főzőműsorban, ahol nagy volt a nyomás és a teljesítési kényszer. Az egész egy izgulós, stresszelős folyamat volt. A Troll a konyhában ennek homlokegyenest az ellentéte. Be kell ismernem, nem lett volna szabad bármitől is tartani. Laza volt a hangulat, mindenki viccelődött, nevetett. Senki nem érezte azt, hogy Michelin-csillagos séfként kellene elkészítenie az ételeket. Az öt napon keresztül, amíg tartott a forgatás, szétnevettük magunkat.

Mi tette a munkát igazán izgalmassá?

Számomra a nyomozás volt a legizgalmasabb része a forgatásnak. Soha nem lehetett egyértelműen tudni, hogy ki volt a troll, egyszerre többen is gyanúsnak tűntek. A forgatás előtt úgy gondoltam, biztos könnyű lesz kitalálni, hogy ki szabotálja az ételeket. Azt hittem, majd tetten is érhetem. Voltak azonban, akik ha nem is direkt, de félrevezettek azzal, hogy elrontották az adott ételt, mert nem voltak elég jártasak a konyhában. Róluk ugyanúgy el tudtuk képzelni, hogy trollok. Mivel állandó forgás van a konyhapultnál, a troll végül is bárki lehet, mert mindenki megfordul mindegyik tányérnál. Ez is egy plusz nehezítés volt. Trollként annak van a legnehezebb dolga, aki a hét utolsó napján kapja ezt a feladatot, mert addigra megismerik egymást a játékosok. Kíváncsi vagyok, a nézők mennyire látják majd át a trollkodásokat.

Otthon milyen gyakran főzöl?

Inkább a párom főz, rám jobbára a takarítás hárul, abban jobban otthon érzem magam. Amikor kedvet kapok, akkor szoktam főzni, de inkább desszerteket, sütiket készítek, például tiramisut, sajttortát. Nem voltam soha az az „úristen, de imádok főzni” típusú személy. Ha diétáztam is, inkább a desszertek esetében készítettem cukormentes, nem hizlaló verziókat.

Ha együtt főztök, milyen fogásokat szoktatok készíteni a pároddal?

A rakott krumplink például fenomenális. Ez nem egy egyszerű kaja szerintem, nagyon sok munkafolyamatból áll, hiszen elő kell főzni az alapanyagokat, utána rétegezni, megkenni tejföllel, aztán megy a sütőbe. Amit már többször csináltam, abban jó vagyok, viszont ami még új recept – és elég sok ilyen van –, abban nyilván nem annyira.

Nem lehet egyszerű két gyermek és öt kutya mellett. Van, aki segít?

Nekünk nincs bejárónőnk és bébiszitterünk, pedig nagyon sokan azt gondolják. Nem tudom miért, de él egyfajta sztereotípia a civil emberek fejében arról, hogyha valaki ismert, akkor annak biztosan van segítsége, aki főz, mos, takarít és a gyerekkel foglalkozik. Lehet, hogy valakinél ez tényleg így van, nem látok bele más ismert emberek magánéletébe, de nálunk ez nem így működik. Mivel mindenre ketten vagyunk a párommal, nagyon nehéz lenne, ha a takarítás mellett a főzés is mindig az én feladatom lenne a gyerekekkel és a kutyákkal való foglalkozás mellett. Mindemellett pedig még figyeljek magamra is, hiszen nem vagyok az az „elhagyom magam” típusú nő vagy anyuka. Újra elkezdtem edzeni, heti kétszer-háromszor szakítok időt a testmozgásra. Nagyon nehéz úgy toppon lennie egy anyukának, ha mindent egyedül kell csinálnia. Valamiből egy kicsit engedni kell.

Egyetértek. Azért, mert valaki édesanya, még nem kell lemondania a vonzó külsőről...

Pontosan! Egy édesanyának nem kell lemondania a szexiségről és nem is szabad. Ha lemondasz róla, akkor máshol lesz problémád – a hálószobában például. Akármennyire szeret egy férfi egy nőt, ha az nem igényes, nem ad magára, nem foglalkozik önmagával, nem törekszik arra, hogy visszanyerje az alakját szülés után, abból fakadhatnak problémák. Egy pasi mindig is vizuális marad, ők így vannak összerakva. Ha ezek nincsenek meg, azt a kapcsolat sínyli meg. Én a hangsúlyt arra helyezem, hogy mit látok a tükörben, és sokat teszek azért, hogy kirobbanó formának örvendjek. Az a nő, aki azt mondja, hogy nem zavarja őt az idő múlása, az szerintem hazudik.

A te kapcsolatodat mi teszi harmonikussá?

Tudatosan teszünk azért, hogy ne aludjon ki közöttünk a szikra. Nem lehet azt mondani, hogy ugyanolyan könnyed marad egy kapcsolat két gyerek után, mert sajnos ezer dolog szakad az ember nyakába. Sokkal nehezebb lesz minden, de szerintem egy kis odafigyeléssel meg lehet óvni a szerelmet. Elegendő időt kell szánni a másikra. A hálószobában számomra fontos, hogy a párom kezdeményezzen. Én ugyanezt a közös programok terén teszem, én szervezem a randikat. Kifejezetten ügyelek rá, hogy hetente legalább egyszer menjünk el valahova kettesben vacsorázni vagy ebédelni. Fontos, hogy egymásra is szánjunk időt.

Ahogy észrevettem, a követőidnek is szemet szúrt, mennyire kiegyensúlyozott vagy...

Hála istennek többségében dicsérő kommenteket kapok. Sokan úgy vélik, hogy semmit sem öregedtem, és hogy két gyermek után is bomba formában vagyok. Mások szerint mióta megszülettek a gyermekeim, még inkább kivirultam és jó irányban változtatott meg az anyaság. Nagyon sok hölgy is ír, ami – mint tudjuk – duplán ér.

Kapsz egyáltalán negatív kommentet?

Igen, de a pusztán rosszindulatú és irigy kommentelők egyből repülnek, tiltom őket. Bántó és alaptalan megjegyzéseknek nincs helye az oldalamon. Nem mocskolhatják be a platformomat.

(Borítókép: Voksán Virág. Fotó: VIASAT3)