Nem bírta akkoriban kordában tartani alkoholizmusát.

Ben Affleck korábban már kendőzetlen őszinteséggel beszélt arról, hogyan tette tönkre alkoholizmusa Jennifer Garnerrel való házasságát. A színész azonban arról nem mesélt még, hogy szenvedélybetegsége milyen hatással volt a munkájára is.

Affleck egy a Hollywood Reporternek adott interjúban számolt be arról, hogy a 2017-es szuperhősfilm, Az Igazság Ligája rossz szájízt hagyott benne, így bár a kritikusok szerint kiemelkedően teljesített a filmben, a jövőben nem szándékozik újra Batman bőréve bújni.

„Az Igazság Ligája arra késztetett, hogy azt mondjam: Én kiszállok. Soha többé nem akarok ilyesmit csinálni. Nem vagyok rá alkalmas.

Ez volt a legrosszabb élmény, amit valaha átéltem egy olyan szakmában, ami amúgy is tele van sz*r élményekkel. Összetörte a szívemet.

–jellemezte a színész a 2016-os forgatási munkálatokat, amely során rendszeresen túl sok alkoholt fogyasztott.

A produkció már a kezdetektől fogva olyan volt, mintha megátkozták volna, hiszen a film eredeti rendezője, Zack Snyder a lánya halála után visszalépett, ami miatt a forgatókönyvet átírták, így több jelentet újraforgattak.

Elkezdtem túl sokat inni. Visszamentem a londoni szállodába, és vagy ez, vagy kiugrok az ablakon.

Azt gondoltam, hogy ez nem az az élet, amit akarok. A gyerekeim nincsenek itt. Egy romhalmaz vagyok” –mesélt élményeiről a Affleck, aki megfogadta, hogy soha többé nem akar ugyanebbe a mentális állapotba visszakerülni.

(Borítókép: Ben Affleck. Fotó: Getty Images)