Bár a konyhában nem mozog olyan otthonosan, mint a futballpályán, mégsem él gyorséttermi ételeken és egészségtelen fogásokon Kabát Péter, aki minden nap tesz azért, hogy egészsége kicsattanó legyen. Az egykori válogatott labdarúgónak szerencséje is van, hiszen nem hízékony alkat, de jóformán egyetlen napja sem telhet el úgy, hogy ne sportolna. A számításait sportkoordinátorként megtaláló korábbi újpesti ikonnal a Troll a konyhában című kulináris krimi kapcsán beszélgettünk, hiszen a héten Curtis, Bíró Bea, Szandi, Miller Dávid és Megyeri Csilla oldalán ő is látható a VIASAT3 konyhájában.

Milyen hangulatban teltek a forgatások?

Nagyon élveztem, főleg, hogy egy zsivány csapat jött össze, amelynek trolljai mindent megtettek a siker érdekében, és persze hogy ne bukjanak le. Mindegyik csapattársamat ismertem korábbról személyesen, ezért nem aggódtam, mert tudtam, hogy jól fogunk szórakozni. Nem volt teljesen új terep, mert korábban is szerepeltem főzőműsorban, de mindenki tudja rólam, hogy a konyhában nem úgy mozgok, mint a focipályán. A főzés nem áll annyira közel hozzám, de nagyon vártam ezt a műsort. Azért trollkodni szerintem könnyebb, mintha rendes kaját kellene csinálni.

Akkor inkább nyomoztál, mint főztél?

Nagyon nyomoztam, szemmel tartottam mindenkit. Ha akartam volna koncentrálni a főzésre, akkor sem biztos, hogy tökéletes ételt tudtam volna kiadni a kezeim közül. Persze mindig volt feladatom, és ami nekem jutott, azt megcsináltam. Közben jókat nevettünk, viccelődtünk, főleg, hogy Curtis is a csapatban volt, aki nagyon jó barátom, vele játszottam az Újpestnél.

Az étkezésedre mennyire figyelsz oda? Szabadabban étkezel, mióta visszavonultál a sporttól?

Szerencsére nem vagyok nagyon hízékony típus. Ha el is engedem magam, akkor is csak egy-két kiló jön fel, de ilyenkor már megyek is futni az erdőbe. Egyébként alapból elég sokat edzem, rendszeresen teniszezem, padelezek, focizok a haverokkal. Próbálom karbantartani magam, hogy ne lustuljak el. A kajára annyira nem figyelek, de nem eszem nagyon zsíros ételeket és nem éjfélkor eszem pizzát. Édesszájú sem vagyok, a csoki például nem hiányzik.

Csak a csokit mellőzöd?

Chipset és gyorséttermi kaját sem eszem egyáltalán.

Élsportolóként milyen diétát kellett tartanod?

Nem kellett nagyon szigorú diétára bírnom magam, szerencsém volt, illetve van még most is. Akármit eszem, nem nagyon hízok. Ezt a sok mozgásnak is köszönhetem. Szerintem nagyon fontos, hogy az ember mozogjon, sportoljon, ez elengedhetetlen az egészség érdekében. A sport mindenre kihat, például az immunrendszerre is.

Jelenleg milyen hivatalos szálak fűznek a focihoz?

Nekem a foci az első számú dolog az életemben, mindig is az lesz. Jelenleg az Újpest sportkoordinátoraként dolgozom. Én mindenbe 100 százalékot adok bele, nem veszek félvállról semmit. Abszolút nem tudok veszíteni.

A fiadat, Kevint is a sport szeretetére neveled?

Kevin kis kora óta focizik, a Honvédnál kezdte, ahogy én is. Utána került a Vasashoz, öt-hat éve pedig az Újpestnél van. Jól érzi magát, szeret itt lenni és jól is megy neki. Örülök annak, hogy focizik, de annak jobban, hogy csapatsportot űz, mellette tanul. Mindennap van edzése, ami nagyon sok mindenre megtanítja, például tiszteletre, kitartásra – olyan dolgokra, amelyeket az, aki nem sportol, nem feltétlenül tudja megtanulni.

Szándékosan terelted ebbe az irányba?

Semmit nem erőltettem, de már kis korában egyértelmű volt, hogy a foci felé húz a szíve. Állandóan a labda érdekelte. Pici volt, amikor ezt választotta, és nagyon tehetséges. Remélem, a nyomdokaimba lép majd egyszer.

Mennyire veszed a szívedre, ha kritizálnak?

Ha rosszindulatú kommentet látok a posztjaimnál, egyből törlöm és tiltom, aki írta. Az én közösségi oldalam ne erről szóljon. Egyébként olyan nagyon nem visel meg. Ahogy az sem, amikor a műsor döntőbírója, Wossala Rozina kritikát fogalmazott meg. Régóta ismerem őt, úgyhogy már a nézéséből levágtam, hogy „úristen, mit fogok kapni”.

Visszatérve a közösségi médiára, 544 ezren követnek jelenleg. Mit próbálsz mutatni a rajongótáborodnak?

Részemről minden tudatos, de közben mindig magamat adom. Nem túl gyakran reklámozok dolgokat és csak arról posztolok, ami közel áll hozzám, ami nekem tetszik. Elsősorban sport, foci, az Újpest. Talán ez a titok.

Ha választani kellene: tévés szereplések vagy a foci?

Rengeteg projekten dolgozom, és jó pár műsorra kaptam felkérést, úgyhogy az idei év ismét a forgatásoké. A sportot sem hanyagolom, számomra továbbra is a foci lesz az első. 

Curtis: „Kabát Peti nagyon nagy csalódás számomra”

Az alábbi videóban Kabát Peti, a tegnapi adás trollja beavatja a nézőket és a szereplőket a ténykedésibe. Fény derül többek között arra is, hogy szőlőcukrot csempészett a készülő kolbászba. Curtis ekkor elárulta: nagyot csalódott barátjában, Úgy érzi, hátba szúrták.

(Borítókép: Kabát Peti. Fotó: VIASAT3 / Fábián Bori)